Syv ud af ti danskere holder fast i tv-skærmen

2

På baggrund af en undersøgelse kan Samsung konkludere, at det klassiske tv stadig lever i bedste velgående.

Streaming-tjenester (Foto: ADMC)
Streaming-tjenester (Foto: ADMC)

Er du som de fleste danskere, foretrækker du at se film og tv-serier på tv-skærmen. Det viser en undersøgelse analysevirksomheden YouGov har foretaget for Samsung.

Torsdag er dagen hvor vi ser mindst TV

Her kan syv ud af ti danskere (71 procent) slet ikke forestille sig at nyde film og serie på skærme der ikke er skabt til at hænge på en væg eller stå på et, ja, tv-møbel.

Men undersøgelsen viser også, at tallene daler, når der kigges nærmere på aldersgrupperne. Således svarer ni ud af ti (92 procent) af de adspurgte i alderen 50 til 74 år, at de bruger tv’et til at se almindelige tv-programmer – altså traditionelt flow-tv. Til sammenligning er det næsten halvdelen af de unge i alderen fra 15 til 34 år (45 procent), der foretrækker at bruge tv’et til streaming af serier fra blandt andre HBO Nordic, Netflix og Viaplay.

Test af streaming: Flest serier for pengene

Undersøgelsen bekræfter dermed tendensen fra tidligere undersøgelser som viser, at streaming er støt stigende og for alvor presser det traditionelle flow-tv.

For eksempel viste en analyse, som Greens Analyseinstitut i april i år foretog for Børsen, at 74 procent af de danske hjem har et abonnement på en streamingtjeneste.

Greens analyse viste også, at 11 procent af de danske hjem har erstattet den traditionelle tv-pakke med en eller flere streamingtjenester.

Og her kom Netflix ind som mest populære tjeneste. Hele 33 procent svarede, at de har et abonnement på Netflix, men det tal er steget til 42 procent i YouGovs undersøgelse, som er lavet tre måneder senere.

Med andre ord er Netflix i dag en af Danmarks største kanaler til tv-underholdning, og dermed en direkte konkurrent til DR, TV2 og TV3.

Samsung: Smart TV rykker

Det er over de seneste år samtidig blevet vigtigt for seerne, at skærmen kan tilgå viften af tjenester, lyder det fra Samsung.

– “Vi oplever, at det er blevet et krav for vores kunder, at husets primære tv, det som står i stuen, skal kunne tilgå og understøtte de forskellige streaming-tjenester. Derfor samarbejder vi løbende med nye streaming-tjenester, der ønsker at integrere deres platform i Samsungs Smart Hub, som findes i de allerfleste nye tv-modeller i dag. På den måde gør vi det så nemt som muligt at se præcis, hvad man ønsker på tv’et,” siger Tommy Nilsson, Nordisk salgsdirektør hos Samsung.

Mere til historien

YouGovs undersøgelse viser, at Netflix er yderst populær i Danmark, men blandt de unge tv-seere i alderen 15 til 34 år er HBO Nordic den foretrukne streaming-tjeneste. HBO har blandt andet serien Game Of Thrones i deres sortiment.

Læs også:
Deler du dit streaming-login? Bare rolig, ingen kommer efter dig

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer