Fra i dag taler Google Assistant dansk

OK, Google! Nu taler du endelig dansk. Læs mere om Google Assistent og hvad du kan gøre.

  • ”Hvornår blev Google grundlagt?”, ”Hvordan lyder en vildkat”, ”Hvem er statsminister i Danmark”, ”Væk mig i morgen kl. 7”, "Send en besked til...".

Disse spørgsmål og hundrede tusindevis af andre, kan Google Assistant give svar på inden for få sekunder. Og nu taler Google Assistant endelig dansk. Den officielle lanceringsdato er den 11. september 2018.

Google Assistant, eller ”Google Assistent”, som den danske version reelt hedder, er en af verdens bedste stemmestyrede butlere. Gennem Googles enorme maskin- og sproglæringsteknologier virker tjenesten ind i mellem næsten ”menneskelig”.

Assistenten forstår sammenhænge i spørgsmålene. Det giver mulighed for at stille opfølgende spørgsmål. Så når du spørger ”Hvor højt er Himmelbjerget” og dernæst spørger ”Hvor langt er der dertil” så svarer stemmen i sammenhæng med det første spørgsmål.

Google Assistent interagerer også med andre tjenester. Derfor kan du bede den om at afspille musik og film på Chromecast-enheder i hjemmet.

VIDEO: Sådan hænger du Google Wifi op

Google Assistent

Google Assistent (Foto: Google)

Mulighederne med Google Assistent føles nærmest uendelige, men ingen roser uden torne. Den danske version er nemlig ikke nær så smart som den originale amerikanske udgave. Ofte ender ens spørgsmål bare i et opslag på Google og ikke som et stemmebaseret svar.

Google lover dog løbende udvikling og forbedringer. Dette sker i takt med, at Google lærer brugeren at kende, men også som følge af alle brugeres generelle anvendelse på dansk. Via maskinlæring trænes Google Assistent til at blive mere og mere avanceret og præcis.

Hvis du ikke ved, hvad du kan spørge Google Assistent om, så sig ”Hvad kan jeg gøre” eller ”Fortæl en vittighed”.

LÆS OGSÅ: Salget af smarthøjttalere vil eksplodere

FAKTA: I 50’erne designede Bell Laboratories ”Audrey”, der kunne genkende tal. I 1962 kom IBM Shoebox med et ordforråd på 16 ord. Det amerikanske forsvarsministerium udviklede i starten af 1970’erne Harpy, som kunne forstå 1011 ord. Det svarer til ordforrådet fra et 3-årigt barn.

Sådan aktiverer du Google Assistent

Bruger du en Android telefon aktiverer du Google Assistent ved at holde hjem-knappen nede.

På iPhone og iPad skal du hente Google Assistent applikationen i App Store.

Det kræver en telefon med Android 6.0 eller nyere for at kunne bruge Google Assistent på Android. På iOS baserede enheder er systemkravet iOS 10 eller nyere.

Senere på året bliver det muligt at bruge Google Assistent via smarthøjttalerne Google Home. Amerikanske Sonos er også på vej med integration af Google Assistent.

Hvis du i dag har en Google Home eller Google Home Mini, der er købt i eksempelvis USA, så taler denne ikke dansk før produkterne officielt er lanceret i danske versioner. Det oplyser Google Danmark til MereMobil.dk.

Tilbage i 2017 mødte jeg nogle af folkene bag Google Assistent. Det skete på Googles hovedkvarter i San Fransisco. Lyt til podcasten om de digitale assistenter og bliv klogere på teknologien bag.

Mere til historien

Google regner med, at halvdelen af alle søgninger på Google i 2020 sker med stemmen. Det er muligt at arbejde med opbygningen af muligheder i Google Assistent via Actions on Google.

Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Google Maps giver elbiler den strømeffektive rute

Med en opdatering af Google Maps bliver det nemmere, at optimere brændstof eller strøm på sine ture.

(mere…)
Efter Chromebook-forbud: Ønske om klare regler

Både Kommunernes Landsforening og Dansk Industri er bekymrede efter Datatilsynets afgørelse om brug af Chromebooks og Google Workspace.

(mere…)
Google arbejder muligvis på en ny Chromecast Audio

Tilbage i 2015 lancerede Google den første Chromecast. Desværre var den kun på butikshylderne fire år før den blev taget af markedet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram