Google Assistent bliver mere dialogisk

Googles digitale assistent kan nu snakke uden at blive aktiveret hver gang. Det gør det nemmere at stille opfølgende spørgsmål.

Google Home Mini

I første omgang virker “Continued Conversation” kun på Google Home-enheder. Her ses den mindste Home-enhed (Foto: Google)

En samtale med en digital assistent er ikke helt naturligt. Men nu bliver det en smule mere naturligt – i hvert fald, hvis man snakker med Google Assistent. Det skriver Search Engine Land.

Google Duplex kritiseres – er for meget et menneske

Den nye og mere dialogiske Google Assistent understøtter det Google kalder “Continued Conversation” eller fortsat samtale. Det betyder, at assistenten ikke skal “vægges” ved flere spørgsmål i løbet af en samtale.

Som det er nu, kræver Google Assistent nemlig, at man (i nogle tilfælde) aktiverer assistenten for hvert af de opfølgende spørgsmål. Fortsat samtale kan altså reducere antallet af gange, man skal sige “OK Google”. Man skal dog fortsat starte samtalen med et “OK Google” for at aktivere assistenten.

Et eksempel på fortsat samtale kunne lyde: “OK Google, hvad er det for noget musik, jeg hører?” *svar fra Google Assistent* “Hvad er det næste nummer?”.

Uden fortsat samtale er det nødvendigt at sige “OK Google” imellem de to spørgsmål for at aktivere assistenten. Man skal dog ikke være bange for, at Googles assistent konstant er klar til at svare på spørgsmål. Fortsat samtale bliver nemlig afbrudt, når man ikke har snakket i et bestemt interval. Derudover slukkes der også for fortsat samtale, hvis man siger “stop” eller “thank you”.

Google lancerer iMessage-konkurrent: Send SMS fra din computer

I første omgang er “Continued Conversation” kun tilgængelig i USA. Derudover kræver det, at man har én af Googles smart-højtalere i form af enten Google Home, Google Home Mini eller Google Home Max. På sigt er det dog sandsynligt, at fortsat samtale finder vej til både Android og andre lande end USA.

Google Assistant understøtter allerede "in context" samtaler. Altså hvor den forstår spørgsmål relateret til hovedspørgsmålet. Eksempelvis: "Hvor langt er der til Eiffeltårnet", "Hvornår er der åbent", "Hvad koster billetterne". Continued Conversation lader altså til at være en udbygning af denne funktion.

Hvis emnet her interesserer dig, så lyt til vores podcast hvor episode 48 har overskriften "Google efterligner os mennesker".

Mere til historien

Google er ikke den eneste virksomhed med en dialogisk digital assistent. Også Amazons Alexa understøtter en lignende funktion, hvor man kan snakke videre uden at vægge assistenten hver gang.

Google dropper support på Chromecast i stilhed

Den første Chromecast fra Google vil ikke længere modtage software- eller sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Din gamle Gmail-konto bliver slettet

Bruger du Gmail, eller har du brugt Gmail, vil denne nyhed interessere dig.

(mere…)
Her er Googles 2023-nyheder

OVERBLIK: Vi har her samlet nyhederne fra Google I/O 2023. Få overblikket over, hvilke nye produkter og services der er på vej.

(mere…)
Google Pixel 7a test | Minimale nyheder

TEST: Min Pixel 7a test konkluderer, at nyhederne er minimale, men at produktkvaliteten er god. Læs min Pixel 7a test her.

(mere…)
Her er Pixel 7a og Pixel Tablet

Google har lanceret den prisvenlige Pixel 7a og den første tablet i nyere tid, Pixel Tablet.

(mere…)
Ingen foldbar i Danmark: Pixel Fold kommer ikke

Google Pixel Fold kommer ikke til Danmark, oplyser Google. Her er detaljerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram