Oreo er nu installeret på hver ottende Android-telefon

0

Android 8.0 Oreo og Android 8.1 Oreo, som er de nyeste Android-udgaver, er nu installeret på hver ottende Android-telefon.

Udbredelsen af de forskellige Android-versioner (Kilde: Google Developer - juli 2018)
Udbredelsen af de forskellige Android-versioner (Kilde: Google Developer – juli 2018)

Udrulningen af Android-versionerne går fortsat stille og roligt. De nyeste versioner Android 8.0 Oreo og Android 8.1 Oreo er nu installeret på hver ottende Android-telefon. Det viser de seneste officielle tal fra Google.

De seneste tal er indsamlet i en syvdages periode, som sluttede mandag den 23. juli 2018.

Tallene viser, at Android 8.0 Oreo er installeret på 10,1 procent af alle aktive Android-telefoner. Android 8.1 Oreo er installeret på 2 procent af alle aktive Android-enheder. Dermed er Oreo samlet installeret på 12,1 procent af enhederne.

 – Opdateringer til Android er ”det vilde vesten”

Den gamle Android 4.4 KitKat er installeret på 9,1 procent endnu. Mens Lollipop (5.0 og 5.1) fortsat er installeret på 20,4 procent af alle enheder. At der stadigvæk er så mange telefoner på markedet, som har ældre software-versioner viser også, at mange af mobilkøberne ikke lige skifter telefonen hele tiden og de også køber billigere modeller, der ikke lige har den nyeste software.

 – Så længe bliver din Android smartphone opdateret

Det er dog Android 7.0 og 7.1 Nougat, som nu er de mest udbredte Android-versioner. Samlet er de to Nougat-versioner installeret på 30,8 procent af alle enheder. Android 6.0 Marshmallow følger efter med en markedsandel på 23,5 procent.

Der er derfor stadigvæk et stykke vej for Android 8.x før de for alvor har en markedsandel. Men siden sidste opgørelse fra Google, der blev frigivet i maj, er andelen af enheder med Oreo steget fra 5,7 til nu altså 12,1 procent.

Du kan læse mere om, hvad du blandt andet kan glæde dig til i den næste store Android-version, Android P, hvis du altså er en af de heldige, som får denne Android-version.

Her er 5 ting du skal vide om Android P

Mere til historien

Allerede nu testes næste store Android-version, som er kendt under navnet Android P. Hvornår den officielle version er klar til offentligheden, samt hvad navnet bliver er dog endnu uvist. Rygterne mener dog at vide, at navnet vil blive Pistachio.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer