Google bekræfter: Gmail kan læses af tredjepart

29

Google har tilsyneladende gjort meget lidt for at tredjepartsudviklere forhindres i at læse dine mails i Gmail.


Den er god nok! Den er helt gal hos Google og med Gmail.

Google bekræfter overfor engelske BBC, at private emails der sendes og modtages af Gmail-brugere, nogle gange kan læses af andre.

Samtidig siger Google, at hvis man ikke vil have sine email læst af tredjepart er løsningen simpel: Brug ikke tredjepartsværktøjer der læser din e-mail.

Al det mail-læseri af fremmede betyder i praksis, at nogle gange kan dine mails læses af tredjeparts app-udviklere og maskiner.

Men det sker altså kun, hvis du har installeret Gmail-værktøjer som er udviklet af tredjepart – værktøjer der tillader læsning af dine mails i Gmail.

Således er det op til brugeren at skønne om det er godt eller skidt. Er det skidt er der kun Googles egne værktøjer tilbage.

Kort sagt siger Google, at hvis du ikke vil have din e-mail læst af en tredjepart, skal du ikke bruge tredjepartsværktøjer, der læser din e-mail.

LÆS OGSÅ: Google udfaser nu den klassiske Gmail

Bedre produkter og tjenester

Mail-balladen begyndte, da det New York-baserede internationale dagblad Wall Street Journal skrev, at Google giver partnerfirmaer mulighed for at læse dine mails i Gmail. Det sker for at kunne tilbyde bedre produkter og tjenester fra tredjepartsudviklere.

Problemet stopper ikke der. Google lovede nemlig for et år siden at sætte en prop i muligheden for at læse brugernes emails. Ifølge Wall Street Journal er der bare ikke sket noget – eller meget lidt – for at forhindre andre i at gøre læse dine mails i Gmail.

Du har nok selv givet lov

Faktisk kan du som almindelig bruger ikke vide om dine mails er blevet læst af andre, men med til historien hører også, at et eller andet sted Googles privatlivspolitik er emnet beskrevet. Det betyder, at så snart du har klikket på “godkend”, har du selv givet tilladelsen.

Mere til historien

Her kan du selv tjekke hvilke apps, du har givet adgang til din Gmail

Og her kan du læse Googles version af problemstillingen

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
29 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer