Nyt Gorilla Glass er stærkere end nogensinde

4

Gorilla Glass 6 sikrer din telefon mod skærmbrud betydeligt bedre end tidligere. Læs om det nye brudstærke glas der kommer i efteråret.

Din smartphone vil overleve 15 tab fra 1 meters højde med Gorilla Glass 6. Sådan lyder løftet fra Corning, der er storleverandør af glasoverflader til skærme på blandt andre Apple og Samsung smartphones.

15 tab fra 1 meter er det dobbelte af hvad Gorilla Glass 5 kunne klare, fortalte Corning ved et pressemøde i Californien onsdag.

Gorilla Glass har siden 2007 været markedsstandarden inden for glas til smartphones. Det er Gorilla Glass der forhindrer din telefon i at blive ubehjælpeligt ridset. Desuden er glasset slagfast og sikrer (tildels) mod ulykker når du taber telefonen.

Du synes måske skærmene går i stykker alt for let, men uden Gorilla Glass ville du med garanti opleve en VIRKELIG skrøbelig telefon.

LÆS OGSÅ: Sådan ødelægges smartphones oftest

FAKTA: Når du smadrer skærmen på telefonen, er et reelt ikke selve skærmen, der går i stykker. Det er glasoverfladen. Glas anvendes fremfor plastik da det giver en bedre betjeningsoplevelse. Glas er desuden vanskeligere at ridse end plastik. Producenterne benytter glas som er behandlet på en særlig måde, så de holder til mere end traditionelle glas. Corning er den største og mest anerkendte leverandør af disse glas.

Så mange gange taber du telefonen

Forgængeren Gorilla Glass 5 har to år på bagen. Glasset blev også dengang mere modstandsdygtigt overfor tab; op til fire gange så brudsikkert som et almindeligt ikke hædret glas.

Med Gorilla Glass 6 har målet været at skabe et glas der holder til flere tab. Resultatet blev 15 tab fra 1 meters højde. Det er dobbelt så godt som når en telefon med Gorilla Glass 5 tabes.

Ifølge en undersøgelse fra Corning taber smartphonebrugerne deres telefon omkring syv gange om året fra 1,6 meter eller højere. Fire gang om året tabes en telefon fra under 1 meters højde.

Gorilla Glass 6 kommer ud på telefonerne inden for de kommende måneder, forlyder det. Ifølge Corning bliver produktet lige nu evalueret af flere forskellige kunder.

Så næste gang du skal have ny smartphone, er det værd at kigge nøje efter om den kommer med Gorilla Glass 6.

LÆS OGSÅ: Galaxy S9 er mere hårdfør end iPhone X, siger forsikringsselskab

Mere til historien

Selv telefoner med Gorilla Glass kan gå i stykker. I 2017 skrev vi eksempelvis om, at Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+ klarede sig historisk dårligt i en droptest. Og iPhone X viste sig at være den mest skrøbelige iPhone nogensinde.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer