OnePlus bekræfter sikkerhedsproblem i OnePlus 6

Et potentielt alvorligt sikkerhedsproblem er nu bekræftet af OnePlus. Brugerne afventer en opdatering.

Efter jungletrommerne og larmet, på de sociale medier, om et potentielt sikkerhedsproblem i bootloaderen på det nyeste flagskib OnePlus 6, anerkender OnePlus nu officielt problemet. Det skriver GSMArena.

Sikkerhedsproblemet består af en sårbarhed i bootloaderen, der kan give en angriber total kontrol over telefonen, uden om bootloaderen. Bootloaderen er den software, der indlæser operativsystemet når telefonen tændes.

Sårbarheden kan udnyttes ved at instruere enheden til at indlæse et andet operativsystem, end det producenten har haft intension om. Dette kan give adgang til enhedsdata for en angriber.

OnePlus arbejder på en softwareopdatering, der skal lukke hullet.

Det officielle statement lyder: -We take security seriously at OnePlus. We are in contact with the security researcher, and a software update will be rolling out shortly”.

Sikkerhedsproblemet findes i OxygenOS version 5.1.5. Efterfølgende har OnePlus startet udrulning af version 5.1.6, men på denne er sikkerhedshullet ikke lukket. Dermed må ejere af OnePlus 6 afvente endnu en opdatering til deres telefon.

I forbindelse med min anmeldelse af OnePlus 6 spurgte jeg OnePlus, hvor mange sikkerhedsopdateringer og opdateringer af Android-udgaven køberne skulle forvente fremadrettet.

- ”Det kommer an på, hvornår behovet opstår,” var udmeldingen på spørgsmålet om hvor tit OnePlus vil udsende sikkerhedsopdateringer. Den type opdateringer som Google frigiver på månedlig basis.

I forhold til opdateringer af Android tilstræber OnePlus at levere dem, så snart de er tilgængelige, men de melder ikke hvor langt ud i fremtiden, at brugerne skal forvente opdateringer. Dog vil alle telefoner fra OnePlus 5 og frem, på et tidspunkt, blive opdateret til Android P.

Opdatering af OxygenOS, der er OnePlus’ egen overbygning på Android, ligger ud over de to andre opdateringsniveauer. Og det er altså dette lag, køberne nu afventer en rettelse til.

Mere til historien

I OxygenOS version 5.1.6 har OnePlus blandt andet tilføjet visning af batteriprocent i statusbaren, justeret stabilitetsproblemer for dual-sim samt tilføjet portrættilstand på frontkameraet. Derudover indeholder versionen en mængde andre forbedringer og rettelser.

Dansk universitet frygter aflytning

Frygten for, at TikTok eller andre SOME-tjenester misbruger mobiltelefoner til at høste data breder sig.

(mere…)
Når rygterne stikker af og bliver til 'sandhed'

BAGGRUND: En god overskrift sælger kliks – også selvom den er forkert. Kom med bag forhænget.

(mere…)
OnePlus 11 Jupiter Rock Edition: Ny telefon med unik finish

En særlig udgave af OnePlus 11 er på vej. Designinspirationen kommer fra en kendt planet.

(mere…)
OnePlus snart klar med nye Nord-produkter

OnePlus har sendt event-invitationerne ud. De vil afsløre nye produkter i Nord-serien.

(mere…)
Der teases nu for en OnePlus 11 Special Edition

OnePlus kommer måske med en ny version af OnePlus 11. Der teases netop nu for en Special Edition af den populære OnePlus-model.

(mere…)
FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram