I 2018 ligger fingeraftrykslæseren under skærmen

Synaptics er igang med at masseproducerer en løsning, som gør det muligt at placere fingeraftrykslæseren under skærmen.

Huawei fingerprint

Huawei langede ud efter Samsung. De mente, at Mate 10 Pro har en mere logisk placeret fingeraftrykslæser (Foto: MereMobil.dk)

Det har længe været en drøm at placere fingeraftrykslæseren under skærmen. Både Apple og Samsung har forsøgt at finde en løsning, der vil indbygge fingeraftrykslæseren under skærmen. Men hidtil uden held.

Der har været spekuleret i, at Samsung kæmpede hårdt for at få fingeraftrykslæseren indbygget i skærmen på Samsung Galaxy S8, men måtte opgive planerne i sidste øjeblik.

Dette skulle angiveligt være grunden til, at fingeraftrykslæseren sidder malplaceret ved siden af kameraet. Dette var noget Huawei ikke var sen til at drille Samsung med ved lanceringen af Mate 10 Pro.

Samsung Galaxy S9 får mikroskopisk ramme

Apple valgte en anden strategi, nemlig helt at droppe fingeraftrykslæseren på iPhone X og i stedet satse på ansigtsgenkendelse i form af Face ID.

Hvem samarbejder Synaptics med?

The Verge skriver, at firmaet Synaptics, som leverer touch-input løsninger til bærbare computere og mobiltelefoner, har knækket nødden, og er igang med at masseproducere deres optiske fingeraftrykslæsere, som kan indbygges i skærmen.

Løsningen som bærer navnet FS9500 Clear ID fungerer på samme måde som når fingeraftrykslæseren er indbygget i hjem-knappen. Forskellen ligger i, at Clear ID gør det muligt at placere fingeraftrykslæseren under skærmen. Dette betyder, at hjemknappen ikke optager den dyrebare skærmplads, hvis fingeraftrykslæseren placeres på forsiden.

Qualcomm og Vivo er først med fingeraftrykslæser i skærmen

Ifølge Synaptics, kommer vi til at se denne løsning hos én af de fem store mobilproducenter – Apple, Samsung, Huawei, Oppo eller Xiaomi. Synaptics har tidligere samarbejdet med Samsung, så det kan muligvis give os et hint om, hvad vi kan komme til at se hos en kommende model hos Samsung.

Det skal dog siges, at det også er blevet rapporteret, at Samsung ikke samarbejder med Synaptics omkring at levere fingeraftryksløsninger til den kommende Samsung Galaxy S9.

Mere til historien

Selvom det nu ser ud til at være en mulighed, at indbygge fingeraftrykslæseren i skærmen, er det ikke sikkert, at vi kommer til at se denne teknologi hos Samsung eller Apple. Det kan meget vel være, at fingeraftrykslæseren må se sig overhalet af ansigtsgenkendelse.

iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 FE måske på vej til sommer

Galaxy S24 FE kan være på vej allerede til sommer.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram