Facebook Messenger får reklamevideoer

1

Facebooks chattjeneste får inden længe auto-spillende video-reklamer.

I fremtiden vil reklamer som denne kunne optræde som en video. (Foto: MereMobil.dk / Facebook)

Beskeder på Facebook afbrudt af videoreklamer kan snart blive til virkelighed. Det skriver Recode med henvisning til nye reklamemuligheder i Facebook Messenger.

GUIDE: Sådan beskytter du dit privatliv mod Facebook

I dag understøtter Facebook Messenger allerede statiske annoncer i form af billeder, links og tekst. Med de nye ændringer får annoncørerne endnu en mulighed for at sikre sig Facebook-brugernes opmærksomhed.

Ifølge Recode er det dog Facebook, der står til at få den største gevinst ved de nye reklamer i Messenger. Typisk er video-annoncer væsentlige dyrere end statiske annoncer. Og det vil måske blive synligt på Facebooks bundlinje.

Turen til Norge kan flå dig – urimelige krav til forbrugerne

Overfor Recode forsikrer Facebook, at man er bekendt med en række af de udfordringer, der knytter sig til de nye auto-afspillende videoannoncer. Derfor lover det sociale medies Messenger- og reklameansvarlige Stefanos Loukakos, at man vil følge brugernes adfærd i kølvandet på lanceringen af de nye reklamer. Og om nødvendigt vil man ændre videoannoncerne så de er mindre fremtrædende.

Facebook lancerede første gang annoncer til Messenger i starten af 2017. Ligesom med de statiske reklamer vil de nye video-annoncer ikke optræde i chats. I stedet finder man dem i mellem forskellige samtaler.

Det er uvist om de nye video-annoncer også optræder i Facebook Messenger til børn. Det er Facebooks forsøg på en chat-tjeneste henvendt til brugere mellem 6 og 12 år. Da Facebook lancerede Messenger til de yngste lød de, at tjenesten ikke ville få reklamer. Du kan læse mere om Facebook Messenger Kids her.

Ifølge Facebook begyndte udrulningen af videoannoncer i Facebook Messenger for nylig. Det er uvist, hvornår video-reklamer har nået samtlige Messenger-brugere.

Mere til historien

Facebook Messenger er en udløber af Facebooks første chat-tjeneste fra 2008. Messenger-appen har angiveligt mere end én milliard brugere.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer