Google bekræfter: Gmail kan læses af tredjepart

Google har tilsyneladende gjort meget lidt for at tredjepartsudviklere forhindres i at læse dine mails i Gmail.


Den er god nok! Den er helt gal hos Google og med Gmail.

Google bekræfter overfor engelske BBC, at private emails der sendes og modtages af Gmail-brugere, nogle gange kan læses af andre.

Samtidig siger Google, at hvis man ikke vil have sine email læst af tredjepart er løsningen simpel: Brug ikke tredjepartsværktøjer der læser din e-mail.

Al det mail-læseri af fremmede betyder i praksis, at nogle gange kan dine mails læses af tredjeparts app-udviklere og maskiner.

Men det sker altså kun, hvis du har installeret Gmail-værktøjer som er udviklet af tredjepart - værktøjer der tillader læsning af dine mails i Gmail.

Således er det op til brugeren at skønne om det er godt eller skidt. Er det skidt er der kun Googles egne værktøjer tilbage.

Kort sagt siger Google, at hvis du ikke vil have din e-mail læst af en tredjepart, skal du ikke bruge tredjepartsværktøjer, der læser din e-mail.

LÆS OGSÅ: Google udfaser nu den klassiske Gmail

Bedre produkter og tjenester

Mail-balladen begyndte, da det New York-baserede internationale dagblad Wall Street Journal skrev, at Google giver partnerfirmaer mulighed for at læse dine mails i Gmail. Det sker for at kunne tilbyde bedre produkter og tjenester fra tredjepartsudviklere.

Problemet stopper ikke der. Google lovede nemlig for et år siden at sætte en prop i muligheden for at læse brugernes emails. Ifølge Wall Street Journal er der bare ikke sket noget - eller meget lidt - for at forhindre andre i at gøre læse dine mails i Gmail.

Du har nok selv givet lov

Faktisk kan du som almindelig bruger ikke vide om dine mails er blevet læst af andre, men med til historien hører også, at et eller andet sted Googles privatlivspolitik er emnet beskrevet. Det betyder, at så snart du har klikket på "godkend", har du selv givet tilladelsen.

Mere til historien

- Her kan du selv tjekke hvilke apps, du har givet adgang til din Gmail

- Og her kan du læse Googles version af problemstillingen

Google dropper support på Chromecast i stilhed

Den første Chromecast fra Google vil ikke længere modtage software- eller sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Din gamle Gmail-konto bliver slettet

Bruger du Gmail, eller har du brugt Gmail, vil denne nyhed interessere dig.

(mere…)
Her er Googles 2023-nyheder

OVERBLIK: Vi har her samlet nyhederne fra Google I/O 2023. Få overblikket over, hvilke nye produkter og services der er på vej.

(mere…)
Google Pixel 7a test | Minimale nyheder

TEST: Min Pixel 7a test konkluderer, at nyhederne er minimale, men at produktkvaliteten er god. Læs min Pixel 7a test her.

(mere…)
Her er Pixel 7a og Pixel Tablet

Google har lanceret den prisvenlige Pixel 7a og den første tablet i nyere tid, Pixel Tablet.

(mere…)
Ingen foldbar i Danmark: Pixel Fold kommer ikke

Google Pixel Fold kommer ikke til Danmark, oplyser Google. Her er detaljerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
29 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram