Facebook kigger med – også når du ikke bruger Facebook

1

Hvis du har VPN-appen “Onavo Protect” installeret på din telefon kan Facebook kigge med, også når du laver andet end at være på Facebook.  

Sådan ser det ud, hvis man kigger nærmere på “Onavo Protect” i App Store. (Foto: Apple App Store / Onavo)

Det er almen kendt, at Facebook kigger dig over skuldrene, når du surfer på deres site. Men det er tilsyneladende ikke det eneste tidspunkt, hvor det sociale medie følger med i brugernes færden. Det skriver DR Nyheder.

Hvis du har installeret VPN-appen “Onavo Protect” så kan Facebook følge med, når bruger internettet til andre ting end Facebook. Det fremgår af brugervilkårene på tjenesten. Facebook købte i 2013 VPN-appen, og nu står det altså klart, at den hjælper Facebook med at skaffe flere oplysninger om dets brugere.

Facebook arbejder på “stem ned”-knap

Facebook er på det seneste begyndt at markedsføre “Onavo Protect” i sin Facebook-app. Her finder brugerne et link til VPN-tjenesten under punktet “Udforsk”.

Ifølge appens beskrivelse, så er den med til “beskytte dig og dine data, når du er online”. Det stemmer ganske vist overens med den typiske funktion på en VPN, der netop skal sikre at brugeren er beskyttet.

Ved en VPN-tjeneste sendes brugerens internettrafik igennem tjenestens servere. På den måde kan tjenesten tilbyde en krypteret (og i teorien sikker) forbindelse, selvom brugeren er forbundet til et offentligt netværk. Men fordi “Onavo Protect” modtager brugerens internettrafik kan Facebook altså kigge med.

VPN-forbindelsen beskytter din iPhone – sådan gør du

Ifølge selskabet Onavo, der står bag appen, bliver de indsamlede oplysninger brugt til at forbedre tjenesten. Onavo fortæller også, at dataen ryger videre til Facebook, der bruger den til at forbedre Facebook og dets services. 

Det er formodentlig det sidste punkt, der er skyld i, at Facebook reklamerer for tjenesten. På den måde kan Facebook altså få endnu mere viden om sine brugere. Også når de ikke er på Facebook.

Hvad mener du om “Onavo Protect”?

Mere til historien

MereMobil.dk har tidligere lavet en guide til VPN’s. Du kan finde den her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer