Google laver fede smartphones, men kan ikke sælge dem

114

KORT NYT: Nye salgstal viser, at Googles Pixel-telefoner er eksklusive. Ikke på specifikationer men simpelthen fordi ganske få har et eksemplar.

Pixel 2 og Pixel 2 XL
Google Pixel 2 og Pixel 2 XL (Foto: Google)

Der er ingen tvivl om, at hvis Google Pixel-telefonerne var tilgængelige på flere markeder, så blev der også solgt flere. Men Pixel-telefonerne, som skal vise den ”rene” Android-software, er ikke en telefon, der sælges i stor stil.

 – Her er Google Pixel 2 og Google Pixel 2 XL – alt du skal vide

I 2017 blev der solgt 3,9 millioner Pixel telefoner, ifølge analysefirmaet IDC. Selvom 3,9 millioner eksemplarer ikke er meget, hvis man sammenligner med konkurrenterne, så er det faktisk en fordobling af salgstallet på Pixel-telefoner.

Google udsendte først deres egne smartphones med Nexus-brandet og senere fulgte så Pixel-navnet. Det er andre producenter, som står for hardwaren på telefonerne, men altså Google der er ”bag dem”.

Måske lidt overraskende, så solgte HMD Global faktisk markant flere Nokia-telefoner i 2017 end der altså blev solgt Pixel-telefoner.

Nokia er større end Sony, HTC og OnePlus

Google Pixel-telefonerne er ikke officielt til salg på det danske marked. Men flere mobilforhandlere har alligevel produktet på hylderne.

Google er, når vi ser på anmeldelserne, rigtigt gode til at lave smartphones. Desværre er de ikke særligt gode til at sælge dem.

VIDSTE DU: MereMobil.dk udgiver et teknologiprogram som podcast. Få spændende techhistorier direkte i ørerne. Lyt via web, Android eller Apple Podcast.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Er du interesseret i en Google Pixel-telefon så kan du også tage ned over grænsen og købe den der.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
114 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer