VPN-forbindelsen beskytter din iPhone – sådan gør du

7

TIP: Områder med gratis Wi-Fi er slaraffenland for hackere. Har du en iPhone, kan en gratis VPN-forbindelse beskytte dig. Læs her hvordan du gør.

Opera VPN
Opera VPN

Du står klar i lufthavnen med tasken pakket. Du har husket badebukserne, solcremen, rene underbukser og selvfølgelig kondomerne, hvis du skulle møde hende (eller ham) den lækre på stranden.

Du er bare så klar til ferien, men når du nu sidder i lufthavnen en time før dit fly afgår til Rhodos, tænker du så på den ondsindede hacker, som sidder og lurer med på, hvad du foretager dig, mens du surfer på internettet via din iPhone?

“Free Wi-Fi” logoet findes overalt i både danske og internationale lufthavne samt på mange hoteller og barer. “Free Wi-Fi” er det internationale tegn for “kom gratis på internettet”, men tænker du nogensinde over risikoen ved at bruge “Free Wi-Fi”.

Det burde du! På MereMobil.dk ved vi godt, at du ligesom alle andre danskere er skide nærig. Derfor har vi selvfølgelig fundet en simpel og gratis løsning til dig med en iPhone.

Sådan tjekker du om en Facebook-side er fusk

Det ER farligt

Nu skal du huske på, at du ikke er paranoid, hvis de ER efter dig – og som udgangspunkt så ER de efter dig. Ahhh, nu smører I lidt tykt på tænker du nok, men når det gælder brugen af offentlige “Free Wi-Fi” så er truslen desværre reel nok.

Offentlige steder med “Free Wi-Fi” er nemlig et fremragende sted for ondsindede hackere at opsætte falske “Free Wi-Fi” adgangspunkter, hvor de kan aflure al din kommunikation på Internettet. En hacker kan relativt simpelt opsætte et falsk Wi-Fi adgangspunkt i f.eks. en lufthavn, og når du så kobler til dette falske Wi-Fi adgangspunkt, som du selvfølgelig tror er lufthavnens Wi-Fi netværk, så sidder hackeren og kigger med.

Når hackeren kigger med kan kodeord og brugernavne aflures, din telefon kan hackes og hackeren kan kigge med på, hvilke hjemmesider du surfer rundt på. Kort sagt skal du forestille dig, at der står en fremmed person lige bag dig, og kigger dig over skuldren.

Sikkerhedstruslen mod Android bliver kun værre

VPN kan beskytte dig

For at beskytte imod den slags afluring kan man benytte en såkaldt VPN tjeneste. VPN er betyder “virtuel privat network” og det er en tjeneste som laver en privat tunnel fra din smartphone gennem Wi-Fi adgangspunkter, over hele internettet, tilbage til en server. Kommunikationen fra din iPhone tilbage til denne server foregår krypteret, og din telefon slipper først ud på “det vilde internet” gennem serveren i den anden ende.

Princippet svarer lidt til, at du vil have en privat samtale med din kæreste. Du kan vælge at sidde mit i lufthavnen, og tale højt med din kæreste, men det er ikke sikkert, at du ønsker at gud og hver mand skal lytte med på samtalen.

En VPN fungerer på en måde, at du går ind på toilettet i lufthaven, lukker og låser døren efter dig. På den måde foregår samtalen nu pludselig langt mere privat, og det er langt svære for folk med store øre, at lytte med på din fortrolige samtale.

En VPN tjeneste koster normalt lidt penge, men nu har Opera lanceret Opera VPN, som tilbydes gratis til iOS. Opera VPN kan hentes på Apples Appstore her.

Baggrund: Er du bange for kinesisk aflytning?

Video om Opera VPN

Ikke alt i livet er gratis

Gratis er godt, men der er også nogle ulemper ved at være gratist.

En af ulemperne, ved den gratis Opera VPN er, at løsningen på nuværende tidspunkt benytter IP-adresser fra USA, Canada, Tyskland, Singapore eller Holland. Det betyder, at hvis du forsøger at benytte danske tjenester såsom Viaplay eller TV 2 Play, så vil du ofte ikke kunne benytte disse tjenester. Ønsker du adgang til landespecifikke tjenester, så kan du købe dig et betalingsabonnement på et af de utallige betalings VPN-tjenester.

Opera VPN er på nuværende tidspunkt kun for brugere af iOS (iPad/iPhone), mens Android brugerne endnu ikke har adgang til Opera VPN.

Podcast: Billige smartphones er usikre og farlige

Mere til historien

Der findes et hav af VPN betalingstjenester, og det kan være et meget uoverskueligt marked. Vi kan på MereMobil.dk anbefale VPN tjenesten Private Internet Access, som er en af de bedre (og sikre) betalingsprodukter på markedet, som også har danske servere.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer