Google Duplex kritiseres – er for meget et menneske

Det er uetisk og bedragerisk, når Google Duplex ringer til frisøren eller restauranten, lyder kritikken. Her kan du høre opkaldene.

Google Assistant Duplex

Google Assistant (Foto: Google)

I en nær fremtid kan du bede Googles digitale assistent, Google Assistant, ringe til frisøren og bestille en tid. Den kan også reservere bord på din favoritrestaurant. Google Duplex er meget overbevisende, og modtageren opdager ikke nødvendigvis, at der er tale om en robot.

Efter demonstrationen på udviklerkonferencen Google I/O er Google Duplex blevet kaldt uetisk og bedragerisk. Det skriver Jyllands-Posten med kilde i The Guardian.

Google har allerede reageret på kritikken. Der er tale om en demo-udgave, lyder det fra Google. Samtidigt lover techgiganten gennemsigtighed for modtageren, og en indikation af, at der er tale om et robotopkald.

Problemet med Google Duplex er realismen i opkaldet. På demonstrationen ved Google I/O hørtes eksempelvis hvordan den digitale assisten indlagde tænkepauser og ”hm” og ”ah” for at gøre samtalen mere naturlig.

Herunder kan du se et kort videoklip med demoen af opkaldet til frisøren og restauranten.

OVERBLIK: Her er nyhederne fra Google I/O 2018

I første omgang skal vi nok kun regne med engelsk sprog i Google Duplex, men over tid kan eksempelvis dansk godt være en sandsynlig tilføjelse. I forvejen er Google Assistant på vej i en dansk version. Flere stemmetyper er ligeledes under udvikling.

Fornyligt vandt Google Assistant over konkurrenterne Siri, Alexa og Cortana i en omfattende test. Læs om den digitale butler test her.

LÆS OGSÅ: Nu kommer Google Assiatant endelig på dansk

Se Google Duplex demo

https://www.youtube.com/watch?v=bd1mEm2Fy08

Mere til historien

For to år siden besøgte jeg Google på hovedkontoret i San Fransisco. Emnet for besøget var Google Assistant. Du skal kunne have en samtale med Google, lød budskabet flere gange. Du kan høre en podcast om besøget hos Google her.

Lanceringsdato for Google Pixel Fold og Pixel 7a afsløret

Salgsstart for de kommende Google Pixel Fold og Pixel 7a telefoner er måske afsløret. Google har endnu ikke bekræftet.

(mere…)
Kan Microsoft give Google en mavepuster?

KOMMENTAR: 100 millioner brugere om dagen. Microsoft har teknologien til at ryste Google. Det bliver et helt nyt internet og ”SEO” er snart fortid.

(mere…)
Googles foldbare mobil er spottet igen

RYGTE: Google Pixel Fold er spottet igen, hvilket kunne indikere at en lancering er tæt på.

(mere…)
Hader du disse reklamer på YouTube?

Godt nyt hvis du er træt af forstyrrende reklamer på YouTube.

(mere…)
Datoen for Google I/O 2023 er klar

KORT NYT: Google har offentliggjort datoen for dette års udviklerkonference Google I/O.

(mere…)
Eksklusiv Pixel-funktion er klar til alle

Da Google Pixel-telefonerne kom på markedet, havde de en eksklusiv feature. Nu kommer ”magisk viskelæder” ud til alle.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram