Nyt Gorilla Glass er stærkere end nogensinde

Gorilla Glass 6 sikrer din telefon mod skærmbrud betydeligt bedre end tidligere. Læs om det nye brudstærke glas der kommer i efteråret.

Din smartphone vil overleve 15 tab fra 1 meters højde med Gorilla Glass 6. Sådan lyder løftet fra Corning, der er storleverandør af glasoverflader til skærme på blandt andre Apple og Samsung smartphones.

15 tab fra 1 meter er det dobbelte af hvad Gorilla Glass 5 kunne klare, fortalte Corning ved et pressemøde i Californien onsdag.

Gorilla Glass har siden 2007 været markedsstandarden inden for glas til smartphones. Det er Gorilla Glass der forhindrer din telefon i at blive ubehjælpeligt ridset. Desuden er glasset slagfast og sikrer (tildels) mod ulykker når du taber telefonen.

Du synes måske skærmene går i stykker alt for let, men uden Gorilla Glass ville du med garanti opleve en VIRKELIG skrøbelig telefon.

LÆS OGSÅ: Sådan ødelægges smartphones oftest

FAKTA: Når du smadrer skærmen på telefonen, er et reelt ikke selve skærmen, der går i stykker. Det er glasoverfladen. Glas anvendes fremfor plastik da det giver en bedre betjeningsoplevelse. Glas er desuden vanskeligere at ridse end plastik. Producenterne benytter glas som er behandlet på en særlig måde, så de holder til mere end traditionelle glas. Corning er den største og mest anerkendte leverandør af disse glas.

Så mange gange taber du telefonen

Forgængeren Gorilla Glass 5 har to år på bagen. Glasset blev også dengang mere modstandsdygtigt overfor tab; op til fire gange så brudsikkert som et almindeligt ikke hædret glas.

Med Gorilla Glass 6 har målet været at skabe et glas der holder til flere tab. Resultatet blev 15 tab fra 1 meters højde. Det er dobbelt så godt som når en telefon med Gorilla Glass 5 tabes.

Ifølge en undersøgelse fra Corning taber smartphonebrugerne deres telefon omkring syv gange om året fra 1,6 meter eller højere. Fire gang om året tabes en telefon fra under 1 meters højde.

Gorilla Glass 6 kommer ud på telefonerne inden for de kommende måneder, forlyder det. Ifølge Corning bliver produktet lige nu evalueret af flere forskellige kunder.

Så næste gang du skal have ny smartphone, er det værd at kigge nøje efter om den kommer med Gorilla Glass 6.

LÆS OGSÅ: Galaxy S9 er mere hårdfør end iPhone X, siger forsikringsselskab

Mere til historien

Selv telefoner med Gorilla Glass kan gå i stykker. I 2017 skrev vi eksempelvis om, at Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+ klarede sig historisk dårligt i en droptest. Og iPhone X viste sig at være den mest skrøbelige iPhone nogensinde.

Nu skal Motorola-telefoner være stærkere

Et nyt tiltag skal gøre alle nye smartphones fra Motorola mere holdbare.

(mere…)
Galaxy S23-serien får Gorilla Glass Victus 2

Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ og Galaxy S23 kommer med et nyt og stærkere mobilglas, Victus 2.

(mere…)
Apple investerer igen massiv i Gorilla Glass-producent

Apple kaster nu flere penge efter Corning Inc., der står bag Gorilla Glass og andre glasteknologier.

(mere…)
Tåler fald fra 2 meter – nyt mobilglas på vej

Gorilla Glass Victus kan tabes fra to meter uden at gå i stykker, men det modstår også ridser fire gange bedre end konkurrenterne.

(mere…)
Det bøjelige glas til foldbare smartphones er på vej

Bøjelige telefoner kræver bøjeligt glas - ikke plastik. Corning forsøger at bryde fysikkens love.

(mere…)
Galaxy Note 7 kommer med Gorillas Glass 5

Den netop offentliggjorte Galaxy Note 7 fra Samsung bliver den første smartphone på markedet med Gorilla Glass 5.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram