Læs her hvad du kan forvente dig af Google I/O 2018

0

Android, AI og Google Assistent bliver formodentlig højdepunkterne ved Googles årlige softwareevent. Men eventen kommer også til at byde på andre ting.

Android P logo
Android P bliver formodentlig et af hovedpunkterne ved dette års Google I/O (Foto: Google)

Klokken 19.00 den 8. maj går det løs igen; Googles årlige softwarekonferencen under navnet Google I/O løber nemlig af stablen. Det betyder, at Google snart vil løfte slørret for detaljerne omkring af række kendte og ukendte produkter.

Her er et overblik over forventningerne.

Android P

Første punkt på dagsordenen ved dette års Google I/O bliver formodentlig den kommende udgave af Android, der for tiden går under kaldenavnet “Android P”.

Google har tidligere vist Android P frem for udviklerne, men siden da har Google formodentlig finpudset styresystemet.

Her er 5 ting du skal vide om Android P

Ved sidste års Google I/O talte søgegiganten også om Android. Den gang var det Android 8.0, der var i fokus. Ved samme lejlighed præsenterede Google en ny betaversion. Det er derfor meget sandsynligt, at det samme bliver tilfældet i år. Sidsteårs beta-udgave af det kommende Android var desuden tilgængelig for “almindelige” brugere og ikke kun udviklere. Det skrev 9To5Google i foråret 2017.

AI

Android bliver efter alt at dømme ikke det eneste punkt ved Google I/O, der starter med “A”. Meget tyder nemlig på, at Google også vil snakke om AI (kunstig intelligens). Det skriver The Verge.

Google frigiver ny Gmail med Android-agtigt look

Allerede i dag har Google et hav af forskellige services, der er helt eller delvist baseret på AI. Listen tæller blandt andre Google Assistent (mere om den senere), Google Oversæt og billedgenkendelses-softwaren Google Lens.

Sidste år præsenterede Huawei Mate 10 Pro. Her slog den kinesiske mobilproducent på tromme for AI i kamera-appen. Denne gør det muligt for telefonen at indstille kameraindstillinger efter motiv m.m. Det er meget muligt, at Google vil inddrage samme taktik i den kommende udgave af Android.

Assistent

Ved Google I/O 2016 præsenterede Google en ny digital assistent kaldet Google Assistent. I dag er den tilgængelig på alt fra højtalere til tablets og telefoner. Hvis man skal tro det amerikanske tech-medie The Verge, så står også den Google-tjeneste til at modtage en overhaling.

Fra Cupcake til Oreo – Android historien gennem 10 år

En opgradering ville komme i kølvandet på annonceringen af, at Google Assistent kommer til Danmark og en række andre lande. Dermed har Google positioneret sin digitale assistent som en konkurrent til Apples Siri og Amazons Alexa.

Alt det andet

Listen over ting, som Google (måske) vil snakke om ved dette års Google I/O bliver formodentlig meget længere, end det, du kan læse ovenover. Derfor kan du også forvente at høre om Google Fotos, Wear OS, Google Play, VR og meget mere. Sandsynligvis bliver en ny Chromecast også tilgængelig.

Googles indledende keynote starter den 8. maj klokken 19.00 dansk tid. 

Du kan se Google keynote herunder.

 

Mere til historien

Google I/O har 10-årsjubilæum i år. Den første udgave af eventen fandt nemlig sted i 2008. Det fremgår af Wikipedia.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer