Facebook klar til at betale for din ulovlige musik

I de kommende år vil Facebook forsøge at tage markedsandele fra YouTube. Derfor er it-giganten klar til at betale for den musik brugerne krydrer videoklip med.

Facebook (Foto: Gerd Altmann)

Facebook (Foto: Gerd Altmann)

Ophavsret er ikke noget man skal se stort på. Det kan komme til at koste boksen, hvis man tror at et billede der er tilgængeligt på internettet bare kan snuppes og bruges.

Eller for den sags skyld, at tidens varmeste hit skal være lydspor på familiens seneste ferieklip og skabe stemning, når det postes på de sociale medier.

Netop det sidste er Facebook klar over er et kæmpe problem, og et problem der bruges masser af kræfter på.

 - Facebook skal slå hårdere ned på falske nyheder

Derfor er den amerikanske it-kæmpe nu klar til at betale hundreder af millioner af dollars, så Facebook-brugerne lovligt kan lægge sange ind i de filmklip, som de lægger op på verdens største, sociale netværk. Det skriver Berlingske Business.

Facebook vil nemlig ikke kun meget gerne have brugerne til at lægge videoklip ud, de belønner også videoklip med en højere status i den berømte - og berygtede - algoritme, der styrer brugernes opslag - og ikke mindst, hvad der vises på brugerens væg.

Videoklip fastholder nemlig brugerne på sitet. De bruger mere tid på videoklip, og dermed eksponeres reklamerne bedre og mere - og det betyder klingende mønt til Facebook.

Men når en bruger overtræder ophavsretten, og der klages fra ophavspersonen, så bruger Facebook tid på, at fjerne videoklippene.

 - Så meget YouTube ser vi hver dag

Facebook er klar med pengepungen

I følge det amerikanske nyhedsbureau Bloomberg har Facebook forhandlet med musikrettighedshavernes organisationer i månedsvis. Og selv om der nok går et par år før Facebook har et identifikationssystem i stil med YouTubes klar, er Facebook klar til, at betale stort for at musikken ikke driller forretningsmodellen.

Det sker efter Facebook for nylig lancerede filmtjenesten Watch i USA. Watch skal streame originalt indhold og Facebook er dermed klar til at tage kampen op med YouTube.

I følge Berlingske Business sagde stifteren Mark Zuckerberg ved fremlæggelsen af regnskabet for andet kvartal, at Facebook kalkulerer med, at film om få år vil være det, der driver Facebooks forretning fremad.

Mere til historien

Ifølge Berlingske Business havde Facebook havde i andet kvartal i år 1,32 milliarder daglige brugere. Omsætningen var 9,32 milliarder dollars, svarende til 57,5 milliarder kroner. Overskuddet var på 3,89 milliarder dollars (24 milliarder kroner).

Facebook-Meta vil lave Twitter-konkurrent

Et nyt socialt medie fra Meta skal konkurrere mod Twitter.

(mere…)
Stor ændring på vej til Facebook

Inden længe vender en kærkommen funktion tilbage til Facebook-appen. ...måske for at presse Snapchat.

(mere…)
Facebook ændrer dit nyhedsfeed

Du kan nu selv justere, hvad du ønsker at se mere af i dit Facebook-nyhedsfeed. Meningen er, at du skal se flere opslag, som har din interesse.

(mere…)
Forsikringen dækker: Del bare feriebillederne på Facebook og Instagram

TIP: Forsikringen dækker indbrud, også selvom du har lagt feriebilleder på Facebook og skrevet, at du er bortrejst.

(mere…)
Facebook-ejer dropper ikke Europa

Truslen om, at det måske snart var slut med Facebook og Instagram i Europa er manet til jorden.

(mere…)
Instragram og Facebook i fare for europæiske brugere

Mark Zuckerberg truer netop nu med at lukke for Facebook og Instagram i Europa. Tomme trusler?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram