Vivo lancerer betydeligt forbedret ansigtsgenkendelse

1

Ny sensor kan måle 10 gange flere punkter end Apples Face ID. Vivos nye teknologi åbner for nye muligheder.

Hvis der er noget, som kineserne er gode til, så er det at kopiere teknologi, forbedre den og sælge den til det halve – og på det punkt er Vivo ikke anderledes end så mange andre kinesiske smartphoneproducenter.

Time of Flight (TOF) 3D Sensing Technology (Foto: Vivo)
Time of Flight (TOF) 3D Sensing Technology (Foto: Vivo)

Nu er der sikkert nogle af vore læsere, som sidder klar ved tasterne i kommentarfeltet, for selvfølgelig er det også den disciplin, som Apple er mestre i.

Men før du kommer helt op i det røde felt, så handler denne nyhed om Vivo og ikke Apple.

LÆS OGSÅVivo aber efter og præsenterer flagskib med “hak”

Vivo har nemlig lavet en ny sensor til ansigtsgenkendelse, som måler på hele 300.000 punkter i ansigtet. Det er 10 gange flere end Face ID, som Apple benytter til ansigtsgenkendelse på iPhone X. Det skriver Tek.no

Meget mere præcis

Det nye system fra Vivo, som blev præsenteret under MWC Shanghai 2018, har fået det kryptiske markedsføringsnavn Time of Flight (TOF) 3D Sensing Technology. Så kan det næsten ikke blive mere kinesisk.

Selvom navnet på teknologien ikke giver ret meget mening, så mener Vivo, at der er store muligheder med den nye teknologi.

LÆS OGSÅ: Vivo præsenterer telefon med fingeraftrykslæser i skærmen

Teknologien virker ved at udsende pulserende lys, som sendes tilbage til en sensor i smartphonen ligesom Apples Face ID. Men modsat Face ID, som kun bruger 30.000 punkter, så bruger Vivos system 300.000 punkter.

Teknologien kan ikke kun bruges til ansigtsgenkendelse. Ifølge Vivo så kan den også bruges til nye muligheder indenfor genkaldelse af bevægelser, 3D billeder og AR. Ifølge Vivo virker systemet op til tre meter væk fra smartphonen.

Vivo forventer, at systemet kan bruges til at tracke kroppens bevægelser.

Ved at bruge sensoren sammen med AR mener Vivo også, at de kan lave forbedrede billeder – f.eks. portrætbilleder – samt 3D modeller.

Vivo fortæller også, at selve sensoren er mindre og mere fleksibel end eksisterende systemer på markedet, hvilket gør integrationen i kommende smartphones lettere.

Mere til historien

Ansigtsgenkendelse i Apples version er mere sikkert end fingeraftrykslæsere, da der bruges flere datapunkter til genkendelse af et ansigt. Funktionen i telefoner fra blandt andet Huawei, OnePlus og Motorola er ikke anvendelig til beskyttelse af følsomme data.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer