Netflix på iPhone understøtter nu HDR

0

Netflix på iPhone 8, iPhone 8 Plus og den kommende iPhone X kan vise billeder med bedre farve. Det kræver dog det dyreste Netflix-abonnement.

HDR, eller High Dynamic Range, har i et godt stykke tid været forbeholdt tv. Men i foråret fik LG G6 mulighed for at afspille HDR-formatet “Dolby Vision”, skrev The Verge. Nu er turen også kommet til iOS. Det rapporterer Ekstra Bladet.

iPhone 8 iPhone 8 Plus
iPhone 8 og iPhone 8 Plus understøtter nu HDR via Dolby Vision i Netflix. (Foto: Apple)

Ifølge Netflix er det kun iPhone 8- og iPhone 8 Plus-brugere, som pt. kan nyde godt af Dolby Vision. iPhone X vil dog også understøtte standarden, når den nye iPhone bliver tilgængelig i starten af november.

– iPhone 8 og 8 Plus slår alle andre i ny kameratest

I første omgang er det udelukkende Netflix’ egne produktioner, som byder på Dolby Vision. Hvert program er markeret med et lille Dolby Vision-logo. Alternativt kan man søge på “HDR” for at finde titler i HDR.

Der er dog en lille hage ved Dolby Vision. For Netflix giver kun brugere med det meste omfattende abonnement adgang til de mere farverige billeder. Det betyder, at man skal punge ud med 129 kroner hver måned for at få adgang til HDR-indhold på de kompatible iOS-apparater.

– Samsung Galaxy Note 8 test – Note er stadig total unik

Android-brugere skal dog ikke være kede af den opdaterede Netflix-app på iOS. For følgende telefoner understøtter allerede HDR via Netflix-appen: Samsung Galaxy Note 8, Sony Xperia XZ Premium og Sony Xperia XZ1. Dertil kommer også LG G6 og V30, der ikke forhandles officielt i Danmark.

Netflix understøtter for tiden to HDR-formater på mobile enheder. Nemlig Dolby Vision og Mobile HDR. Sidstnævnte stiller større krav til skærmen. Ifølge The Verge så understøtter iPad Pro og den iPhone X begge dette mere krævende format. Det samme er i øvrigt tilfældet for flere Android-telefoner. Man skal dog være opmærksom på, at HDR på telefoner stiller mindre krav til skærmen end HDR på fjernsyn.

Mere til historien

Den første titel i HDR på Netflix var Netflix’ egen “Marco Polo”, der blev opgraderet til Mobile HDR i foråret 2016. Det skrev 4K.com.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer