Oreo er nu installeret på hver ottende Android-telefon

Android 8.0 Oreo og Android 8.1 Oreo, som er de nyeste Android-udgaver, er nu installeret på hver ottende Android-telefon.

Udbredelsen af de forskellige Android-versioner (Kilde: Google Developer - juli 2018)

Udbredelsen af de forskellige Android-versioner (Kilde: Google Developer - juli 2018)

Udrulningen af Android-versionerne går fortsat stille og roligt. De nyeste versioner Android 8.0 Oreo og Android 8.1 Oreo er nu installeret på hver ottende Android-telefon. Det viser de seneste officielle tal fra Google.

De seneste tal er indsamlet i en syvdages periode, som sluttede mandag den 23. juli 2018.

Tallene viser, at Android 8.0 Oreo er installeret på 10,1 procent af alle aktive Android-telefoner. Android 8.1 Oreo er installeret på 2 procent af alle aktive Android-enheder. Dermed er Oreo samlet installeret på 12,1 procent af enhederne.

 - Opdateringer til Android er ”det vilde vesten”

Den gamle Android 4.4 KitKat er installeret på 9,1 procent endnu. Mens Lollipop (5.0 og 5.1) fortsat er installeret på 20,4 procent af alle enheder. At der stadigvæk er så mange telefoner på markedet, som har ældre software-versioner viser også, at mange af mobilkøberne ikke lige skifter telefonen hele tiden og de også køber billigere modeller, der ikke lige har den nyeste software.

 - Så længe bliver din Android smartphone opdateret

Det er dog Android 7.0 og 7.1 Nougat, som nu er de mest udbredte Android-versioner. Samlet er de to Nougat-versioner installeret på 30,8 procent af alle enheder. Android 6.0 Marshmallow følger efter med en markedsandel på 23,5 procent.

Der er derfor stadigvæk et stykke vej for Android 8.x før de for alvor har en markedsandel. Men siden sidste opgørelse fra Google, der blev frigivet i maj, er andelen af enheder med Oreo steget fra 5,7 til nu altså 12,1 procent.

Du kan læse mere om, hvad du blandt andet kan glæde dig til i den næste store Android-version, Android P, hvis du altså er en af de heldige, som får denne Android-version.

- Her er 5 ting du skal vide om Android P

Mere til historien

Allerede nu testes næste store Android-version, som er kendt under navnet Android P. Hvornår den officielle version er klar til offentligheden, samt hvad navnet bliver er dog endnu uvist. Rygterne mener dog at vide, at navnet vil blive Pistachio.

Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

GUIDE: Uskyldige mobilspil lænser data om vores børn og familie. Sådan stopper du dataindsamlingen fra telefonen.

(mere…)
Betaversionen af Android 14 er klar - du kan prøve den nu

Der er nu godt nyt, hvis du elsker at prøve nyt og har en Android-telefon. Android 14 beta er nemlig nu klar til en række enheder.

(mere…)
Sådan ser Google Pixel 7a ud – afsløret på video

En video af den kommende Google Pixel 7a er afsløret inden lanceringen. Se Pixel 7a ser ud her – og hvilke farver den kommer i.

(mere…)
Google løser irriterende lydproblem i Android

Det forventes, at Google endelig retter et træls lydproblem i Android-systemet.

(mere…)
Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
Samsung måske på vej med Galaxy S23 FE

Samsung droppede sidste år modellen, Galaxy S22 FE, men måske Fan Edition-modellen returnerer med Galaxy S23.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram