Apple kæmper med sløj efterspørgsel på iPhone X

24

RYGTE: Dårligt salg får angiveligt Apple til at halvere produktion af iPhone X.

iPhone X
Samsung leverer blandt andet OLED-skærmen til iPhone X, og nu har sydkoreanerne efter sigende fået besked på at reducere produktionen. (Foto: Apple)

8.900 kroner er mange penge. Og måske for mange penge for en iPhone. Ifølge det Japanske medie Nikkei har Apple i hvert fald problemer med at sælge iPhone X til kunder i Europa, USA og Kina. Det skriver Berlingske Business.

Problemerne med efterspørgselen har angiveligt fået Apple til at reducere produktionen af iPhone X. Samlet set skal produktion reduceres fra 40 millioner enheder i første kvartal til 20 millioner iPhones. Analysen er angiveligt baseret på oplysninger fra producenter af komponenter til iPhone X. Ifølge Nikkei har flere af disse fået besked på, at de skal reducere produktionen.

iPhone X er Årets Mobil 2017

Den nye rapport strider imod tidligere oplysninger fra andre spekulanter. Tidligere har det lydt, at iPhone X var det bedst-sælgende telefon på et globalt plan. Også selvom startprisen lyder på 8.900 kroner.

Nu vurderer Nikkei altså, at Apple ikke er tilfreds med salget og derfor trækker i produktionsbremsen. Det betyder, at blandt andre Samsung vil opleve færre indtægter fra iPhone-produktionen, der ellers forgylder sydkoreanerne.

Ifølge Nikkei har Apple valgt ikke at pille ved produktionen af iPhone 8 og iPhone 8 Plus. Den samlede produktion for de “billigere modeller” vil derfor fortsat ligge på 30 millioner telefoner.

Derfor skal du købe en brugt iPhone 8 i stedet for iPhone X

Meget tyder på, at investorerne er enige med Nikkei. Apples aktie faldet med knap 7 procent i løbet af den seneste uge. Det viser tal fra NasdaqGS via Yahoo Finance. Den 1. februar vil Apple offentlige sit resultat for Q1 2018 (Q1 i Apples regnskabsår, red.). Det er uvist om Apple selv vil komme med detaljer omkring salget af iPhone X.

På MereMobil.dk følger vi fremlæggelsen af regnskabet.

Mere til historien

Ifølge Apples direktør Tim Cook, er iPhone X ikke specielt dyr. Den koster kun “en kop kaffe om dagen”. Få forklaringen her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer