I 2018 ligger fingeraftrykslæseren under skærmen

0

Synaptics er igang med at masseproducerer en løsning, som gør det muligt at placere fingeraftrykslæseren under skærmen.

Huawei fingerprint
Huawei langede ud efter Samsung. De mente, at Mate 10 Pro har en mere logisk placeret fingeraftrykslæser (Foto: MereMobil.dk)

Det har længe været en drøm at placere fingeraftrykslæseren under skærmen. Både Apple og Samsung har forsøgt at finde en løsning, der vil indbygge fingeraftrykslæseren under skærmen. Men hidtil uden held.

Der har været spekuleret i, at Samsung kæmpede hårdt for at få fingeraftrykslæseren indbygget i skærmen på Samsung Galaxy S8, men måtte opgive planerne i sidste øjeblik.

Dette skulle angiveligt være grunden til, at fingeraftrykslæseren sidder malplaceret ved siden af kameraet. Dette var noget Huawei ikke var sen til at drille Samsung med ved lanceringen af Mate 10 Pro.

Samsung Galaxy S9 får mikroskopisk ramme

Apple valgte en anden strategi, nemlig helt at droppe fingeraftrykslæseren på iPhone X og i stedet satse på ansigtsgenkendelse i form af Face ID.

Hvem samarbejder Synaptics med?

The Verge skriver, at firmaet Synaptics, som leverer touch-input løsninger til bærbare computere og mobiltelefoner, har knækket nødden, og er igang med at masseproducere deres optiske fingeraftrykslæsere, som kan indbygges i skærmen.

Løsningen som bærer navnet FS9500 Clear ID fungerer på samme måde som når fingeraftrykslæseren er indbygget i hjem-knappen. Forskellen ligger i, at Clear ID gør det muligt at placere fingeraftrykslæseren under skærmen. Dette betyder, at hjemknappen ikke optager den dyrebare skærmplads, hvis fingeraftrykslæseren placeres på forsiden.

Qualcomm og Vivo er først med fingeraftrykslæser i skærmen

Ifølge Synaptics, kommer vi til at se denne løsning hos én af de fem store mobilproducenter – Apple, Samsung, Huawei, Oppo eller Xiaomi. Synaptics har tidligere samarbejdet med Samsung, så det kan muligvis give os et hint om, hvad vi kan komme til at se hos en kommende model hos Samsung.

Det skal dog siges, at det også er blevet rapporteret, at Samsung ikke samarbejder med Synaptics omkring at levere fingeraftryksløsninger til den kommende Samsung Galaxy S9.

Mere til historien

Selvom det nu ser ud til at være en mulighed, at indbygge fingeraftrykslæseren i skærmen, er det ikke sikkert, at vi kommer til at se denne teknologi hos Samsung eller Apple. Det kan meget vel være, at fingeraftrykslæseren må se sig overhalet af ansigtsgenkendelse.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer