TDC’s mobilnet kører igen. Driften er normaliseret

De fejlramte 1,85 mio. kunder hos TDC (Telmore m.fl.) kan igen bruge deres mobil. Driften er nu normal.

Mandag morgen klokken 9.07 registrerede TDC et omfattende landsdækkende nedbrud på selskabets mobilnetværk. Nedbruddet berørte 450.000 kunder.

Fejlen ramte 2G, 3G og 4G. Det oplyste TDC i deres driftsinformation tidligere på dagen.

– “Der er stærkt begrænset fremkommelighed på tale på TDC’s mobilnetværk, hvilket i øjeblikket påvirker mange kunder, der vil opleve, at de ikke kan ringe eller modtage opkald. Det anslås, at ca. 450.000 kunder er påvirket på nuværende tidspunkt,” oplyste TDC:

Fejlen har vist sig at være mere omfattende end først antaget. Ifølge TDC kan det også gå ud over mobildata og mobilt bredbånd.

Tidligere på dagen var forventningen, at problemet var løst klokken 13. Ved 16-tiden var der fortsat ikke hul igennem og TDC har ikke et overblik over, hvornår netværket kører fejlfrit igen. Der er dog blevet lavet en midlertidig foranstaltning så kunderne på TDC’s netværk, igen kan modtage opkald fra mobilkunder, som benytter andre operatører.

Aktuelt kan op mod 1,85 mio. kunder være berørt, oplyser TDC til MereMobil.dk.

TDC har endnu ikke fundet ud af hvor problemet er opstået, men vurderer ikke, at netværket er blevet hacket.

Ved 18-tiden konstaterede TDC, at også YouSee Musik, Web-Tv, YouSee TV &/ Film app, tv.yousee.dk og musik.yousee.dk også var nedbrudsramt.

Nu kører mobilnettet igen

Klokken 19.25 oplyste TDC, at mobilnettet igen var i drift. Kunderne hos TDC, YouSee, Telmore og andre selskaber på TDC’s mobilnet, kan dermed igen foretage og modtage opkald.

Der er stadig lidt problemer for kunder med IP-telefoni, men fejlretningen på denne del forsætter.

(Opdateret klokken 23.59).

VIDSTE DU: MereMobil.dk udgiver et teknologiprogram som podcast. Få spændende techhistorier direkte i ørerne. Lyt via web, Android eller Apple Podcast.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Nu kommer ægte 5G til Danmark

Hidtil har danske mobilbrugere måtte nøjes med en lite-udgave af 5G, men nu er den første operatør klar med et rent 5G-netværk

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Prisen stiger igen! Så dyrt er fastnet-telefoni

TDC hæver endnu engang priserne på fastnettelefoni. Så meget koster det nu at have kabel i telefonen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram