Apple kæmper med sløj efterspørgsel på iPhone X

RYGTE: Dårligt salg får angiveligt Apple til at halvere produktion af iPhone X.

iPhone X

Samsung leverer blandt andet OLED-skærmen til iPhone X, og nu har sydkoreanerne efter sigende fået besked på at reducere produktionen. (Foto: Apple)

8.900 kroner er mange penge. Og måske for mange penge for en iPhone. Ifølge det Japanske medie Nikkei har Apple i hvert fald problemer med at sælge iPhone X til kunder i Europa, USA og Kina. Det skriver Berlingske Business.

Problemerne med efterspørgselen har angiveligt fået Apple til at reducere produktionen af iPhone X. Samlet set skal produktion reduceres fra 40 millioner enheder i første kvartal til 20 millioner iPhones. Analysen er angiveligt baseret på oplysninger fra producenter af komponenter til iPhone X. Ifølge Nikkei har flere af disse fået besked på, at de skal reducere produktionen.

iPhone X er Årets Mobil 2017

Den nye rapport strider imod tidligere oplysninger fra andre spekulanter. Tidligere har det lydt, at iPhone X var det bedst-sælgende telefon på et globalt plan. Også selvom startprisen lyder på 8.900 kroner.

Nu vurderer Nikkei altså, at Apple ikke er tilfreds med salget og derfor trækker i produktionsbremsen. Det betyder, at blandt andre Samsung vil opleve færre indtægter fra iPhone-produktionen, der ellers forgylder sydkoreanerne.

Ifølge Nikkei har Apple valgt ikke at pille ved produktionen af iPhone 8 og iPhone 8 Plus. Den samlede produktion for de “billigere modeller” vil derfor fortsat ligge på 30 millioner telefoner.

Derfor skal du købe en brugt iPhone 8 i stedet for iPhone X

Meget tyder på, at investorerne er enige med Nikkei. Apples aktie faldet med knap 7 procent i løbet af den seneste uge. Det viser tal fra NasdaqGS via Yahoo Finance. Den 1. februar vil Apple offentlige sit resultat for Q1 2018 (Q1 i Apples regnskabsår, red.). Det er uvist om Apple selv vil komme med detaljer omkring salget af iPhone X.

På MereMobil.dk følger vi fremlæggelsen af regnskabet.

Mere til historien

Ifølge Apples direktør Tim Cook, er iPhone X ikke specielt dyr. Den koster kun “en kop kaffe om dagen”. Få forklaringen her.

Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
To nye AirPods (4. generation) er på vej

Apple begynder angiveligt produktionen af to nye AirPods-modeller (4. generation) i maj.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Apple Vision Pro på vej i flere lande

RYGTE: Apple vil snart tilføjet 12 nye sprog til det virtuelle keyboard i Apple Vision Pro. Det får gang i rygterne om lancering i flere lande.

(mere…)
Samsung overvejer firkantet skærm til Galaxy Watch

Samsungs smartwatches i dag har en rund skærm, men det forlyder, at de måske bliver firkantede i fremtiden.

(mere…)
Nye OnePlus-telefoner på vej – de seneste rygter

Det ventes, at vi inden for de næste måneder får mindst to nye OnePlus-modeller.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
26 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram