Hvad ved Apple om dig? Sådan får du svaret

0

Nu kan du downloade alt den viden, at Apple har om dig. Læs her hvordan du gør.

Apples nyeste værktøj, gør det muligt at downloade et hav af forskellige informationer om ens Apple-konto. (Foto: Apple / MereMobil.dk)

Hvor meget ved Apple egentlig om dig? Hvis du har grublet over det spørgsmål, kan du endelig få svaret. Apple har nemlig udgivet et nyt værktøj, der gør det muligt at downloade og rette i de oplysninger, som Apple samlet omkring dig. Det skriver 9to5Mac.

GUIDE: Sådan beskytter du dit privatliv mod Facebook

Apple har lanceret tjenesten op til den nye persondataforordning (GDPR). Den beskriver blandt andet, at virksomheder skal gøre det nemmere for brugere at få et overblik over hvilke persondata, de holder gemt. Og nu lever Apple altså op til ét aspekt ved GDPR.

Det nye værktøj omtales af Apple som “Manage your data”. På hjemmesiden kan man downloade informationer om ens aktivitet i Apples online butik. Derudover er det også muligt at se info om ens downloads og abonnementer.

Hvis du bestiller data til download, skal du dog være forberedt på at vente. Ifølge Apple kan der nemlig gå op til syv dage, inden informationen er klar til download.

Apple skærer en tredjedel af prisen på USB-C til Lightning-kabel

På siden for “Manage your data” er det også muligt at deaktivere sin Apple-konto. Det betyder, at man midlertidigt mister muligheden for at downloade apps fra App Store og bruge tjenester som iMessage of FaceTime. Du kan læse mere om deaktivering af et Apple-ID på Apples hjemmeside.

Hvis man ønsker helt at slette sin Apple-konto er det også en mulighed. Ulemperne er identiske med dem, der følger med en deaktivering. Men hvis man sletter sin konto er det ikke muligt at gendanne den og dens køb.

Mere til historien

General Data Protection Regulation eller GDPR blev vedtaget af Europa Parlamentet i april 2016. Den nye forordning er gældende fra den 25. maj. Du kan læse mere om peronsondataforordningen her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer