Google Assistant får en flyvende start 

Google Assistant kåres som vinder over Siri, Alexa og Cortana. Googles butler er den meste præcise.

Der går forhåbentlig ikke længe før vi ser Google Assistant i den danske version. Mens vi venter, har vi set nærmere på en rapport fra Stone Temple.

For nye læsere på dette emne vil vi lige opsummere, hvad Google Assistant er for en størrelse. Det nemmeste er, at henlede til Apples meget velkendte digitale butler Siri. For den kan stort set det samme som Google Assistant.

Siri kender de fleste danske iPhone-brugere.

Forskellen mellem Siri og Google Assistant findes i, at Siri kun findes på iOS enheder. Hvorimod Google Assistant kan bruges både på Android og iOS. De stemmestyrede muligheder er stort set ens for dem begge.

LÆS OGSÅ: Google Assistant kommer snart på dansk

Status på næsten 5.009 spørgsmål til digitale tjenester (Grafik: Stone Temple)

Da vi af gode grunde ikke har set på den danske version af Google Assistant endnu, tager vi udgangspunkt i den før nævnte rapport der er lavet (med engelsk sprogversion).

I testen er der stillet hele 4.952 spørgsmål til hver enkelt tjeneste. Så man må sige, at er der gået grundigt til værks. Vi viser hermed en grafik lånt af Stone Temple, hvor du kan se hvor godt de klarer sig i forhold til hinanden:

  • Den mørkegrønne betyder at tjenesten har forstået spørgsmålet, og derved forsøger at give et fornuftigt svar.
  • Den lysegrønne betyder at den har forstået det 100 procent, og giver det svar som man søgte efter.

Hvis vi sætter Google Assistant og Siri op mod hinanden kan det konkluderes, at Google Assistant er en kende bedre end Siri. I hvert fald på engelsk. Faktisk slår Google Assistant også Microsoft Cortana og Amazons tjeneste Alexa.

Den største styrke ved Google Assistant er, at den forstår spørgsmål i samme kontekst. Du kan stille ét spørgsmål, og bagefter følger op med supplerende spørgsmål, uden at starte forfra. Altså lidt som almindelig samtale.

Når Google Assiatant kommer på dansk, er det langt fra sikkert, at den er lige så præcis som den engelske version.

Mere til historien

Datoen hvor Google Assistant kommer i en dansk version er desværre ikke frigivet endnu. Men vi ved det bliver inden udgangen af 2018.

Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
1 million færre apps i Play Store

De seneste år er en masse apps fjernet fra Google Play Store.

(mere…)
Google Pixel Watch lækket igen – afslører Fitbit-integration

Der er netop lækket nye billeder af det kommende Google Pixel Watch, som viser en Fitbit integration.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
49 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram