Apple forbyder appudviklere at videresælge dine oplysninger

Nye retningslinjer i Apples AppStore forbyder app-udviklere at videresælge eller videregive de kontaktoplysninger, du har på din telefon.

Sådan ser det ud, når en app spørger om tilladelse til at se ens kontakter. Med de nye retningslinjer er det ikke tilladt for udvikleren at videregive oplysningerne. (Foto: MereMobil.dk)

App-udviklere, der specialiserer sig i Apple-enheder, har fået én mindre mulighed at tjene penge. Det står klart, da Apple ifølge Bloomberg ikke længere tillader udviklerne at videregive eller sælge de kontaktoplysninger, som apps kan få adgang til. Det skriver The Verge.

LÆS OGSÅ: iPhone får USB Type-C port i 2019

Tidligere har app-udviklere været i stand til at få adgang til de kontaktoplysninger som brugerne har lagret på deres iPad eller iPhone. Derefter har det så været muligt for udviklerne at videregive eller videresælge disse oplysninger til en tredjepart. Med de nye retningslinjer for udviklerne er det ikke længere tilladt.

Selvom udviklerne ikke længere må videregive kontaktoplysninger til tredjepart, så kan apps fortsat få adgang til kontaktoplysninger på ens enhed. Derfor kan eksempelvis Facebook Messenger fortsat se, hvem du har i din kontaktbog, hvis du tillader det.

De nye regler er også gældende for de billeder, som ligger på en brugers enhed. Det er altså ikke tilladt for udviklerne at videresælge informationer som placering, brændvidde m.m. til tredjepart.

LÆS OGSÅ: Google Podcasts debuterer snart på Android

Hvis du har lyst til at kigge nærmere på de nye retningslinjer, så finder du dem her. Det opdaterede punkt om videresalg af kontaktoplysninger finder du under punkt 5.1.2 Data Use and Sharing.

Apples nye og opdaterede retningslinjer kommer i kølvandet på flere kontrovers omkring Facebook i foråret. Det er blandt andet kommet frem, at Facebook kigger med når Android-brugere ringer og SMS’er.

LÆS OGSÅ: Hvad ved Apple om dig? Sådan får du svaret

Apple har ikke selv gjort opmærksom på, at man har opdateret retningslinjerne for AppStore.

Mere til historien

I den kommende udgave af macOS sætter Apple blandt andet fokus på privatliv via en opdatering til webbrowseren Safari. Du kan læse mere om macOS Mojave her.

Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Vi har samlet nogle af de nyheder, som du kan glæde dig til, når iOS 18 udkommer senere på året.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram