Havde du set disse teknologier komme?

Der var ingen der så at internettet ville blive allemandseje.

Gennem tiden er menneskets landvindinger blevet forudsagt på godt og ondt – og ofte mere eller mindre præcist.

Men mens forudsigelserne mange gange har ramt bullseye, så er der også dukket ting op, som ingen havde forudset.

Det gælder også på teknologi-området, hvor der er sket landvindinger – igen på godt og ondt – som i dag er en helt naturlig del af menneskets hverdag, men som ikke var spottet, hverken i glaskugler eller i fantasien.

Det har DR skrevet en artikel om og lister de fem vigtigste teknologier op.

Den første – og måske vigtigste – er internettet. Selvom internettet måske nærmest synes altid at have været der,  og, måske ikke mindst, at være udviklet af nødvendighed, så var der ingen der så det komme.

Det verdensomspændende trådløse kommunikationsnetværk giver os mulighed for surfe efter alt fra basal viden, et par nye bukser, en dims til hækkeklipperen, lidt porno eller bare se et nyhedsklip eller en hel film.

Internettet blev udviklet af det amerikanske militær, der ønskede en måde at kommunikere med deres udsendte styrker i hele verden, skriver DR.

Men da hjemmecomputeren blev allemandseje blev internettets fortræffeligheder også tilgængelig for menigmand og ifølge DR er flere end fire milliarder mennesker online i dag.

Et net der eksploderede

Grundstenene til internettet blev lagt i 1960’erne og i 1981 var 213 computere fra forskellige universiteter bundet sammen. Ti år senere var tallet mere end 300.000.

I 1996 brugte 12 procent af danskerne internet i gennemsnit to timer om ugen. I juli 2007 havde 83 procent af den danske befolkning adgang til internettet fra hjemmet, og i 2010 viste en undersøgelse at 91 procent af den danske befolkning, havde adgang til internet i deres husstand.

Sociale medier, selvfølgelig

På listen har DR også en direkte følge af udbredelsen af internettet. Det er de sociale medier, hvor Facebook er den helt store spiller.

Men Facebook var ikke først, skriver DR. Det første sociale netværk kom allerede i 1997. Det hed “Six Degrees”, og det nåede at samle flere end tre millioner brugere.

I 2003 dukkede “Myspace” op. Det er i dag mest af alt et netværk, hvor der deles musik.

Siden er der kommet en række sociale medier til; Facebook, Twitter, Snapchat og Instagram for bare at nævne nogle af dem, som går deres sejrsgang på de danske breddegrader.

Facebook er giganten i denne henseende og er ifølge DR “alle steder” og har over to milliarder brugere.

DR har desuden droner, 3D-printere og Crispr på listen over teknologier, som vi ikke havde set komme. Læs om det her.

Mere til historien

Astrid Haug, ekspert i sociale medier, kalder Danmark for en Facebook-nation, og konstaterer at 80 procent af danskerne er på Facebook.

Sådan gør du din Facebook-konto mere sikker

GUIDE: Læs her hvordan du aktiverer totrinsbekræftelse på Facebook, så din Facebook-konto bliver mere sikker.

(mere…)
Hiper har åbnet for mange nye sydfynske husstande

Nu kan ca. 23.000 husstande og erhvervsadresser i og omkring Svendborg Kommune, samt på Langeland, købe fiberprodukter fra Hiper.

(mere…)
Så dyrt er Facebook uden reklamer

Facebook er klar et abonnement, hvor du kan bruge platformen uden målrettede reklamer. Men det koster...

(mere…)
Nu kan du slette Threads uden Instagram ryger med

Der er nu mulighed for at Threads-brugere kan slette deres konto, uden Instagram også bliver slettet.

(mere…)
Nu skal du STOPPE med at dele denne tekst på Facebook

Et falsk kædebrev er i omløb i Facebook. Du skal IKKE dele teksten. Læs her hvorfor.

(mere…)
Står hackere bag Wrapped for Instagram?

PAS PÅ! En ny app, Wrapped for Instagram, er måske farlig. Brugere har oplevet, at miste kontrollen med deres konto, efter de har brugt appen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram