Facebook Messenger får reklamevideoer

Facebooks chattjeneste får inden længe auto-spillende video-reklamer.

I fremtiden vil reklamer som denne kunne optræde som en video. (Foto: MereMobil.dk / Facebook)

Beskeder på Facebook afbrudt af videoreklamer kan snart blive til virkelighed. Det skriver Recode med henvisning til nye reklamemuligheder i Facebook Messenger.

GUIDE: Sådan beskytter du dit privatliv mod Facebook

I dag understøtter Facebook Messenger allerede statiske annoncer i form af billeder, links og tekst. Med de nye ændringer får annoncørerne endnu en mulighed for at sikre sig Facebook-brugernes opmærksomhed.

Ifølge Recode er det dog Facebook, der står til at få den største gevinst ved de nye reklamer i Messenger. Typisk er video-annoncer væsentlige dyrere end statiske annoncer. Og det vil måske blive synligt på Facebooks bundlinje.

Turen til Norge kan flå dig – urimelige krav til forbrugerne

Overfor Recode forsikrer Facebook, at man er bekendt med en række af de udfordringer, der knytter sig til de nye auto-afspillende videoannoncer. Derfor lover det sociale medies Messenger- og reklameansvarlige Stefanos Loukakos, at man vil følge brugernes adfærd i kølvandet på lanceringen af de nye reklamer. Og om nødvendigt vil man ændre videoannoncerne så de er mindre fremtrædende.

Facebook lancerede første gang annoncer til Messenger i starten af 2017. Ligesom med de statiske reklamer vil de nye video-annoncer ikke optræde i chats. I stedet finder man dem i mellem forskellige samtaler.

Det er uvist om de nye video-annoncer også optræder i Facebook Messenger til børn. Det er Facebooks forsøg på en chat-tjeneste henvendt til brugere mellem 6 og 12 år. Da Facebook lancerede Messenger til de yngste lød de, at tjenesten ikke ville få reklamer. Du kan læse mere om Facebook Messenger Kids her.

Ifølge Facebook begyndte udrulningen af videoannoncer i Facebook Messenger for nylig. Det er uvist, hvornår video-reklamer har nået samtlige Messenger-brugere.

Mere til historien

Facebook Messenger er en udløber af Facebooks første chat-tjeneste fra 2008. Messenger-appen har angiveligt mere end én milliard brugere.

TikTok er på vej med Instagram-konkurrent

Det ventes, at TikTok snart er på vej med deres bud på en billeddelings-app. Navnet er afsløret.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
Der skal kontrol med aldersgrænsen på sociale medier

Regeringen og Medierådet for Børn og Unge mener, at der skal kontrol med børns alder og aldersgrænserne på de sociale medier.

(mere…)
Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram