Samsung Galaxy Note 9 – alt du skal vide

OFFICIELT: Samsung Galaxy Note 9 kommer til Danmark den 24. august med 128 eller 512 GB hukommelse og op til 8 GB RAM.

Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9 (Foto: MereMobil.dk)

Særligt tre punkter skal du lægge mærke til, hvis du overvejer at købe en Samsung Galaxy Note 9, der blev præsenteret i New York den 9. august 2018.

  1. Optimeret produktdesign
  2. Forbedret kamera
  3. Helt ny type S Pen

Lad mig fra starten slå det fast. Galaxy Note 9 er ikke en revolution. Forgængeren er stadig en rigtig fin telefon. Alligevel er der dog interessante forbedringer på den nye version.

Op til lanceringen har der været mange rygter og lækkede informationer. Alle oplysninger i denne artikel er baseret på officielle informationer fra Samsung.

Fede farver og forbedret design

Udover de almindelige justeringer af rammer, krumninger osv. som alle telefoner kommer med, har Samsung lyttet til brugere og anmeldere og ændret nogle store faldgruber fra forgængeren.

Fingeraftrykslæseren er nu lokaliseret under kameralinserne på bagsiden. Placeringen længere nede på telefonen gør den lettere at nå med pegefingeren. Denne ændring lavede Samsung også fra Galaxy S8 til Galaxy S9 telefonerne.

Rammen hvor kameralinsen sidder, har nu den samme farve som resten af produktet. Det er blevet betydeligt pænere.

Samtidig lanceres Galaxy Note 9 i et friskt farveudvalg. Hver farveudgave har sin egen farve på S Pen, der på nogle af modellerne skriver med den samme farve som pennen har, når den benyttes på en slukket skærm.

  • Midnight black (med sort pen)
  • Metallic Copper (med kobberfarvet pen)
  • Ocean Blue (med gul pen)
  • Lavender Purple (med lilla pen)

Signaturfarven er Ocean Blue. Denne variant samt, Midnight Black, bliver de versioner som kommer til Danmark i første omgang. Om nogle af de andre farver kommer på et senere tidspunkt er uvist.

Kameraet har flere nyheder

Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9 (Foto: MereMobil.dk)

Kameraet i Galaxy Note 9 er baseret på den samme teknologi, som findes i Samsung Galaxy S9, oplyser Samsung. Men der er blevet plads til nogle nyheder på softwareniveau.

Ligesom vi har set på Huawei P20 Pro kan Samsung Galaxy Note 9 også genkende fotoscener og tilpasse kameraets indstillinger til scenen og motivet. Farve, kontrast, hvidbalance, eksponering og meget andet tages der højde for.

Galaxy Note 9 genkender op til 20 scener.

Det lyder smart, men på Huaweis telefon er problemet, at nogle motiver ”pumpes” så meget, at det ser unaturligt ud. Lad os håbe Samsung har mere styr på denne del.

Samsung introducerer såkaldt ”flaw detection” i kameraet. Brugeren gøres f.eks. opmærksom hvis en person på et gruppefoto blinker, mens billedet blev taget, så du kan skyde et nyt. Også Image Blur, Back Light og smuds på linsen kommer der advarsler ved.

Forbedringer til S Pen

Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9 (Foto: MereMobil.dk)

Betjeningspennen er nu aktiv fremfor passiv. Den indeholder et Bluetooth Low Energy modul samt antenne. Dermed kan S Pen nu bruges i 10 meters rækkevidde fra telefonen.

Dette er særligt relevant, hvis du eksempelvis kører præsentationer fra telefonen eller viser videoer på en stor skærm.

Ved afspilning af video startes videoen med ét klik på S Pen. Et efterfølgende klik pauser videoen. Dobbeltklik går til den næste video i rækken.

Du kan bruge S Pen til fjernbetjening af kameraet; tage et billede eller skifte mellem front- og bagsidekameraet. Dobbeltklik skifter mellem kameraerne.

40 sekunders opladning i telefonen giver 30 minutters driftstid på S Pen eller hvad der svarer til 200 kliks på knappen.

S Pen er, ifølge Samsung, den primære grund til, at køberne går efter Galaxy Note-serien. 64 procent af Galaxy Note 8 køberne er i en intern undersøgelse betegnet som ”Note Loyalist for the S Pen”. Samsung har altså fat i en ret unik målgruppe, som ingen andre producenter kan matche.

Video: Her er Galaxy Note 9

Flere detaljer om Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9 (Foto: MereMobil.dk)

Batteriet på Galaxy Note 9 er på 4.000 mAh. Det er 21 procents mere kapacitet end på Galaxy Note 8. Samsung lover strøm til hele dagen uden klatopladning. Trådløs opladning er fortsat understøttet.

I vores markedsområde kommer Galaxy Note 9 med Exynos 9810 Octa processor. Telefonen har 6 GB RAM i 128 GB versionen og 8 GB RAM hvis du køber udgaven med 512 GB intern hukommelse.

Samsung har forbedret vandkølings-systemet så den via Carbon Fiber kan flytte varmen væk endnu hurtigere end tidligere. Dette er med til at holde temperaturen nede, når telefonen benyttes til krævende opgaver. Faktisk er kølingen forbedret med en faktor tre, oplyser Samsung.

Siden Galaxy S7 har Samsung i øvrigt anvendt vandkøling i deres telefoner.

Hvis du vil anvende Galaxy Note 9 med ekstern skærm, mus og tastatur kan det nu ske med et forbindelseskabel. Du behøver dermed ikke dockingstation, der blev introduceret på den tidligere Note-model.

Kablet skal købes separat.

Samsung Galaxy Note 9 specifikationer

  • Skærm: 6.4 tommer (1.440 x 2.960 pixels)
  • Processor: Exynos 9 Series 9810 (64-bit octa-core) (Max. 2.7 GHz + 1.7 GHz)
  • RAM: 6 GB RAM (128 GB model / 8 GB RAM (512 GB model)
  • MicroSD-kort – op til 512 GB
  • Intern hukommelse: 128 eller 512 GB
  • Hovedkamera a: Vidvinkel 12 MP AF, f/1.5 / f2.4, OIS-
  • Hovedkamera b: Telefoto: 12 megapixels AF, f/2.4, OIS
  • 2 x optisk zoom og op til 10 x digitalt zoom
  • Frontkamera: 8 megapixels (f/1.7 AF)
  • Tilslutning: USB Type C, Bluetooth 5.0, NFC, GPS, Galileo, Glonass, BeiDou
  • Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4 / 5 GHz) VHT80 MU-MIMO, 1024QAM
  • Batteri: 4.000 mAh
  • Styresystem: Android 8.1 med Samsung-brugerflade
  • Netværk: Enhanced 4×4 mimo, 5CA, LAA, LTE Cat.18
  • IP 68 certificeret
  • Størrelse: 161.9 x 76.4 x 8.8 mm. – 201 gram
  • Styresystem: Android 8.1 med Samsung brugerflade

Kommer den 24. august 2018

Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9 (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy Note 9 kan købes i Danmark fra den 24. august 2018.

Det bliver udgaverne med henholdsvis 128 og 512 GB lagerplads vi får til Danmark. Disse koster vejledende 7.849 og 9.799 kroner uden abonnement.

Samsung har i en periode en buy-back mulighed, hvor de køber din gamle telefon. Udover prisen for telefonen gives yderligere 1.500 kroner i kontantrabat. Faktisk kan du aflevere den allerførste Note-telefon og score rabatten på 1.500 kroner.

LÆS OGSÅ: Galaxy Note 9 pris og tilgængelighed i Danmark

Mere til historien

Da Galaxy Note 8 blev lanceret i 2017 kostede den 7.749 kroner for en version med 64 GB intern hukommelse. Note 9 er steget 100 kroner, men hukommelsen er også fordoblet.

Samsung overvejer firkantet skærm til Galaxy Watch

Samsungs smartwatches i dag har en rund skærm, men det forlyder, at de måske bliver firkantede i fremtiden.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Nye Galaxy A-modeller – mød A55 og A35

Samsung har netop afsløret to nye Galaxy A-modeller, der skal erstattet sidste års populære modeller. Læs mere om dem her.

(mere…)
AI-forvandling: Fra telefoner til hele hjemmet

REPORTAGE: Jeg har været i Frankfurt til World of Samsung-eventen. Jeg så Samsungs 2024 lineup af tv, AV, mobil, smarthome og hårde hvidevarer.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 afsløret på billeder

Billeder af det, som ventes at være de kommende foldbare modeller fra Samsung, er spottet. Se dem her.

(mere…)
Samsung har fremvist Galaxy Ring på Mobile World Congress

På dette års Mobile World Congress har Samsung givet et første kig på Galaxy Ring. Bliv klogere på deres smartring her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram