De nye iPhones kan være svære at købe

0

Du skal ikke forvente at få en iPhone 8 eller iPhone 8 Plus med hjem i dag, med mindre du vil gå på kompromis.

Bagsiden på iPhone 8 og iPhone 8 Plus
Bagsiden på iPhone 8 og iPhone 8 Plus (Foto: Apple)

Udvalget af iPhone 8 og iPhone 8 Plus, der nu er landet til salg i Danmark, er stærkt begrænset. Derfor kan det være yderst vanskeligt, at få den ønskede model med hjem. Det viser en rundspørge som Ekstra Bladet har foretaget op til salgsstarten.

Fra landets eneste rigtige Apple butik, Humac, meldes om nul telefoner i frit salg ved salgsstarten. Alle telefoner er gået direkte til forudbestillinger. Adm. direktør Michael Bech betegner leveringssituationen som ”en smule værre” end da iPhone 7’erne kom til salg sidste efterår.

Da salget åbnede fredag morgen (22. september 2017 kl. 8) i Elgiganten var der udelukkende modeller med 64 GB hukommelse på hylderne. Hos teleselskabet 3 er der ligeledes stor begrænsning i hukommelsesvarianter. Også farver og modeller findes i begrænset omfang.

YouSee fortæller til Ekstra Bladet, at de har prioriteret forudbestillinger, ligesom de andre salgskanaler, men der kom dog enheder ud til butikkerne fredag morgen.

I øvrigt skulle man synes, at farven for mange burde være lige meget, da telefonerne ofte pakkes ind i et cover, der gemmer farven væk.

TIP: Sådan får din iPhone dobbelt plads til billeder og videoer

Afstemning: Hvilken iPhone vil du købe?

Apple kan levere rimeligt hurtigt

Hvis man kan leve med ikke at optage et forbrugslån, som afdragsordningerne reelt er, til sin nye telefon, så kan der købes direkte på Apple.dk. Her kan leveringen ske inden for relativt kort tid, men nogle af udgaverne er også her udfordret i antal.

iPhone 8 (sølv og guld) med 64 GB hukommelse afsendes inden for 1-2 uger, mens 256 GB udgaven afsendes inden for 1-3 hverdage. På Space Grey står der 1-2 uger på både 64 og 256 GB versionerne.

På iPhone 8 Plus (sølv) oplyser Apple 1-3 hverdage på 64 GB udgaven og 1-2 uger for 8 Plus med 256 GB. Guld og Space Grey kan afsendes inden for 1-3 hverdage på begge versioner.

iPhone salgsstarten i år minder dermed fuldstændig, om det vi plejer at se, når Apple åbner for salget. Det vil (med garanti) gentage sig når iPhone X salget åbner den 3. november. Hvis ikke rygterne taler sandt og det bliver endnu værre.

 – iPhone X forsinkes måske – eller lanceres i begrænset omfang

Du skal betale mellem 6.199 kroner og 8.449 kroner for en ny iPhone, alt efter hvilken model du vælger. Her kan du følge de aktuelle %%%% dagspriser på iPhone 8.

Så små er forskellene på iPhone 7 og iPhone 8

Skal du udskifte din gamle iPhone til iPhone 8?

Mere til historien

Både på iPhone 7, iPhone 8 og iPhone X er Danmark med i den første salgsstartsrunde (tier 1). Dermed behøver man ikke købe i eksempelvis Tyskland eller andre steder omkring os.

Læs også:
Vil du vente på iPhone X? Her er hvad du skal vide

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer