Verdens (måske) skøreste selfie-kamera er blevet til virkelighed

9

Kinesiske VIVO’s skøre koncepttelefon med motoriseret periskop-kamera bliver til virkelighed. Og så er den uden “hak” i toppen af skærmen.

VIVO Nex er ikke helt ramme-fri. I bunden finder man nemlig et område, der ikke er skærm. (Foto: The Verge / VIVO)

Kampen om at få mest skærm på fronten af en telefon har taget en ny drejning. For mens nogle producenter brander sig på mindre og mindre “hak”, så går kinesiske VIVO andre veje.

På producentens nyeste model kaldet “Nex” har de helt droppet “hakket” i toppen af skærmen. I stedet har man placeret selfiekameraet på et periskop, der kører op, når man finder smilet frem. Det skriver Tek.no samt flere andre medier, der henviser til VIVO selv.

OnePlus bekræfter sikkerhedsproblem i OnePlus 6

Det er ikke første gang, at VIVO viser et motoriseret selfiekamera frem. Tidligere i år viste samme firma en koncepttelefon med samme feature. Filosofien bag det motoriserede selfiekamera er klar: Når ikke selfiekameraet skal være synligt hele tiden, så kan skærmen blive større.

Fordi VIVO’s designfilosofi stræber efter mere skærm har Nex en skærm-til-ramme-ratio på 91,24 procent. Det er næsten 10 procent mere end Apples iPhone X, der ifølge Digital Trends ligger på 82,9 procent.

Den høje skærm-til-ramme-ratio giver også nogle problemer, der næsten er unikke for VIVO Nex. For hvor placerer man højtaleren til telefonopkald? Jo, man får da bare toppen af skærmen til at vibrere som en højtaler. På den måde kan man lave telefonopkald; uden “hak” i skærmen.

Vivo aber efter: præsenterer flagskib med “hak”

Et motoriseret selfie-kamera er ikke det eneste bemærkelsesværdige ved VIVO Nex. Telefonen er også udstyret med en fingeraftrykslæser indbygget i skærmen. En funktion, der ikke har fundet vej til hverken Samsung- eller Huawei-telefoner endnu.

VIVO har dog ikke glemt indmaden i Nex. Her finder man Snapdragon 845, 8 GB RAM og 256 GB lagerplads. Derudover er VIVO Nex også udstyret med et 3,5 mm jackstik.

Prisen skulle ifølge The Verge ligge på godt 5.000 yuan eller næsten 5.000 danske kroner. Telefonen er tilgængelig for kineserne allerede nu.

Mere til historien

Indtil videre er VIVO-telefoner ikke officielt til salg i Danmark.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer