Skal Meta bruge DINE data til træning?

Hvis du ikke ønsker, at Meta skal bruge dine data til træning af kunstig intelligens, så er denne artikel værd at læse.

Facebook logo
Meta er klar med et abonnement fra 1. november 2023, hvor du kan undgå reklamer på Facebook og Instagram (Foto: Pixabay/Thomas Ulrich)

Artiklen lyder måske som den klassiske besked, som du sikkert har set på Facebook: “Glem ikke at i morgen starter den nye Facebook regel, hvor de kan bruge dine billeder”.

Denne gang er den dog god nok, men i en anden sammenhæng, men du skal ikke bare smide et opslag på Facebook omkring det.

Den 26. juni 2024, opdaterer Meta deres politikker, og her spiller AI en stor rolle. For det er nemlig en del af det, som deres opdaterede politikker går ud på.

LÆS MERE: Falske annoncer med tv-værter overdrages til EU

I forbindelse med træningen af deres AI, skal Meta nemlig bruge data, og det er en stor mængde. Her vil eksempelvis dine opslag og billeder kunne blive brugt til at træning Metas AI-modeller.

Udklip i Meta kommende politik: “Da det kræver en enorm mængde data at træne effektive modeller, bruges der en kombination af kilder til træning. Vi bruger oplysninger, der er offentligt tilgængelige online, og licenserede oplysninger. Vi bruger også oplysninger, som er blevet delt på Metas produkter og tjenester. Disse oplysninger kan f.eks. være opslag eller billeder og deres billedtekster. Vi bruger ikke indholdet af private beskeder til venner og familie til at træne vores AI-modeller.”

Sådan gør du indsigelse

Gør indsigelse mod Metas kommende ændringer (Foto: MereMobil.dk)
Gør indsigelse mod Metas kommende ændringer (Foto: MereMobil.dk)

Der er dog en lille udvej. Du kan nemlig vælge at gøre indsigelse ved hjælp af GDPR. I denne indsigelse kan du modsætte dig, at Meta må bruge billeder og opslag fra dig, til trænning af deres AI.

Dybt inde i indstillinger gemmer der sig nemlig et link, hvor du kan gøre indsigelse. Vi har fundet det frem, og du kan komme til indsigelsen HER.

Linket åbner i browseren. Du skal derfor logge ind, hvis du ikke allerede er det.

OBS: Husk altid at tjekke links, og at det er Facebook du er kommet ind på.

Når du er kommet ind på indsigelsen, skal du udfylde bopælsland og mail. Herefter kan du formelt udfylde selve indsigelsen i feltet “Fortæl os, hvordan denne behandling påvirker dig”.

Det sidste felt er valgfrit, og vi udfyldte det ikke selv.

Husk at du skal bekræfte med en kode, når du har lavet din indsigelse. Den er derfor ikke formelt indsendt, før du har gjort dette.

LÆS MERE: Flertal ønsker aldersgrænsen hævet for sociale medier

Dette kan du formulere i din indsigelse

Jeg ønsker ikke, at mine billeder og opslag mm. bliver brugt til træning af AI-modeller, og gør hermed indsigelse mod brugen af mine oplysninger til træning af Metas AI-modeller. Derfor ønsker jeg IKKE, at mit indhold, herunder billeder og opslag, bliver anvendt til dette formål.

Min indsigelse skyldes, at jeg ikke kan gennemskue, hvordan og i hvilket omfang mine data vil blive brugt. Derfor ønsker jeg ikke, at mine data anvendes i forbindelse med jeres kommende opdaterede persondatapolitik.

I tilfælde af afslag på denne indsigelse, ønsker jeg en detaljeret begrundelse for beslutningen.

Mere til historien

Du er sikker faldet over opslag, hvor man frasiger sig at Facebook må bruge dine oplysninger. Disse kan dog sammenlignes med kædebreve, og har ingen virkning. Tilbage i 2023 skrev vi om netop dette problem.

Nye funktioner på Snapchat skal beskytte teenagere

Nye funktioner på Snapchat, skal forsøge at beskytte teenagere.

(mere…)
TikTok er klar med Instagram-lignende app

En ny app fra TikTok er i al stilhed blevet lanceret - og den minder en del om Instagram.

(mere…)
Arto er tilbage – det første danske sociale medie

Der var mange skriverier om Arto med alt fra krænkelser af børn, mobning og trusler på livet. Nu er Arto tilbage!

(mere…)
Falske annoncer med tv-værter overdrages til EU

Dansk tilsyn vurderer, at EU-reglerne overtrædes af Meta på Facebook og Instagram.

(mere…)
Flertal ønsker aldersgrænsen hævet for sociale medier

Frankrig ønsker at forbyde sociale medier for børn og unge under 18 år. En meningsmåling i Norge peger i samme retning.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram