Derfor gik 1,8 mio. mobilkunder i sort

TDC’s netværk styrtede i grus det meste af mandagen. Nu fortæller TDC, hvad der gik galt.

TDC teknikker

TDC’s teknikker har været på overarbejde i forbindelse med nedbruddet  (Foto: Morten Henriksen)

Et såkaldt ”underkomponent” i mobilnettet hos TDC smed mandag op imod 1,85 mio. mobilkunder ned i et sort hul. Kunder hos YouSee såvel som Telmore og Fullrate var ramt.

Der var tale om en fejl i databasesystemet, der håndterer adgangen til VoLTE (Voice over LTE). Det er de samtaler, der sendes som datatrafik i mobilnettet.

Dette underkomponent forsagede en overbelastning, og medførte en blokering af alle indgående og udgående opkald på 4G og IP-telefoni. Det oplyser TDC.

LÆS OGSÅ: YouSee klar med kæmpe mobilpakke på 100 GB

– ”Vi har nu truffet alle nødvendige foranstaltninger for at sikre robustheden af underkomponenten, samt sikret, at vi i videst muligt omfang reducerer vores afhængighed af denne underkomponent således at vi kan levere driftssikre tjenester til vores kunder fremadrettet”, siger koncerndirektør Michael Moyell Juul fra TDC Group i en pressemeddelelse.

Fejlen begyndte mandag morgen og ramte i starten 450.000 mobilkunder. Senere spredte problemet sig som ringe i vandet, og på toppen var 1,85 millioner kunder ramt. Undervejs blev både mobiltelefoni, IP-telefoni samt app- og web tjenester lagt ned.

TDC beklager de gener nedbruddet har medført overfor kunderne.

LÆS OGSÅ: TDC udruller landsdækkende Narrow Band IoT

VIDSTE DU: MereMobil.dk udgiver et teknologiprogram som podcast. Få spændende techhistorier direkte i ørerne. Lyt via web, Android eller Apple Podcast.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Allerede dagen efter nedbruddet meddelte TDC, at de berørte kunder ikke vil få nogen form for kompensation.

Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
Eesy har nu eSIM til smartwatches

KORT NYT: Som det første lavprisselskab er Eesy nu klar med eSIM til smartwatches.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram