Google Duplex kritiseres – er for meget et menneske

Det er uetisk og bedragerisk, når Google Duplex ringer til frisøren eller restauranten, lyder kritikken. Her kan du høre opkaldene.

Google Assistant Duplex

Google Assistant (Foto: Google)

I en nær fremtid kan du bede Googles digitale assistent, Google Assistant, ringe til frisøren og bestille en tid. Den kan også reservere bord på din favoritrestaurant. Google Duplex er meget overbevisende, og modtageren opdager ikke nødvendigvis, at der er tale om en robot.

Efter demonstrationen på udviklerkonferencen Google I/O er Google Duplex blevet kaldt uetisk og bedragerisk. Det skriver Jyllands-Posten med kilde i The Guardian.

Google har allerede reageret på kritikken. Der er tale om en demo-udgave, lyder det fra Google. Samtidigt lover techgiganten gennemsigtighed for modtageren, og en indikation af, at der er tale om et robotopkald.

Problemet med Google Duplex er realismen i opkaldet. På demonstrationen ved Google I/O hørtes eksempelvis hvordan den digitale assisten indlagde tænkepauser og ”hm” og ”ah” for at gøre samtalen mere naturlig.

Herunder kan du se et kort videoklip med demoen af opkaldet til frisøren og restauranten.

OVERBLIK: Her er nyhederne fra Google I/O 2018

I første omgang skal vi nok kun regne med engelsk sprog i Google Duplex, men over tid kan eksempelvis dansk godt være en sandsynlig tilføjelse. I forvejen er Google Assistant på vej i en dansk version. Flere stemmetyper er ligeledes under udvikling.

Fornyligt vandt Google Assistant over konkurrenterne Siri, Alexa og Cortana i en omfattende test. Læs om den digitale butler test her.

LÆS OGSÅ: Nu kommer Google Assiatant endelig på dansk

Se Google Duplex demo

Mere til historien

For to år siden besøgte jeg Google på hovedkontoret i San Fransisco. Emnet for besøget var Google Assistant. Du skal kunne have en samtale med Google, lød budskabet flere gange. Du kan høre en podcast om besøget hos Google her.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.