Apple skærer en tredjedel af prisen på USB-C til Lightning-kabel

29

iPhone-brugere med hang til USB Type-C slipper nu billigere, hvis de skal have et USB-C til Lightning-kabel.

Apples MacBook Pro har kun USB-C porte. Det betyder, at man skal købe et ekstra kabel udover det, der følger med ens iPhone. (Foto: Apple)

159 kroner. Sådan lyder prisen på ét meter USB-C til Lightning-kabel fra Apple selv. Det er dermed 90 kroner billigere end for få dage siden. Det er ikke kun det korte kabel, der er blevet billigere. Det “lange” kabel på 2 meter er også blevet billigere. Dermed har Apple i snit skåret en tredjedel af prisen på de to kabler. Det fremgår af Apples online-butik.

Ifølge GSMArena kommer den nye lavere pris i kølvandet på en række rygter omkring dette års kommende iPhones. Flere rygter peger angiveligt på, at efterårets iPhones bliver udstyret med en oplader, der bruger USB Type-C. Derudover har flere brugere undret sig over, at iPhones ikke kan kobles til de nyeste Mac-computere uden et USB Type-C til Lightning-kabel.

Apple går frem på iPad og iPhone – Mac-salget er stagneret

Det er ikke første gang, at Apple reducerer prisen på USB Type-C-kabler. I efteråret 2016 lancerede Apple MacBook Pro, der udelukkende var udstyret med USB Type-C porte. Det betød, at flere brugere var nødsaget til at købe nye kabler og adaptere. Derfor valgte Apple at sænke prisen på flere kabler og adaptere. Der var dog tale om et midlertidigt afslag i prisen.

Apple iPad 9.7” 2018 test – god til prisen

Det er uvist om den nye pris på USB-C til Lightning-kabler er permanent. Den nye pris på USB-C til Lightning er desuden identisk med prisen på USB-A (klassisk USB) til Lightning. Andre producenter tilbyder dog væsentlig billigere udgaver af det klassiske Lightning-kabel. 

Mere til historien

Apple introducerede Lightning-stikket sammen med iPhone 5 i september 2012. USB Type-C er noget nyere. Det første Apple-produkt med den nye USB-standard var MacBook i foråret 2015. Før Lightning bruge iPhones, iPads og iPods den såkaldt 30-pin connector, der er betragtelig større end Lightning.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
29 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer