Google Assistant får en flyvende start 

42

Google Assistant kåres som vinder over Siri, Alexa og Cortana. Googles butler er den meste præcise.

Der går forhåbentlig ikke længe før vi ser Google Assistant i den danske version. Mens vi venter, har vi set nærmere på en rapport fra Stone Temple.

For nye læsere på dette emne vil vi lige opsummere, hvad Google Assistant er for en størrelse. Det nemmeste er, at henlede til Apples meget velkendte digitale butler Siri. For den kan stort set det samme som Google Assistant.

Siri kender de fleste danske iPhone-brugere.

Forskellen mellem Siri og Google Assistant findes i, at Siri kun findes på iOS enheder. Hvorimod Google Assistant kan bruges både på Android og iOS. De stemmestyrede muligheder er stort set ens for dem begge.

LÆS OGSÅ: Google Assistant kommer snart på dansk

Status på næsten 5.009 spørgsmål til digitale tjenester (Grafik: Stone Temple)

Da vi af gode grunde ikke har set på den danske version af Google Assistant endnu, tager vi udgangspunkt i den før nævnte rapport der er lavet (med engelsk sprogversion).

I testen er der stillet hele 4.952 spørgsmål til hver enkelt tjeneste. Så man må sige, at er der gået grundigt til værks. Vi viser hermed en grafik lånt af Stone Temple, hvor du kan se hvor godt de klarer sig i forhold til hinanden:

  • Den mørkegrønne betyder at tjenesten har forstået spørgsmålet, og derved forsøger at give et fornuftigt svar.
  • Den lysegrønne betyder at den har forstået det 100 procent, og giver det svar som man søgte efter.

Hvis vi sætter Google Assistant og Siri op mod hinanden kan det konkluderes, at Google Assistant er en kende bedre end Siri. I hvert fald på engelsk. Faktisk slår Google Assistant også Microsoft Cortana og Amazons tjeneste Alexa.

Den største styrke ved Google Assistant er, at den forstår spørgsmål i samme kontekst. Du kan stille ét spørgsmål, og bagefter følger op med supplerende spørgsmål, uden at starte forfra. Altså lidt som almindelig samtale.

Når Google Assiatant kommer på dansk, er det langt fra sikkert, at den er lige så præcis som den engelske version.

Mere til historien

Datoen hvor Google Assistant kommer i en dansk version er desværre ikke frigivet endnu. Men vi ved det bliver inden udgangen af 2018.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
42 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer