Batteriskift på iPhone til nedsat pris: Sådan gør du

GUIDE: Hvis din iPhone har et træt batteri, så læs her hvordan du får det skiftet til nedsat pris. Bemærk! Ikke alle kan få skiftet til nedsat pris.

Defekt batteri

Vær opmærksom på de forbehold der er omkring batteriskift. Eksempelvis kan du ikke få skiftet batteriet alene, hvis skærmen har revner (Foto: Andreluiz Cunha)

Vil du have skiftet et træt batteri på din iPhone til Apples nye nedsatte pris på 229 kroner, så læs videre her. Det er nemlig forskelligt, hvordan teleselskaberne og Humac har valgt at håndtere udskiftningerne. Prisen varierer også.

Jeg har foretaget en rundspørge til 3, Humac, Telenor, Telia og YouSee så du kan få større klarhed. Du kan også læse hvordan du selv tager fat i Apple via deres serviceprogram.

Bemærk! Det er kun modeller fra iPhone 6 og fremefter der er omfattet af kampagneprisen på batteriskift.

LISTE: På disse iPhones kan du få udskiftet batteriet billigere

Batteriskiftprogrammet er iværksat fra Apples side efter en indrømmelse af, at de bevidst sløver iPhones performance ved spidsbelastninger, når batteriet bliver træt. Sagen er døbt #batterygate.

Den direkte vej

Den første mulighed du har, er at henvende dig direkte til Apple. Du opretter selv en anmodning om reparation. Du kan vælge, at få afhentet telefonen på din adresse, eller du kan modtage en returkasse. Prisen er 229 kroner + fragt på 93,75. I alt 322,75 kroner.

Start her: Indsend til reparation

Find et serviceværksted

Apple har en række mobilreparatører, som de samarbejder med. Kun disse kan udføre en autoriseret reparation af din enhed. Værkstederne er spredt rundt omkring i landet. Nogle steder tilbydes walk-in service.

Start her: Find et autorisere serviceværksted

Apple skifter også batterier, der ikke er syge

3

3 oplyser, at kunderne skal indlevere deres telefon til et Care1 værksted, i 3’s butikker eller kontakte kundeservice. Hvis udskiftningen kan laves inden for reklamationsretten koster det ikke noget. Uden for reklamationsretten er prisen 329 kroner.

Desuden har 3 sendt os følgende forbehold: ”Har kunden fået skiftet batteri eller display uoriginalt (uautoriseret, red.) tidligere, er der en ekstra pris oveni, og værkstedet tager ikke ansvar for om evt. uoriginalt display går i stykker, når man skiller telefonen. Prisen for at skifte et batteri, hvor det tidligere batteri er uoriginalt er 1.298 kroner. Ved uoriginalt display er der et gebyr på 99 kroner.”

Humac

Prisen for udskiftning af batteriet hos Humac er 349 kroner. Kunden skal indlevere telefonen i en af Humacs butikker. Efterfølgende sendes den til service hos den autoriserede partner StayOnline.

De 349 kroner dækker batteri, arbejdsløn, test og portoomkostninger.

Hvis telefoner har revner eller ridser i skærmen kan værkstedet ikke skille den ad uden skærmen går i stykker, oplyser Humac. I sådanne tilfælde udføres der både skærm- og batteriskifte. Prisen varierer alt afhængig af model.

Telenor

Kunderne hos Telenor kan ved henvendelse til teleselskabet få serviceret telefonen, men prisen er lidt højere, end Apple har meldt ud.

Batteriet koster 229 kroner men Telenor tager 83,50 kroner for at udføre servicen. Altså 312,5 kroner i alt.

Telia

Hvis du er kunde hos Telia, og henvender dig i en Telia forretning, bliver du henvist til en autoriseret Apple reparatør. Det oplyser Telias pressechef Rasmus Avnskjold til MereMobil.dk.

Eneste undtagelse er Telia i Kolding, der har eget autoriseret værksted i butikken.

YouSee / TDC

YouSee beder kunderne tage fat i et autoriseret værksted.

– ”Jeg vil anbefale vores kunder at tage det med ro. De nye priser for at udskifte batteri vil gælde i hele 2018 og vil ifølge Apple træde i kraft i løbet af januar,” siger Morten Høgh, chef for Device Management i YouSee.

Batteri-gate kan give Apple økonomiske skrammer

Mere til historien

Som du kan læse er der i række forbehold i forbindelse med batteriudskiftningen. Eksempelvis hvis telefonen har skader på skærmen. Det er derfor vigtigt, at du har en helt klar aftale om pris og betingelser, inden telefonen indleveres.

Sådan gennemtvinger du genstart af Apple Watch

TIP: Dit Apple Watch reagerer ikke? Sådan tvinger du en genstart af Apple Watch på 10 sekunder.

(mere…)
Smartere Siri kommer først i 2025

RYGTE: Hvis du venter spændt på en smartere Siri, skal du nok vente noget tid endnu.

(mere…)
Nyt Apple Watch i plastik? 

RYGTE: Apple Watch SE i plastik er måske på vej. Der tales også om større skærm på det kommende Apple Watch Series 10.

(mere…)
Her er 2 billigere alternativer til iPad Pro 2024

GUIDE: Den nye iPad Pro med M4-chip er ikke billig. Derfor har jeg set på 2 billigere alternativer til iPad Pro.

(mere…)
iPhone 16-serien får A18-chip

Rygte: Et læk antyder at fire iPhones, der kommer i september, vil have den nye A18-chip.

(mere…)
Nyd ferien og sæt din iPhone på SMS-feriesvar

TIP: Sådan sætter du din iPhone på SMS-autosvar, når du holder ferie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram