iOS 12 kan fortælle alarmcentralen, hvor du er – men kun i USA

1

Apples næste udgave af iOS gør det muligt for amerikanske alarmcentraler at pin-pointe opkald. Men danske brugere skal kigge langt efter funktionen.

iOS 12 preview
iOS 12 byder på flere nye funktioner. Blandt andet understøtter FaceTime flere deltagere på én gang (Foto: Apple)

I fremtiden får amerikanske iPhone-ejere lidt nemmere ved at oplyse deres position til alarmcentralen, hvis de har brug for hjælp. Det skriver TechCrunch med henvisning til en pressemeddelelse fra Apple.

Mac-computere gemmer alle dine fy-fy billeder selvom de er slettet

Når Apple til efteråret lancerer iOS 12 får amerikanske brugere nemlig mulighed for automatisk at dele deres lokalitetsoplysninger, når de ringer til alarmcentralen. Systemet skal angiveligt fungere som et alternativ til de nuværende muligheder for at præcisere opkaldets placering via telemasterne.

Systemet har allerede mødt en del kritik. På det sociale nyhedsmedie Reddit har flere brugere gjort opmærksom på, at de færreste alarmcentraler bliver i stand til udnytte Apples automatiske placeringssystem. Systemet kræver nemlig, at alarmcentralen investerer i det nye system.

Ifølge Apple så kan det nye system ikke misbruges i forbindelse med almindelige opkald. Amerikanske iPhone-brugere skal altså ikke være bange for, at telefonopkald til andre end alarmcentral bliver placeret på et kort.

Det er uvist om et lignende system på sigt finder vej til Danmark. Men i dag har danskerne mulighed for at downloade appen 112 App”. Med den er det muligt at dele de lokalitetsoplysninger, som ens telefon har via GPS. Systemet tilbyder altså den samme funktion som iOS 12 gør for iPhones. Men den kræver en app-download.

iOS 12 gør det lettere at lukke apps på iPhone X

iOS 12 bliver tilgængelig til efteråret. Softwareopdateringen bliver tilgængelig på en række forskellige iOS-enheder. Med iOS 12 bliver det blandt andet muligt at få indsigt i sin mobilafhængighed. Og så kan iPhone X genkende to ansigter.

Mere til historien

iOS 12 blev præsenteret ved Apples WWDC 2018. Men det var første efterfølgende, at Apple løftede slørret for automatiske videregivelse af placering til amerikanske alarmcentraler.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer