Apple kæmper med sløj efterspørgsel på iPhone X

RYGTE: Dårligt salg får angiveligt Apple til at halvere produktion af iPhone X.

iPhone X

Samsung leverer blandt andet OLED-skærmen til iPhone X, og nu har sydkoreanerne efter sigende fået besked på at reducere produktionen. (Foto: Apple)

8.900 kroner er mange penge. Og måske for mange penge for en iPhone. Ifølge det Japanske medie Nikkei har Apple i hvert fald problemer med at sælge iPhone X til kunder i Europa, USA og Kina. Det skriver Berlingske Business.

Problemerne med efterspørgselen har angiveligt fået Apple til at reducere produktionen af iPhone X. Samlet set skal produktion reduceres fra 40 millioner enheder i første kvartal til 20 millioner iPhones. Analysen er angiveligt baseret på oplysninger fra producenter af komponenter til iPhone X. Ifølge Nikkei har flere af disse fået besked på, at de skal reducere produktionen.

iPhone X er Årets Mobil 2017

Den nye rapport strider imod tidligere oplysninger fra andre spekulanter. Tidligere har det lydt, at iPhone X var det bedst-sælgende telefon på et globalt plan. Også selvom startprisen lyder på 8.900 kroner.

Nu vurderer Nikkei altså, at Apple ikke er tilfreds med salget og derfor trækker i produktionsbremsen. Det betyder, at blandt andre Samsung vil opleve færre indtægter fra iPhone-produktionen, der ellers forgylder sydkoreanerne.

Ifølge Nikkei har Apple valgt ikke at pille ved produktionen af iPhone 8 og iPhone 8 Plus. Den samlede produktion for de "billigere modeller" vil derfor fortsat ligge på 30 millioner telefoner.

Derfor skal du købe en brugt iPhone 8 i stedet for iPhone X

Meget tyder på, at investorerne er enige med Nikkei. Apples aktie faldet med knap 7 procent i løbet af den seneste uge. Det viser tal fra NasdaqGS via Yahoo Finance. Den 1. februar vil Apple offentlige sit resultat for Q1 2018 (Q1 i Apples regnskabsår, red.). Det er uvist om Apple selv vil komme med detaljer omkring salget af iPhone X.

På MereMobil.dk følger vi fremlæggelsen af regnskabet.

Mere til historien

Ifølge Apples direktør Tim Cook, er iPhone X ikke specielt dyr. Den koster kun “en kop kaffe om dagen”. Få forklaringen her.

Kan købes i dag - iPhone 14 Plus er nu i handlen

Apple har haft salgsstart på 3 ud af de 4 nye iPhone 14-modeller og nu er iPhone 14 Plus endelig tilgængelig for mobilkøberne.

(mere…)
Top-10: iPhone rydder hylderne

HITLISTE: Danskerne har penge nok. Stigende priser på iPhone, høje elpriser og gaspriser har ikke skræmt køberne væk fra iPhone 14-serien.

(mere…)
Nu skal Apple rette ind – opladecirkus slutter

Et fælles stik til opladning af telefoner er vedtaget i EU. De nye regler gælder også Apple.

(mere…)
Apple Music runder 100 millioner sange

Apple Music har nu rundet 100 millioner sange i deres bibliotek, som fortsætter væksten.

(mere…)
Se dette før du køber iPhone 14 Pro eller iPhone 14

VIDEO: Her er nyhederne i iPhone 14 Pro og de manglende nyheder i iPhone 14. Se denne videotest inden du køber iPhone 14 Pro eller iPhone 14.

(mere…)
Salget af iPhone 14-modellerne skuffer

Apple har angiveligt bedt leverandører om at sænke hastigheden på produktionen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
26 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram