Apple forbyder appudviklere at videresælge dine oplysninger

11

Nye retningslinjer i Apples AppStore forbyder app-udviklere at videresælge eller videregive de kontaktoplysninger, du har på din telefon.

Sådan ser det ud, når en app spørger om tilladelse til at se ens kontakter. Med de nye retningslinjer er det ikke tilladt for udvikleren at videregive oplysningerne. (Foto: MereMobil.dk)

App-udviklere, der specialiserer sig i Apple-enheder, har fået én mindre mulighed at tjene penge. Det står klart, da Apple ifølge Bloomberg ikke længere tillader udviklerne at videregive eller sælge de kontaktoplysninger, som apps kan få adgang til. Det skriver The Verge.

LÆS OGSÅ: iPhone får USB Type-C port i 2019

Tidligere har app-udviklere været i stand til at få adgang til de kontaktoplysninger som brugerne har lagret på deres iPad eller iPhone. Derefter har det så været muligt for udviklerne at videregive eller videresælge disse oplysninger til en tredjepart. Med de nye retningslinjer for udviklerne er det ikke længere tilladt.

Selvom udviklerne ikke længere må videregive kontaktoplysninger til tredjepart, så kan apps fortsat få adgang til kontaktoplysninger på ens enhed. Derfor kan eksempelvis Facebook Messenger fortsat se, hvem du har i din kontaktbog, hvis du tillader det.

De nye regler er også gældende for de billeder, som ligger på en brugers enhed. Det er altså ikke tilladt for udviklerne at videresælge informationer som placering, brændvidde m.m. til tredjepart.

LÆS OGSÅ: Google Podcasts debuterer snart på Android

Hvis du har lyst til at kigge nærmere på de nye retningslinjer, så finder du dem her. Det opdaterede punkt om videresalg af kontaktoplysninger finder du under punkt 5.1.2 Data Use and Sharing.

Apples nye og opdaterede retningslinjer kommer i kølvandet på flere kontrovers omkring Facebook i foråret. Det er blandt andet kommet frem, at Facebook kigger med når Android-brugere ringer og SMS’er.

LÆS OGSÅ: Hvad ved Apple om dig? Sådan får du svaret

Apple har ikke selv gjort opmærksom på, at man har opdateret retningslinjerne for AppStore.

Mere til historien

I den kommende udgave af macOS sætter Apple blandt andet fokus på privatliv via en opdatering til webbrowseren Safari. Du kan læse mere om macOS Mojave her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer