Apple forbyder appudviklere at videresælge dine oplysninger

Nye retningslinjer i Apples AppStore forbyder app-udviklere at videresælge eller videregive de kontaktoplysninger, du har på din telefon.

Sådan ser det ud, når en app spørger om tilladelse til at se ens kontakter. Med de nye retningslinjer er det ikke tilladt for udvikleren at videregive oplysningerne. (Foto: MereMobil.dk)

App-udviklere, der specialiserer sig i Apple-enheder, har fået én mindre mulighed at tjene penge. Det står klart, da Apple ifølge Bloomberg ikke længere tillader udviklerne at videregive eller sælge de kontaktoplysninger, som apps kan få adgang til. Det skriver The Verge.

LÆS OGSÅ: iPhone får USB Type-C port i 2019

Tidligere har app-udviklere været i stand til at få adgang til de kontaktoplysninger som brugerne har lagret på deres iPad eller iPhone. Derefter har det så været muligt for udviklerne at videregive eller videresælge disse oplysninger til en tredjepart. Med de nye retningslinjer for udviklerne er det ikke længere tilladt.

Selvom udviklerne ikke længere må videregive kontaktoplysninger til tredjepart, så kan apps fortsat få adgang til kontaktoplysninger på ens enhed. Derfor kan eksempelvis Facebook Messenger fortsat se, hvem du har i din kontaktbog, hvis du tillader det.

De nye regler er også gældende for de billeder, som ligger på en brugers enhed. Det er altså ikke tilladt for udviklerne at videresælge informationer som placering, brændvidde m.m. til tredjepart.

LÆS OGSÅ: Google Podcasts debuterer snart på Android

Hvis du har lyst til at kigge nærmere på de nye retningslinjer, så finder du dem her. Det opdaterede punkt om videresalg af kontaktoplysninger finder du under punkt 5.1.2 Data Use and Sharing.

Apples nye og opdaterede retningslinjer kommer i kølvandet på flere kontrovers omkring Facebook i foråret. Det er blandt andet kommet frem, at Facebook kigger med når Android-brugere ringer og SMS’er.

LÆS OGSÅ: Hvad ved Apple om dig? Sådan får du svaret

Apple har ikke selv gjort opmærksom på, at man har opdateret retningslinjerne for AppStore.

Mere til historien

I den kommende udgave af macOS sætter Apple blandt andet fokus på privatliv via en opdatering til webbrowseren Safari. Du kan læse mere om macOS Mojave her.

Anden generation af Apples AirTag måske klar i 2025

Apples AirTag har efterhånden flere år på bagen, men nu skulle en ny generation være på vej.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Har Apple ikke opgivet elbilen alligevel?

Apples planer om en elbil var droppet, lød det tidligere i år. Nu er et nyt samarbejde måske ved at opstå.

(mere…)
Denne iPad udgår

Apple har fjernet en meget populær, og prisbillig, iPad fra deres sortiment. Skarpere priser på restlagerne på vej?

(mere…)
iPad får markant prisdyk

Apple har sat prisen på deres iPad (10. generation) markant ned. Prisjusteringen sker i forbindelse med introduktionen af nye iPads.

(mere…)
Omfattende ændring på iPhone kommer til iPad

Apple er også tvunget til at ændre softwaren på iPad.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram