Vivo lancerer betydeligt forbedret ansigtsgenkendelse

Ny sensor kan måle 10 gange flere punkter end Apples Face ID. Vivos nye teknologi åbner for nye muligheder.

Hvis der er noget, som kineserne er gode til, så er det at kopiere teknologi, forbedre den og sælge den til det halve – og på det punkt er Vivo ikke anderledes end så mange andre kinesiske smartphoneproducenter.

Time of Flight (TOF) 3D Sensing Technology (Foto: Vivo)

Time of Flight (TOF) 3D Sensing Technology (Foto: Vivo)

Nu er der sikkert nogle af vore læsere, som sidder klar ved tasterne i kommentarfeltet, for selvfølgelig er det også den disciplin, som Apple er mestre i.

Men før du kommer helt op i det røde felt, så handler denne nyhed om Vivo og ikke Apple.

LÆS OGSÅVivo aber efter og præsenterer flagskib med “hak”

Vivo har nemlig lavet en ny sensor til ansigtsgenkendelse, som måler på hele 300.000 punkter i ansigtet. Det er 10 gange flere end Face ID, som Apple benytter til ansigtsgenkendelse på iPhone X. Det skriver Tek.no

Meget mere præcis

Det nye system fra Vivo, som blev præsenteret under MWC Shanghai 2018, har fået det kryptiske markedsføringsnavn Time of Flight (TOF) 3D Sensing Technology. Så kan det næsten ikke blive mere kinesisk.

Selvom navnet på teknologien ikke giver ret meget mening, så mener Vivo, at der er store muligheder med den nye teknologi.

LÆS OGSÅ: Vivo præsenterer telefon med fingeraftrykslæser i skærmen

Teknologien virker ved at udsende pulserende lys, som sendes tilbage til en sensor i smartphonen ligesom Apples Face ID. Men modsat Face ID, som kun bruger 30.000 punkter, så bruger Vivos system 300.000 punkter.

Teknologien kan ikke kun bruges til ansigtsgenkendelse. Ifølge Vivo så kan den også bruges til nye muligheder indenfor genkaldelse af bevægelser, 3D billeder og AR. Ifølge Vivo virker systemet op til tre meter væk fra smartphonen.

Vivo forventer, at systemet kan bruges til at tracke kroppens bevægelser.

Ved at bruge sensoren sammen med AR mener Vivo også, at de kan lave forbedrede billeder – f.eks. portrætbilleder – samt 3D modeller.

Vivo fortæller også, at selve sensoren er mindre og mere fleksibel end eksisterende systemer på markedet, hvilket gør integrationen i kommende smartphones lettere.

Mere til historien

Ansigtsgenkendelse i Apples version er mere sikkert end fingeraftrykslæsere, da der bruges flere datapunkter til genkendelse af et ansigt. Funktionen i telefoner fra blandt andet Huawei, OnePlus og Motorola er ikke anvendelig til beskyttelse af følsomme data.

Verdens (måske) skøreste selfie-kamera er blevet til virkelighed

Kinesiske VIVO’s skøre koncepttelefon med motoriseret periskop-kamera bliver til virkelighed. Og så er den uden “hak” i toppen af skærmen.

(mere…)
Vivo aber efter: præsenterer flagskib med “hak”

Kinesiske Vivo har ligesom flere andre producenter, valgt at satse på et “hak” i skærmen. Og det er selvom, Vivo tidligere har fået ros for at gå andre veje.

(mere…)
Her er verdens skøreste selfie-kamera

Når der ikke er plads til et frontkamera fordi skærmen fylder det hele. Hvad gør man så? Laver frontkameraet om til et motoriseret periskop. Se den skøre idé her.

(mere…)
Vivo præsenterer telefon med fingeraftrykslæser i skærmen

Nu er det muligt at have fingeraftrykslæser på fronten og en minimal skærmramme. Vivo har indbygget fingeraftrykslæseren i skærmen.

(mere…)
Qualcomm og Vivo er først med fingeraftrykslæser i skærmen

VIDEO: Her er fingeraftrykslæseren indbygget direkte i skærmen. Læg fingeren på skærmen, og smartphonen åbner.

(mere…)
Se verdens nye tyndeste smartphone – igen

Rekorden er slået utallige gange, og nu sker det igen. Verdens tyndeste smartphone er blevet endnu tyndere! (mere…)

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram