Skype optimeres nu til billige smartphones

1

KORT NYT: Android smartphones i den billigere ende får nu lettere ved at bruge Skype på mobilen.

Skype lite Android
Skype blev i marts 2018 udsendt en lite-version til Android-enheder med små specifikationer (Foto: Skype)

Microsoft har udsendt en nedskaleret version af Skype. Den nye version af Skype skal gøre det lettere for billigere, low-end, smartphones, at køre den populære chat- og videoopkalds-applikation.

Den nye opdatering kan køre på Android enheder ned til Android-version 4.0.3. Enheder op til Android 5.1 får den optimerede Skype. Android smartphones der ligger over dette versionsnummer, vil køre den fulde udgave.

Den lette Skype bruger både mindre lagringsplads og RAM. Hastigheden er forbedret. Det samme er lyd- og videokvaliteten. Desuden har udviklerne optimeret på performance under udfordrende netværksforhold.

Hvis du vil prøve ”Skype lite” så kan du tilmelde dig en betaadgang, oplyser Microsofts Skype-team i et blogindlæg.

Opdateringen af Skype falder fint ind i Googles nye strategi med Android Go versionen. Denne er netop en nedskaleret Android-udgave, der forbrugere mindre processorkraft, RAM og lagringshukommelse. Android Go sigter også mod de helt billige Android-enheder.

Facebook Messenger, der må siges at være konkurrent til Skype, rullede i efteråret en Messenger Lite ud. Denne sigtede også mod Android telefoner i det billigere segment.

LÆS OGSÅ: Android sladrer til Google om hvor du er

Mere til historien

Sidste år rundede Skype til Android en milepæl med over én milliard downloads. Microsoft overtog Skype den 10. maj 2011.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer