Fra i dag taler Google Assistant dansk

OK, Google! Nu taler du endelig dansk. Læs mere om Google Assistent og hvad du kan gøre.

  • ”Hvornår blev Google grundlagt?”, ”Hvordan lyder en vildkat”, ”Hvem er statsminister i Danmark”, ”Væk mig i morgen kl. 7”, “Send en besked til…”.

Disse spørgsmål og hundrede tusindevis af andre, kan Google Assistant give svar på inden for få sekunder. Og nu taler Google Assistant endelig dansk. Den officielle lanceringsdato er den 11. september 2018.

Google Assistant, eller ”Google Assistent”, som den danske version reelt hedder, er en af verdens bedste stemmestyrede butlere. Gennem Googles enorme maskin- og sproglæringsteknologier virker tjenesten ind i mellem næsten ”menneskelig”.

Assistenten forstår sammenhænge i spørgsmålene. Det giver mulighed for at stille opfølgende spørgsmål. Så når du spørger ”Hvor højt er Himmelbjerget” og dernæst spørger ”Hvor langt er der dertil” så svarer stemmen i sammenhæng med det første spørgsmål.

Google Assistent interagerer også med andre tjenester. Derfor kan du bede den om at afspille musik og film på Chromecast-enheder i hjemmet.

VIDEO: Sådan hænger du Google Wifi op

Google Assistent

Google Assistent (Foto: Google)

Mulighederne med Google Assistent føles nærmest uendelige, men ingen roser uden torne. Den danske version er nemlig ikke nær så smart som den originale amerikanske udgave. Ofte ender ens spørgsmål bare i et opslag på Google og ikke som et stemmebaseret svar.

Google lover dog løbende udvikling og forbedringer. Dette sker i takt med, at Google lærer brugeren at kende, men også som følge af alle brugeres generelle anvendelse på dansk. Via maskinlæring trænes Google Assistent til at blive mere og mere avanceret og præcis.

Hvis du ikke ved, hvad du kan spørge Google Assistent om, så sig ”Hvad kan jeg gøre” eller ”Fortæl en vittighed”.

LÆS OGSÅ: Salget af smarthøjttalere vil eksplodere

FAKTA: I 50’erne designede Bell Laboratories ”Audrey”, der kunne genkende tal. I 1962 kom IBM Shoebox med et ordforråd på 16 ord. Det amerikanske forsvarsministerium udviklede i starten af 1970’erne Harpy, som kunne forstå 1011 ord. Det svarer til ordforrådet fra et 3-årigt barn.

Sådan aktiverer du Google Assistent

Bruger du en Android telefon aktiverer du Google Assistent ved at holde hjem-knappen nede.

På iPhone og iPad skal du hente Google Assistent applikationen i App Store.

Det kræver en telefon med Android 6.0 eller nyere for at kunne bruge Google Assistent på Android. På iOS baserede enheder er systemkravet iOS 10 eller nyere.

Senere på året bliver det muligt at bruge Google Assistent via smarthøjttalerne Google Home. Amerikanske Sonos er også på vej med integration af Google Assistent.

Hvis du i dag har en Google Home eller Google Home Mini, der er købt i eksempelvis USA, så taler denne ikke dansk før produkterne officielt er lanceret i danske versioner. Det oplyser Google Danmark til MereMobil.dk.

Tilbage i 2017 mødte jeg nogle af folkene bag Google Assistent. Det skete på Googles hovedkvarter i San Fransisco. Lyt til podcasten om de digitale assistenter og bliv klogere på teknologien bag.

Mere til historien

Google regner med, at halvdelen af alle søgninger på Google i 2020 sker med stemmen. Det er muligt at arbejde med opbygningen af muligheder i Google Assistent via Actions on Google.

I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Google Fotos kan selv organisere billeder

Google er klar med en opdatering til Google Fotos, der giver bedre organisering.

Google Fotos 2023
Google Fotos vil kunne stacke billeder som næsten er ens (Foto: Google)

Ved hjælp af kunstig intelligens går Google til værks med deres Google Fotos. Mulighed for bedre organisering i skærmbilleder, vil gøre det hurtige for dig. Det skriver Google i et blogindlæg.

Ved at gøre brug af netop AI kan Google Fotos nu sortere i ens skærmbilleder, og give en bedre organisering. Brugen af dette kan nemlig adskille dokumenter af forskellige art, så de er nemmere at finde.

Skærmbilleder med for eksempel kvitteringer vil være mere adskilt. Din kvittering fra supermarkedet vil derfor ikke længere ligge ved siden af familiebilledet.

LÆS OGSÅ: Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Sorterering af identiske billeder bliver nemmere

Hvis du har taget flere fotos, som er tæt på ens, så kan Google Fotos for fremtiden "stacke" fotos sammen.

Dette kan være særligt brugbart, hvis du fx har familiefotos der er tæt på identiske, så vil Google Fotos ved hjælp af kunstig intelligens sortere dem.

Måden det sker på er, at den udvælger det bedste billede, men giver dig stadig mulighed for at ændre valget. De andre billeder gemmer sig nemlig bagved det der er fremhævet, så du mister ikke billedet.

Mere til historien

De nye funktioner bliver langsomt rullet ud på både Android og iOS snarest, og man vil måske ikke se det lige med det samme.

Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Google mener, at Apples beskedsystem iMessage skal åbnes for andre. Google har bedt EU om hjælp.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram