Sådan sletter du din Facebook-konto

GUIDE: I kølvandet på #DeleteFacebook er du måske fristet til at slette din Facebook-konto. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du sletter din Facebook-konto.  

Du skal have fat i en computer, hvis du tage backup af dine data inden, du sletter din konto. (Billede: Facebook)

Er du træt af, at Facebook kigger med, når du surfer rundt på internettet? Frygt ej. Du kan nemlig slette din konto. Det kræver bare, at du har en computer ved hånden. For det er ikke muligt at slette ens bruger via Facebook-appen på iPhone eller Android.

Trin 1 – deaktivér eller slet?

I nogle tilfælde kan det være lige lovlig drastisk at slette sin konto. Derfor tilbyder Facebook, at man kan deaktivere den. Det betyder, at andre ikke kan se din profil og tidslinje. Men hvis man ombestemmer sig er det muligt, at åbne kontoen igen.

GUIDE: Sådan beskytter du dit privatliv mod Facebook

Hvis du i stedet for beslutter dig for helt at slette din konto, så er alle feriefotos fra Frankrig og Messenger-meddelelser gået tabt. De kan altså ikke genskabes (medmindre, du tager en backup).

Facebook har lavet en komplet gennemgang af forskellene på at slette og deaktivere ens konto. Du finder den her.

Trin 2 – backup af Facebook-data

Du har besluttet dig for at slette din konto, men klap lige hesten. For en sikkerhedsskyld bør du tage en backup af dine data. På den måde kan du genskabe din gamle beskeder, opslag og meget andet, hvis du en dag fortryder, at du har slettet din profil.

BEMÆRK: Du skal bruge en computer for at kopiere dine data.

Sådan tager du en backup af dine data:

  1. Gå til facebook.com og log in
  2. Tryk på den lille pil i øverste højre hjørne
  3. Vælg “Indstillinger”
  4. I bunden af den ny skærm trykker du på “Download en kopi af dine Facebook-data”
  5. Nu bliver du først videre til en ny side, hvor du trykker på “Start mit arkiv”
  6. Her bliver du bedt om at indtaste din adgangskode, hvorefter dine Facebook-data bliver gjort klar til download.
  7. Efter et stykke tid får du en besked fra Facebook med at link til at downloade dine data. 

Trin 3 – slet

Sådan ser det ud, når man har bedt Facebook om at tage en backup af ens data. (Screenshot: MereMobil.dk / Facebook)

Når du har modtaget dine data, kan du slette din konto. Det foregår ved at trykke på følgende link. Her vælger du “Slet Min Konto” og bekræfter, at du ønsker at slette den.

Facebook har dog en lille fortrydelsesperiode. Det betyder, at der går nogle dage, inden din konto bliver slettet. Hvis du logger på i den periode afbryder du sletningsprocessen. Du kan selvfølgelig starte den igen, ved at trykke på linket igen.

Facebook kigger med – også når du ikke bruger Facebook

Når Facebook har slettet din konto kan der gå op til 90 dage inden alle billeder, opslag og lignende er slettet.

Andre Facebook-brugere kan dog ikke se dem. Det er også derfor, at Facebook-siden for bilproducenten Tesla stadig er søgbar, selvom Elon Musk har slettet den. Det skriver recode.

Mere til historien

Facebook har omkring tre millioner danske brugere. De oplyser statistik-tjenesten Statista.

Tags: ,

Om Olav Fonager

Olav er freelance-journalist med en passion for mobiler dimser og gadgets. Han holder sig dagligt opdateret på de seneste nyheder indenfor teknologiverdenen.