Googles hjemmebryggede styresystem kan erstatte Android

RYGTE: På sigt kan Fuchsia OS betyde enden på et Android udviklet af Google.

Fuchsia OS kan betyde enden for Android. Her ses Googles egen Pixel 2 XL i hvid med Android 8.0 Oreo. (Foto: Venture Beat)

Det er ikke lang tid siden, at Google blev idømt en historisk stor bøde for at misbruge en dominerende position i forbindelse med Android. Nu tyder det på, at Google inden for en overskuelig årerække måske er klar til at droppe Android. Det skriver Tek.no.

Google reagerer efter EU’s kæmpebøde

Ifølge Tek.no kan Fuchsia OS blive langt mere alsidigt end det man kender fra eksisterende operativsystemer. Fuchsia OS er nemlig optimeret til at virke på alt fra smartphones til smarte mikrobølgeovne. Dermed er det meningen, at Fuchisia OS skal være optimeret til Internet-of-Things – den udvikling, der beskriver at næsten alt bliver internetforbunden.

Bloomberg rapporterer, at Google for tiden har sat flere end 100 software-udviklere i sving med at arbejde på Fuchsia OS. Dermed er det kommende og mytiske operativsystem i høj grad genstand for stor opmærksomhed fra softwaregiganten. Set i Google-regi er 100 ansatte dog ikke specielt mange. Ifølge Statista havde Alphabet (Googles moderselskab) 88.000 fuldtidsansatte i 2017.

Google bekræfter: Gmail kan læses af tredjepart

Én af hovedforskellene på Android og Fuchsia OS er den kerne, som de to operativsystemer er baseret på. Android bygger ligesom Googles Chrome OS på Linux, der er et kernesystem fra tiden længe før smartphones og internetforbundne køleskabe. Fuchsia OS er derimod baseret på en helt ny kernestruktur kaldet “Zircon”. Det kan meget vel betyde, at Fuchsia OS er langt mere optimeret til de udviklinger, som fremtiden indeholder.

Der er dog også ligheder med Android og Fuchsia OS. Begge er nemlig open-source. Det betyder, at nysgerrige gerne må modificere styresystemernes kode.

På nuværende tidspunkt har Google været yderst sparsommelig med oplysninger omkring Fuchsia OS. Derfor vides det heller ikke, hvilke visioner, Google har for Fuchsia OS.

Fuchsia OS er opkaldt efter prydplanten fuchsia, som man kan finder i flere danske haver. Det skriver Havenyt.dk.

Mere til historien

Android er som OS også open source. Men softwarepakken med bl.a. Gmail, Maps, YouTube, Google Play m.fl. (kendt som Google Mobile Services, GMS) er lukket land for alle andre end Google selv.

Den nye Snapdragon kan blive dyrere at producere

RYGTE: Den kommende Snapdragon 8 Gen 4 kan ende med at blive noget dyrere at producere end tidligere.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 er lækket totalt

Et stort læk afslører angiveligt alle specifikationerne på den kommende foldbare Samsung Galaxy Z Fold6. Se dem her.

(mere…)
OnePlus Nord 4 er nok en stærk budgettelefon

Nord-telefonerne har altid givet meget værdi for pengene. Nu er OnePlus Nord 4 på vej og det tegner godt.

(mere…)
Specifikationerne på Xiaomi 15 er lækket

RYGTE: Specifikationerne på den kommende Xiaomi 15 skulle være blevet lækket i Kina.

(mere…)
Gemini er landet på dansk jord

Google erkender at Gemini kan fejle. Gemini kan tilgås både som app til Android og via en browser.

(mere…)
Skal du købe Pixel 8a? …måske!

VIDEO: Se med her hvis du vil vide, om Google Pixel 8a er værd at købe.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram