Apple vil betale penge tilbage til batteri-kunderne

BATTERYGATE: Du kan få 400 kroner tilbage fra Apple, hvis du har fået batteriet udskiftet på din iPhone. Læs detaljerne her.

Hvis du har fået udskiftet batteriet på en iPhone 6, eller en nyere iPhone-model med udløbet garanti, kan du få 400 kroner sat ind på din bankkonto. Det oplyser Apple i en officiel meddelelse.

Tilbuddet gælder, hvis du har fået udskiftet batteriet på en telefon, hvor garantien er udløbet mellem den 1. januar 2017 og 28. december 2017.

I forbindelse med #batterygate, som sagen blev kaldt, tilbød Apple batteriudskiftning til nedsat pris i resten af 2018. Prisen er 229 kroner plus 93,75 kroner i fragt. I alt 322,75 kroner. Normal prisen var 629 kroner uden forsendelse.

Tilbagebetalingen sker for at imødekomme berørte kunder, der i 2017 betalte fuld pris for en batteriudskiftning - og som altså ikke fik glæde af den efterfølgende prisnedsættelse.

Batteriet skal være udskiftet på et autoriseret Apple værksted eller hos en Apple autoriseret serviceudbyder. Hvis du har fået skiftet på et ikke Apple-godkendt værksted, kan du ikke få penge retur fra Apple.

Mellem den 23. maj 2018 og 27. juli 2018 kontakter Apple berettigede kunder via e-mail. Denne mail vil indeholde en vejledning til hvordan kunderne indløser tilbuddet.

BAGGRUND: Har du købt en billig iPhone-oplader så se her!

Det var fra iOS 10.2.1 at Apple valgte at indbygge en funktion, der reducerede ydelsen ved spidsbelastninger, for at forhindre pludselige genstarter eller nedlukninger.

SAGEN KORT: Når batteriet i en smartphone bliver slidt, yder det dårligere. For at forhindre en pludselig nedlukning af telefonen, ved spidsbelastninger hvor batteriet skal yde ekstra, besluttede Apple i december 2017, at nedsætte hastigheden på iPhones med slidte batterier. Hastighedsreduktionen sker kun ved spidsbelastninger. Den efterfølgende kritik fik Apple til at indføre en mulighed for, via softwaren på telefonen, at deaktivere hastighedsnedsættelsen. Der blev også åbnet et program for udskiftning af gamle batterier til nedsat pris. I kølvandet på dette betaler Apple nu penge tilbage til de berørte kunder. Læs også: Her indrømmer Apple #batterygate

Mere til historien

Apple kører i 2018 videre, som tidligere annonceret, med batteriudskiftning til nedsat pris på berørte modeller. Læs her hvilke modeller, er kan skiftes batteri på til nedsatpris. Læs også guiden til batteriskift på berørte iPhones.

Apple i modvind med nye iPhone-covers
(mere…)
iPhone 15 Pro og Pro Max: Et gigantisk skridt frem i mobilfotografi og video

VIDEO: Se denne video og kom tæt på de nye foto- og videofunktioner i iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

(mere…)
Sådan gør du iPhone super-brugervenlig for ældre
(mere…)
Har din iPhone dårlig batteritid efter opdatering? Her er (måske) svaret
(mere…)
iPhone 15 er NÆSTEN en iPhone 14 Pro

VIDEO: Se denne video før du køber iPhone 15, der er en reel nyhed.

(mere…)
Din iPhone skal opdateres nu – det er faktisk vigtigt

Center For Cybersikkerhed er på banen med en melding til ejere af Apple-produkter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram