Facebook skal slå hårdere ned på falske nyheder

Facebook vil stoppe websteder, der spreder nyheder, som er falske. Det sker ved at lukke for webstedernes mulighed for at annoncere på Facebook.

Facebook (Foto: Gerd Altmann)

Facebook (Foto: Gerd Altmann)

Facebook strammer grebet for at bekæmpe falske nyheder, og sætter nu ind overfor websteder der gentagne gange deler nyheder, der allerede er mærket som falske.

 - Facebook taber de unge til Instagram og Snapchat

Midlet er ganske simpelt, at blokere reklamer fra de websteder, som deler de falske nyheder, der kan være reklamer forklædt som nyheder.

Det nye tiltag vil føre til at de pågældende websteder ikke vil være i stand til at annoncere på Facebook. Men stopklodsen kan fjernes igen, hvis webstederne overbeviser Facebook om, at stopper med at sprede falske nyheder. Det skriver det norske tech-site Tek.no.

Kritik af faktatjek

Facebook tog fat i et bekæmpe falske nyheder ved efterårets amerikanske valg. Her blev it-kæmpen voldsomt kritisereret for at lade falske nyheder omkring valget vandre frit og ubesværet rundt på brugernes vægge.

Siden har Facebook allieret sig med uafhængige kræfter til at faktatjekke nyheder, men er blandt andet blevet kritiseret for, at de ikke aflønner aktørerne.

 - Facebook applikationen ændrer layout

Et andet kritikpunkt er, at faktatjekkerne selv udvælger, hvilke artikler der skal faktatjekkes. Det er brugerne der indrapporterer de falske nyheder, men det er de ulønnede, som udvælger, hvad der skal tjekkes.

Engelske The Guardian har tidligere skrevet om problemet, og fortalte blandt andet at FactCheck.org har et team på fem fuldtidsansatte og fem bachelorstuderende.

Direktør Eugene Kiely fortalte i den forbindelse til avisen, at FactCheck.org ikke kunne dedikere folk til opgaven, så opgaven blev passet samtidig med andre opgaver.

 - Facebook dropper Gruppe-app

Flere har også påpeget, at der kan være fare for, at større grupper med politiske dagsordener fusionerer for at markere reelle nyheder som falske nyheder.

Mere til historien

Støder du på en nyhed på Facebook, som ser mistænkelig ud, eller du måske endda ved er løgn, så kan du anmelde den. Hvis tilstrækkelig mange anmelder den pågældende nyhed, vil fakta-tjekkere formentlig tage fat i den og kontrollere den. Læs Facebooks egen forklaring af systemet her.

Facebook-Meta vil lave Twitter-konkurrent

Et nyt socialt medie fra Meta skal konkurrere mod Twitter.

(mere…)
Stor ændring på vej til Facebook

Inden længe vender en kærkommen funktion tilbage til Facebook-appen. ...måske for at presse Snapchat.

(mere…)
Facebook ændrer dit nyhedsfeed

Du kan nu selv justere, hvad du ønsker at se mere af i dit Facebook-nyhedsfeed. Meningen er, at du skal se flere opslag, som har din interesse.

(mere…)
Forsikringen dækker: Del bare feriebillederne på Facebook og Instagram

TIP: Forsikringen dækker indbrud, også selvom du har lagt feriebilleder på Facebook og skrevet, at du er bortrejst.

(mere…)
Facebook-ejer dropper ikke Europa

Truslen om, at det måske snart var slut med Facebook og Instagram i Europa er manet til jorden.

(mere…)
Instragram og Facebook i fare for europæiske brugere

Mark Zuckerberg truer netop nu med at lukke for Facebook og Instagram i Europa. Tomme trusler?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram