Unge danskere er vilde med betalt streaming

0

Næsten hver anden dansker under 34 år har streamet betalt indhold i løbet af 2017.

Hvis du er ung, så er der stor sandsynlighed for, at du har streamet og betalt for indhold i løbet af 2017. Det viser en ny opgørelse fra Slots- og Kulturstyrelsen. Tallene siger ikke noget om, hvorvidt de unge betaler for streaming. De siger kun, at de bruger streaming, som der er betalt for. Altså streamer lovligt.

400.000 danskere gør brug af streaming dagligt

De er hovedsagligt de unge, der har taget streaming til sig. Det skriver Digitalt.tv.

Af tallene fremgår det, at kun omkring 1 procent af 80-84 årige i undersøgelsen, har streamet betalt indhold i løbet af de seneste 12 måneder. Topscoreren er de 25-29 årige. Her er det 52 procent af gruppen, som har købt film eller musik og som har downloadet/streamet dette indenfor de sidste 12 måneder.

Test af streaming: Flest serier for pengene

Samlet set har knapt hver tredje dansker betalt for film og musik og downloadet eller streamet indholdet inden for det seneste år.

YouTube TV ruller videre: Laaaangt fra Danmark, endnu…

Undersøgelsen dokumenterer også, at den gennemsnitlige danske husstand i 2016 brugte 276 kroner på film- og streamingstjenester.

Beløbet er dog markant mindre end de penge, som danskerne bruger på andre medier. Eksempelvis bruger den gennemsnitlige danske huststand 1.016 kroner på aviser. Til sammenligning bruger den gennemsnitlige danske hustand 2.514 kroner på tv-pakker.

Det er særligt husstande med mindst tre voksne, som betaler for streaming. De lægger nemlig 581 kroner i snit per familie. 

Mere til historien

Resultaterne er baseret på 5.699 besvarelser fra telefoninterviews eller webskemaer og er indsamlet fra marts til maj 2017 blandt et repræsentativt udsnit af den danske befolkning fra 16-89 år.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer