Er dette årets mest oversete smartphone?

6

VIDEO: Flotte anmeldelser kunne ikke sælge denne telefon. Måske er den årets bedste, mest oversete, smartphone i 2017.

Dette synes jeg om HTC U11

Anmeldelser, omtaler og promovering skabte medvind for denne telefon, der nok er en af de mest spændende telefoner fra 2017. Men køberne mangler stadig at tage telefonen til sig – sådan for alvor. Og det er rigtigt ærgerligt.

Det er HTC U11, som jeg her taler om. Her er et par af mine iagttagelser.

  • Ualmindeligt flot design med bagside der ændrer sig i forhold til lyset
  • Den ligger godt i hånden og har en flot skærm
  • Hastigheden er på niveau med Samsung Galaxy S8
  • Kameraet et af årets bedste, ifølge DxOMark

Den nye squeeze-funktion hvor et klem på siden aktiverer forskellige handlinger, er nok noget af de mest nyskabende jeg har set i år, når vi ser bort fra Face ID på iPhone X.

Jeg har brugt funktionen som genvej til kamera; et hurtigt klem så kan der tages billeder. Det lange klem åbnede Coop appen, så jeg hurtig havde adgang til betaling i Brugsen.

Siden jeg skrev anmeldelsen af HTC U11 er prisen faldet. Ifølge Pricerunner er ligger %%%% prisen på HTC U11 nu omkring 4.700 kroner. Det gør så bare telefonen til et endnu bedre køb.

Jeg gav HTC U11 topkarakter, og det holder jeg stadig fast i her flere måneder efter.

HTC U11 kører på Android 7.1.1 men bliver i begyndelsen af 2018 opdateret til Android 8.0 Oreo. Telefonen er altså stadig moderne.

Sony har også svært ved at fange køberne

Jeg kan ikke svare på hvorfor producenter som HTC og Sony, der ellers var meget store for relativt få år siden, ikke formår at komme ind på salgshitlisterne. Produkterne fejler i hvert fald ikke noget, og modtager gang på gang fine anmeldelser.

Sony har i 2017 leveret flere telefoner med høj stabil ydelse og et godt kamera. Her er designet så, når vi sammenligner med HTC, konservativt og ikke særligt moderne. Sonys mobiler har det med at ”vokse over tid”. Med det mener jeg, at du for hver dag der går, bliver mere og mere glad for den. Det er jo en fremragende egenskab for en smartphone, men også en egenskab der er meget svær at markedsføre.

LÆS OGSÅ: Sony Xperia XZ1 er en solid mobil (anmeldelse)

På den seneste top 10 over de mest solgte telefoner i Danmark er det Apple, Samsung og Huawei der sidder på pladserne.

Hvad tænker du? Hvorfor har eksempelvis HTC og Sony det så svært?

Mere til historien

I 2018 kommer vi helt sikkert til at se mere til Motorola. Senest har jeg anmeldt mellemklasse-mobilen Moto X4, der er meget anbefalelsesværdig. Det tyder på et 2018 hvor mange spillere vil byde sig til overfor køberne.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer