Facebook overvåger opkald og SMS’er på Android

Det sociale medie logger telefonopkald og beskeder, som nogle Android-brugere sender. Men brugerne har accepteret, mener Facebook

Sådan kan meta-data se ud. Her ses et eksempel på en Word-fil. (Screenshot: MereMobil.dk)

Har du Android og installeret Facebook-appen? Hvis ja, så er det meget sandsynligt, at Facebook ved, hvornår du sendt din seneste SMS og lavet dit seneste opkald. Det skriver DR. Ifølge Facebook sker det dog efter samtykke. Brugerne har nemlig accepteret, at Facebook må registrere, hvornår Android-brugere ringer og SMS’er.

De nye afsløringer er kommet frem via udvikleren Dylan McKay. På Twitter gjorde han opmærksom på, hvilke data Facebook havde gemt om hans telefonopkald og SMS-beskeder.

GUIDE: Sådan beskytter du dit privatliv mod Facebook

Facebook opbevarer såkaldte meta-data. Det vil sige data om data. Facebook gemmer altså ikke, hvad man har skrevet i en SMS. I stedet opbevarer det sociale medie informationer som sendetidspunkt og modtager.

På sin blog har Facebook specificeret, hvordan meta-dataen hænger sammen med Facebook-appen. Det sociale medie forklarer, at brugerne aktivt selv har sagt ja til det ved at bruge særlige funktioner i Facebook Messenger og Facebook lite til Android. De to apps gør det nemlig muligt, at sende SMS’er og foretage telefonopkald.

På Twitter skriver udvikleren Dylan McKay dog, at han aldrig har brugt Messenger til at sende SMS’er eller ringe fra.

Så vidt det vides, er det kun Android-brugere, som Facebook har gemt informationer om. Det hænger formodentlig sammen med, at Android giver andre apps som eksempelvis Messenger mulighed for at sende SMS’er; en funktion, der ikke er mulig på iOS.

MereMobil.dk har tidligere lavet en guide til at slette ens Facebook. I guiden kan du også se, hvordan du downloade, de informationer, som Facebook kender om dig. Hvis man har flair for teknik kan man selv gå på opdagelse og se, hvilke meta-data som Facebook har gemt om ens telefonopkald og SMS’er.

Mere til historien

Da Edward Snowden i sommeren 2013 afslørede verdensomspændende overvågning var det også meta-data, som flere af verdens myndigheder gemte.

FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
Hackere kan udnytte ny version af ChatGPT

Den nye version af ChatGPT kan sætte turbo på cyberkriminalitet, da den kan udnyttes af hackere.

(mere…)
USA-krav: Sælg TikTok ellers forbyder vi appen

Amerikanerne strammer kravene til TikTok. Kineserne skal ud af ejerskabet.

(mere…)
Facebook-Meta vil lave Twitter-konkurrent

Et nyt socialt medie fra Meta skal konkurrere mod Twitter.

(mere…)
Stor ændring på vej til Facebook

Inden længe vender en kærkommen funktion tilbage til Facebook-appen. ...måske for at presse Snapchat.

(mere…)
Nu vil TikTok imødekomme vestlig frygt

TikTok vil finde partner i Europa og sikre, at europæiske brugeres data ikke overføres til Kina.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram