Derfor gik 1,8 mio. mobilkunder i sort

TDC’s netværk styrtede i grus det meste af mandagen. Nu fortæller TDC, hvad der gik galt.

TDC teknikker

TDC's teknikker har været på overarbejde i forbindelse med nedbruddet  (Foto: Morten Henriksen)

Et såkaldt ”underkomponent” i mobilnettet hos TDC smed mandag op imod 1,85 mio. mobilkunder ned i et sort hul. Kunder hos YouSee såvel som Telmore og Fullrate var ramt.

Der var tale om en fejl i databasesystemet, der håndterer adgangen til VoLTE (Voice over LTE). Det er de samtaler, der sendes som datatrafik i mobilnettet.

Dette underkomponent forsagede en overbelastning, og medførte en blokering af alle indgående og udgående opkald på 4G og IP-telefoni. Det oplyser TDC.

LÆS OGSÅ: YouSee klar med kæmpe mobilpakke på 100 GB

- ”Vi har nu truffet alle nødvendige foranstaltninger for at sikre robustheden af underkomponenten, samt sikret, at vi i videst muligt omfang reducerer vores afhængighed af denne underkomponent således at vi kan levere driftssikre tjenester til vores kunder fremadrettet”, siger koncerndirektør Michael Moyell Juul fra TDC Group i en pressemeddelelse.

Fejlen begyndte mandag morgen og ramte i starten 450.000 mobilkunder. Senere spredte problemet sig som ringe i vandet, og på toppen var 1,85 millioner kunder ramt. Undervejs blev både mobiltelefoni, IP-telefoni samt app- og web tjenester lagt ned.

TDC beklager de gener nedbruddet har medført overfor kunderne.

LÆS OGSÅ: TDC udruller landsdækkende Narrow Band IoT

VIDSTE DU: MereMobil.dk udgiver et teknologiprogram som podcast. Få spændende techhistorier direkte i ørerne. Lyt via web, Android eller Apple Podcast.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Allerede dagen efter nedbruddet meddelte TDC, at de berørte kunder ikke vil få nogen form for kompensation.

Prisen stiger igen! Så dyrt er fastnet-telefoni

TDC hæver endnu engang priserne på fastnettelefoni. Så meget koster det nu at have kabel i telefonen.

(mere…)
3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
ADSL-internet og kobber lukker inden 2030

Fastnet-telefoner og ADSL-internet er vej i historiebøgerne. TDC forventer, at det er slut inden 2030.

(mere…)
3 har verdens højeste upload 

Ny analyse fra netværksanalyseselskabet Opensignal viser, at danske 3 har verdens højeste uploadhastighed.

(mere…)
Danskerne satte igen data-rekord

Nye tal viser, at danskerne endnu engang har sat nye rekorder i brugen af mobildata. Nyhedsbegivenheder og sport trækker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram