Sony melder sig ind i kamera-krigen mod Huawei og Samsung

Sony er klar med en telefon, der fører sig frem med på kameraet. Sony lover, at det er “verdens mest lysfølsomme mobilkamera”.

Sony har nu også meldt sig ind i kamera-krigen. (Foto: Sony)

Hvorfor skal man købe mobilproducenternes nyeste topmodel? Hvis man spørger producenterne er svaret, at telefonerne har fået fænomenale kameraer.

Nu melder Sony også sin ankomst. Det sker ved Xperia XZ2 Premium og et løfte om uhørt lysfølsomhed med ISO 51.200 ved stilbilleder.

I sin pressemeddelelse præsenterer Sony sin seneste smartphone som en “ekstrem” kameramobil. Dermed følger Sony i fodsporerne på Samsung og Huawei. Tidligere har de to konkurrenter også præsenteret nye smartphones med fokus på deres kameraer.

LÆS OGSÅ: Her er Sony Xperia XZ2 Premium

Kameraspecifikationer på Xperia XZ2 Premium

– Dual-kamera: 19 megapixels, F/1.8 og 12 megapixels sort/hvid, F/1.6
– Frontkamera: 13 megapixels F/2.0

Da Huawei præsenterede sin P20 Pro lød det blandt andet, at telefonen havde verdens bedste mobilkamera ifølge kameranørderne ved DxOMark. Også Samsung er stolte over kameraet i deres Galaxy S9+. På Samsungs hjemmeside hedder det for tiden, at Galaxy S9+ har “The Camera. Reimagined”.

Huawei P20 Pro test – fed men fejler på ét vigtigt punkt

Skal man tro dommen over Sony Xperia XZ2, så var det også på tide, at Sony fokuserede på kameraet i en topmodel. I MereMobil.dk’s anmeldelse af Xperia XZ2 lyder det blandt andet, at telefonen har “et fornuftigt kamera, der ikke overrasker”.

Sonys nye Xperia XZ2 Premium er udstyret med to bagsidekameraer; altså det samme antal som man finder på Samsung Galaxy S9+ og ét mindre end Huaweis P20 Pro. Sony har valgt en konfiguration, der minder om Huaweis løsning. Det ene kamera skyder farvefotos, mens kamera nummer to står for sort/hvid.

Sony Xperia XZ2 slår iPhone X og Galaxy S9 på lang batteritid

Hovedkameraet er ifølge Sony verdens mest lysfølsomme mobilkamera, da det kan snuppe billeder ved ISO 51.200. Til sammenligning kan Canons billigste spejlrefleks “kun” tage billeder ved ISO 6.400. Det fremgår af Canons hjemmeside.

Hvordan billederne i praksis tager sig ud, må tiden vises. Sony lover, at Xperia XZ2 Premium er klar til salg ved sommertid.

Mere til historien

Det er ikke første gang, at Sony præsenterer en såkaldt “Premium”-model. Sidste år lancerede Sony Xperia XZ Premium.

Slut med Netflix på udvalgte Sony-skærme

Understøttelse af Netflix forsvinder fra en række Sony-skærme.

(mere…)
Hvorfor trækker Sony sig ikke fra smartphones?

Sony Xperia-telefonerne sælger ikke nok. Hvorfor trækker Sony sig ikke ud og dropper smartphones?

(mere…)
Fotofejl på iPhone er løst

KORT NYT: Apple har udsendt en ny softwareopdatering, der retter fejlen med slettede billeder, som pludselig dukkede op igen.

(mere…)
Xperia 10 VI: Prisvenlig, kompakt og med to dags batteri

Sony Xperia 10 VI er interessant i overskrifter, men virkeligheden er måske knapt så spændende.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI er officiel – læs detaljerne

Sony dropper tidligere ’darlings’ og har skabt en telefon, der måske er konkurrencedygtig. Her er Sony Xperia 1 VI.

(mere…)
Pressemateriale for Sony-telefoner lækket

KORT NYT: Evan Blass har lækket nye billeder, som ligner pressematerialer fra Sony.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram