OnePlus 6 test – den hurtigste til den laveste pris

TEST: Den er måske ikke perfekt, men du får en super god telefon til prisen uanset, hvilken variant du vælger. Læs min anmeldelse af OnePlus 6.

Det er godt nok en fin telefon. Aflangt 19:9 format med 6.28 tommer ALOMED skærm. Det kan næsten ikke gå galt. Maskinen er Qualcomm Snapdragon 845 processor med 6 GB eller 8 GB RAM afhængigt af hvilken version du vælger.

Der er ikke meget, at du som udgangspunktet ikke vil synes om på OnePlus 6.

Når det er sagt, så er det naturligvis let at score billige point med et produkt, der er prissat en del under konkurrenternes tilsvarende telefoner.

Du har sikkert allerede stiftet bekendtskab med OnePlus 6, eller måske læst andre anmeldelser af OnePlus 6. Derfor starter jeg ud med det, som jeg ikke synes er perfekt.

Skærer i fingrende og falder med

OnePlus 6 kommer med en sikkert velmenende beskyttelses-plastikfilm hen over skærmen. Skærmfilmen har skarpe kanter, og er generelt bare irriterede. Af med filmen. Nu kan du opleve telefonens lækre design med glas på for- og bagside.

På linje med flere af konkurrenternes produkter, så er OnePlus 6 VIRKELIG glat. En aften dumpede den ned fra vindueskarmen, og ramte gulvet. Simpelthen fordi den stille og roligt gled mod kanten. Lægger du telefonen med skærmen opad, så sørg for at kameramodulet er inde på bordet. Dette er telefonens eneste greb.

Placeres OnePlus 6 med skærmen nedad er den chanceløs.

Samtalelyden er god på telefonen, og jeg har ikke oplevet problemer i forhold til parring og brug af Bluetooth headset. Højttalerlyden (mono) ved brug af speakerphone og musik er virkelig ringe – særligt set i lyset af, at konkurrenterne her gør det væsentligt bedre.

Alting har en pris

OnePlus 6 test

OnePlus 6 (Foto: OnePlus)

Når du køber en smartphone, vil producenten gerne være i kontakt med dig som køber. Det kan være i forbindelse med særlige tilbud, nyhedsbreve eller andet.

OnePlus går skridtet videre, og vil sende dig push-notifikationer med undersøgelser, produktinformationer og nyheder. Dertil kommer et ”brugeroplevelsesprogram”. Her indsamles data om din brugsadfærd, statistik, konfiguration m.m.

Når du afmelder dig dette, så stopper OnePlus med at indsamle data, men fjerner ikke de data du allerede har afgivet.

Der er også et ”Program til forbedring af systemstabilitet”. Her hentes data om systemfejl. Du giver ret til, at OnePlus må indsamle personlige informationer som telefonnummer, e-mailadresse og detaljer om din Facebook konto.

I disse GDPR-tider undres jeg over, at der ikke er tilgængelige oplysninger om, hvordan jeg trækker mit samtykke tilbage, og får slettet disse data.

Det er ikke unormalt, at mobilproducenterne indsamler data om brugere og telefoner. Dette er den første telefon jeg anmelder efter GDPR er trådt i kraft, hvorfor jeg synes det var vigtigt, at sætte fokus på dette punkt.

”Alting har en pris”… Data om adfærd, brugere m.v. er i dag guld værd.

Du finder disse programmer, der som standard er aktiveret, i Indstillinger > Avanceret.

Nu til de gode nyheder

OnePlus 6 kommer med meget få bloatware applikationer – altså producentens egne apptilføjelser. Derfor fremstår Android rent og lækkert. Du må selv hente alle de apps og widgets, som du finder relevante. Det synes jeg er et stort plus.

Fra OnePlus’ egen hånd finder vi en galleri-app samt et notatprogram.

Et swipe til højre åbner en særlig widgetmenu med dine hyppigst brugte kontakter og nyligt anvendte apps. Du kan tilføje widgets fra tredjepartsprogrammer til denne liste.

Jeg er også ret vild med den nye ”gestures”-betjening, der dog er en mulighed, og ikke et krav. Lige som på iPhone X sendes du til hjemmeskærmen med et swipe op. Et swipe fra bunden i enten højre eller venstre side, fungerer som tilbage. Du åbner ”seneste apps” ved at swipe op og vente et øjeblik – præcis som på iPhone X.

Ja! Det er en total kineserkopi, men hvad gør det, når det fungerer godt?

Telefonen har stadig en tretrins-kontakt på siden til lyd, vibration og lydløs. Jeg undres over, at konkurrenterne ikke har kopieret denne kontakt (som OnePlus oprindeligt tog fra Apple). De tre indstillinger på en fysisk knap er genialt.

Skærmbilleder fra OnePlus 6

Lang batteritid og hurtig opladning

Batteritiden er utrolig vigtig på smartphones. OnePlus gør det også her godt. Jeg har været oppe på halvandet døgns driftstid med en skærmtid på 2 timer og 45 minutter. Det er godkendt!

Opladningen er også total i orden. Den medfølgende oplader sender batteriet fra 0 til 53 procent på bare 30 minutter. En fuld opladning kan gøres på under en time.

Selvom chipsettet burde understøtte Qualcomm Quick Charge certificerede opladere, har jeg kun kunne opnå hurtigopladning ved at benytte den medfølgende lader og kabel. I øvrigt er trådløs opladning ikke understøttet.

 – OnePlus: Derfro har OnePlus 6 ikke trådløs opladning

Processorkraft går du heller ikke ned på. Snapdragon 845 er en højtydende processor, og den hidtil nyeste fra Qualcomm. På bechmarkmålingerne er OnePlus 6 ved både allroundbrug og 3D-grafik blandt de mest kraftfulde på markedet netop nu.

OnePlus 6 scorer næsten de samme målinger som Sony Xperia XZ2, der også benytter Snapdragon 845 processor.

Et stykke med sikkerhed

Du kan låse telefonen op med ansigtsgenkendelse. 0,2 sekunder tager det at låse op. Det er fristende at anvende og MEGET brugervenligt. Du oplever det som om, at telefonen slet ikke er låst.

Desværre halter sikkerheden. Som på forgængeren OnePlus 5T aflæses kun 100 punkter i ansigtet, hvilket er væsentligt under de 30.000 punkter som iPhone X benytter i Face ID.

Flere andre telefoner kan også låses op med lynhurtig ansigtsgenkendelse, men da det ikke er et sikkert element til beskyttelse af data, kan du ikke anvende det til f.eks. godkendelse af betalinger. Nogle virksomheder tillader heller ikke metoden til databeskyttelse.

På bagsiden finder du den væsentligt mere sikre fingeraftrykslæser.

Min testtelefon kører i øvrigt Android 8.1.0 med sikkerhedsniveau 1. maj 2018. Overfor MereMobil.dk vil OnePlus ikke sætte tal på hvor tit køberne skal forvente opdatering af sikkerhedslaget i Android. Det kommer an på hvornår behovet opstår, fortæller OnePlus. I forhold til opdateringer af Android-platformen tilstræber OnePlus at levere dem, så snart de er tilgængelige – men der sættes ikke f.eks. tal på hvor langt tid ud i fremtiden, at du skal forvente opdateringer.

Alle telefoner fra OnePlus 5 og frem vil på et tidspunkt blive opdateret til Android P, fortæller OnePlus til MereMobil.dk.

Kameraet er strammet op

Du kan tage bedre fotos med OnePlus 6 end tilfældet var med OnePlus 5T. Den nye model har fået ny sensor på hovedkameraet (16 megapixels). Faktisk er sensoren 19 procent større end på OnePlus 5T. Desuden er der nu optisk billedstabilisator samt EIS (electronic imaga stabilization).

Den større sensor er med til at sikre bedre billeder, når lysforholdene ikke er optimale.

Telefonens sekundære sensor i dual-kameraet har en opløsning på 20 megapixels. Det er den samme sensor, som blev anvendt på OnePlus 5T. Frontkameraet benytter også sidste års teknologi.

Som på andre smartphones har OnePlus 6 også bokeh- og portrættilstand.

Selvom kameraet er blevet bedre, så er det ikke i alle situationer du får perfekte billeder. Softwaren i telefonen kører automatisk justering og optimering af dine billeder, for at ”gøre dem bedre” – men det har en pris. Godt nok får du nogle gange skarpe kontraster – men måske også lidt for skarpe. Når der mangler lys, bliver dette tydeligere.

Når det er sagt, så får du et udmærket kamera, når resultatet holdes op mod prisen på telefonen.

Hvis producenterne har skabt et kameramonster, er de ikke sene til at få kameraeksperterne hos DxOMark til at vurdere kameraet. Omvendt har de knapt så travlt, hvis de har en fornemmelse af resultatet. OnePlus er en af dem, der har ”knapt så travlt”.

Du kan se nogle af de billeder jeg har taget med telefonen i galleriet herunder.

Billeder taget med OnePlus 6

Billeder fra OnePlus 6: Standard + 2x zoom

Specifikationerne på OnePlus 6

– Skærm: 6,28 tommer AMOLED (1.080 x 2.280 pixels / 19:9 format)
– Beskyttelse: Corning Gorilla Glass 5 (for- og bagside)
– CPU: Qualcomm Snapdragon 845
– GPU: Adreno 630
– RAM: 6 GB / 8 GB (LPDDR4X)
– Hukommelse intern: 64  GB / 128 GB / 256 GB
– MicroSD-kort plads: Nej
– Dual-SIM: Ja (Nano-SIM)
– Kamera: Dual 16 megapixel (f/1.7 – Sony IMX 519) + 20 megapixel (f/1.7 – Sony IMX 376K)
– Optisk billede stabilisator: Ja (OIS + EIS)
– Frontkamera: 16 megapixels (f/2.0 – Sony IMX 371) + EIS
– Stik: USB Type-C / 3.5 mm jackstik
– Fingeraftrykslæser: Ja. På bagsiden
– Ansigtsgenkendelse: Ja – 100 punkter
– Batteri: 3.300 mAh
– Hurtigopladning: Dash Charge
– Mål: 155.7.x 75.4 x 7.75 mm.
– Vægt: 177 gram
– Styresystem: Android 8.1
– Producentversion: OxygenOS version: 5.1.5 (release version)

Konklusion: Hurtig smartphone til lav pris

Uanset hvor meget hype OnePlus forsøger at opildne deres fans til, så er jeg relativt uimponeret. OnePlus 6 er en god gedin smartphone med høj ydelse, god skærm og en Android der ikke er fyldt med fest og farver.

Du går på kompromis med kamerakvaliteten, der ikke fejler, men er over middel. Højttalerlyden er på ingen måde interessant og de fedtede fingre på glasbagsiden vil for nogle være irriterende.

Salgspakken indeholder en hurtiglader, og du kan ikke lynoplade med andre opladere, end den medfølgende. Der medfølger ikke et headset.

Der er ingen tvivl om, at du får meget telefon for pengene, men du får også en telefon, der hurtigt bliver kedelig. OnePlus 6 mangler et moment af overraskelse, og går ikke den ekstra mil, hvor du tænker ”det var lige godt pokkers”.

Annoncelink Prisen er 3.899 kroner for OnePlus 6 med 64 GB lagerplads og 6 GB RAM, men mange vil nok gå efter enten 128 GB eller 256 GB udgaverne til 4.399 kroner, som har 8 GB RAM. Nu er prisen lige præcis så høj, at du skal overveje om du smider de ekstra penge, det koster at få et af de etablerede mærker.

Overvejer du 64 GB versionen, er det fristende at spare endnu mere, ved at vælge en reel mellemklassemobil. Eksempelvis Motorola Moto G6 Plus eller Nokia 7 Plus. Priserne er henholdsvis 2.299 og 2.999 kroner uden abonnement.

ANMELDELSE: Derfor er Motorola Moto G6 Plus fremragende

OnePlus 6 får 5 ud af 6 stjerner.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Lynhurtig processor med en stor mængde RAM.
  • God batteritid og hurtigopladning
  • Stor skærm og premium desgn
  • Gesturesbetjening fungerer rigtigt godt

Lidt at tænke over

  • Kameraet tager okay billeder, men er ikke på topmodel-niveau
  • Højttalerne lyder ikke særligt godt
  • Hukommelsen kan ikke udvides
  • Det er ikke klarlagt hvordan OnePlus vil opdatere telefonen med Android-versioner og sikkerhedspakker fremadrettet.
  • Den har ikke trådløs opladning

Mere til historien

OnePlus forsøgte, at trænge ind på mobilmarkedet med billige mobiler – og det lykkedes. Siden er det dog kun gået én vej med priserne, som stille og roligt stiger for hver model der lanceres. Dette er også set hos flere konkurrenter, som Huawei, der er kommet på markedet via billige smartphones.

OnePlus 6
Nej! Du skal ikke skifte til iMac M4 | TEST

(mere…)
Xiaomi 14T test | Følelsen af flagskib til en lav pris

(mere…)
Mac Mini vs. Mac Studio: Kan jeg nøjes med M4-Mac Mini?

VIDEO: Jeg har testet den nye Mac Mini og Mac Studio. Se med her.

(mere…)
Vi beholder telefonen i længere tid

Danskerne skifter ikke telefon ligeså ofte, som tidligere. Det viser en ny undersøgelse.

(mere…)
OnePlus 13: Mere plads til dine data

Systemets pladsforbrug er reduceret betragteligt og giver mere plads til brugerdata.

(mere…)
Mac Mini M4 er chokerende lille og vanvittig effektiv | Test

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
44 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram