Googles hjemmebryggede styresystem kan erstatte Android

RYGTE: På sigt kan Fuchsia OS betyde enden på et Android udviklet af Google.

Fuchsia OS kan betyde enden for Android. Her ses Googles egen Pixel 2 XL i hvid med Android 8.0 Oreo. (Foto: Venture Beat)

Det er ikke lang tid siden, at Google blev idømt en historisk stor bøde for at misbruge en dominerende position i forbindelse med Android. Nu tyder det på, at Google inden for en overskuelig årerække måske er klar til at droppe Android. Det skriver Tek.no.

Google reagerer efter EU’s kæmpebøde

Ifølge Tek.no kan Fuchsia OS blive langt mere alsidigt end det man kender fra eksisterende operativsystemer. Fuchsia OS er nemlig optimeret til at virke på alt fra smartphones til smarte mikrobølgeovne. Dermed er det meningen, at Fuchisia OS skal være optimeret til Internet-of-Things – den udvikling, der beskriver at næsten alt bliver internetforbunden.

Bloomberg rapporterer, at Google for tiden har sat flere end 100 software-udviklere i sving med at arbejde på Fuchsia OS. Dermed er det kommende og mytiske operativsystem i høj grad genstand for stor opmærksomhed fra softwaregiganten. Set i Google-regi er 100 ansatte dog ikke specielt mange. Ifølge Statista havde Alphabet (Googles moderselskab) 88.000 fuldtidsansatte i 2017.

Google bekræfter: Gmail kan læses af tredjepart

Én af hovedforskellene på Android og Fuchsia OS er den kerne, som de to operativsystemer er baseret på. Android bygger ligesom Googles Chrome OS på Linux, der er et kernesystem fra tiden længe før smartphones og internetforbundne køleskabe. Fuchsia OS er derimod baseret på en helt ny kernestruktur kaldet “Zircon”. Det kan meget vel betyde, at Fuchsia OS er langt mere optimeret til de udviklinger, som fremtiden indeholder.

Der er dog også ligheder med Android og Fuchsia OS. Begge er nemlig open-source. Det betyder, at nysgerrige gerne må modificere styresystemernes kode.

På nuværende tidspunkt har Google været yderst sparsommelig med oplysninger omkring Fuchsia OS. Derfor vides det heller ikke, hvilke visioner, Google har for Fuchsia OS.

Fuchsia OS er opkaldt efter prydplanten fuchsia, som man kan finder i flere danske haver. Det skriver Havenyt.dk.

Mere til historien

Android er som OS også open source. Men softwarepakken med bl.a. Gmail, Maps, YouTube, Google Play m.fl. (kendt som Google Mobile Services, GMS) er lukket land for alle andre end Google selv.

Lanceringsdato for Google Pixel Fold og Pixel 7a afsløret

Salgsstart for de kommende Google Pixel Fold og Pixel 7a telefoner er måske afsløret. Google har endnu ikke bekræftet.

(mere…)
Mobilforhandler afslører alt om kommende Samsung-modeller

En mobilforhandler har afsløret alle detaljer om kommende mellemklasse-telefoner fra Samsung - Galaxy A54 og Galaxy A34. Se specifikationerne.

(mere…)
Kan Microsoft give Google en mavepuster?

KOMMENTAR: 100 millioner brugere om dagen. Microsoft har teknologien til at ryste Google. Det bliver et helt nyt internet og ”SEO” er snart fortid.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 FE droppes måske

KORT NYT: Er det slut med Samsungs ”Fan Edition”-modeller?

(mere…)
Googles foldbare mobil er spottet igen

RYGTE: Google Pixel Fold er spottet igen, hvilket kunne indikere at en lancering er tæt på.

(mere…)
Samsung tager livet af rygte

Det er sjældent, at store firmaer kommenterer på rygter, men denne gang er Samsung ret tydelige.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram