Sony Xperia XZ1 – først med Android 8.0 Oreo

Xperia XZ1 kommer med 4 GB RAM, Snapdragon 835 og Sonys 19 megapixels kamera. XZ1 kan købes fra oktober.

Sony Xperia XZ1

Sony Xperia XZ1 (Foto: Sony)

Sony har på IFA 2017 annonceret Sony Xperia XZ1. Den ligger sig op af Sony Xperia XZ Premium, som jeg anmeldte i starten af sommeren. Den største forskel er nok skærmstørrelse og opløsning, der er mindre på Xperia XZ1.

- TEST: Xperia XZ Premium – den bliver du glad for

XZ1 kommer med 5,2 tommer Full HD skærm med HDR, der ifølge Sony understøtter streaming af HDR indhold fra YouTube, Netflix og Amazon Prime Video.

Skærmen har en lysstyrke på 700 nits. Det er samme lysstyrke, som vi finder på Nokia 8, som jeg anmeldte fornyligt.

Hurtigopladning via Qualcomm Quick Charge 3.0 er understøttet, men Sony oplyser til MereMobil.dk, at der i salgspakken ikke ligger en hurtiglader.

Xperia XZ1 specifikationer

 • Skærm: 5,2” Full HD (HDR) med Gorilla Glass 5
 • Opløsning: 1.920 x 1.080 pixels (700 nits)
 • Qualcomm Snapdragon 835 processor
 • 4 GB RAM
 • Intern hukommelse: 64 GB (UFS)
 • Kamera: 19 megapixels (1/2.3” Exmor RS), 25 mm vidvinkel f/2.0 linse
 • Frontkamera: 13 megapixels (1/3.06” Exmor RS), 22 mm vidvinkel linse
 • MicroSD-kort: Op til 256 GB
 • Bluetooth 5.0, NFC, LTE Cat16, Mimo, USB Type-C
 • Batteri: 2.700 mAh
 • Fingeraftrykslæser
 • IP65 / IP68 certificeret
 • Qualcomm Quick Charge 3.0 understøttet
 • Størrelse: 148 x 73 x 7,4 mm
 • Vægt: 156 gram
 • System: Android 8.0 Oreo med Sony tilpasninger

Et godt kamera og 3D-scanning app

Sony Xperia XZ1

Sony Xperia XZ1 kamerasensor (Foto: Sony)

Frontkameraet har en opløsning på 13 megapixels, hvor der stadig benyttes Exmor RS sensor. Kameraet har en vidvinkellinse, så den i ét skud kan indfange et større område. Det er perfekt hvis motivet eksempelvis er en gruppe af mennesker, eller hvor du vil have mere af omgivelserne med på billedet.

Opløsningen på hovedkameraet er 19 megapixels, ligeledes med Exmor RS sensor. Der bruges fortsat såkaldt triple image-sensing, hybrid autofokus samt mulighed for slowmotion-optagelser med 960 billeder per sekund. Der kan også skydes video i 4K-kvalitet.

Sony har også på denne smartphone deres Steady-shot billedstabilisator med justering på fem akser. Sidste år lavede jeg et videoindslag, der viser hvor god Sonys stabilisator er. Selvom det er softwarebaseret, så er det imponerende.

Xperia XZ1 kommer også med en særlig 3D Creator app, så brugeren kan scanne ansigtet i 3D. Herefter kan resultatet bruges til skabelse af 3D-avatars eller til at få printet sig selv på en 3D-printer.

Store ligheder med XZ Premium

Sony Xperia XZ1

Sony Xperia XZ1 (Foto: Sony)

Selvom XZ1 minder rigtigt meget om XZ Premium, så er der forskelle. Eksempelvis kan stereohøjtalerne leverer et 50 procents højere lydtryk, når der sammenlignes med tidligere Sony-modeller.

Kameraet er for mange et vigtigt punkt. Også her vil der ikke være skuffelser. Kamerateknologien i XZ1 er nemlig præcis den samme som i forårets topmodel.

- Mere om pris og tilgængelighed på XZ1 og XZ1 Compact

Den nye Sony kører på Qualcomm Snapdragon 835 med 4 GB RAM. Det bliver en af de første telefoner på markedet, der er født med Android 8.0 Oreo direkte ud af salgsæsken.

- Dette skal du vide om Android 8.0 Oreo

Sony Xperia XZ1 har en vejledende pris på 5.499 kroner uden abonnement. Salget starter den 6. oktober 2017 i Danmark.

- Læs også: Alt om Sony Xperia XZ1 Compact

Mere til historien

Sony Xperia XZ1 har en lillesøster med navnet Xperia XZ1 Compact. Det er samme telefon blot med en mindre skærm. 4,6 tommer i stedet for 5,2 tommer. Derudover er skærmopløsningen kun HD og ikke Full-HD, samt der er mindre hukommelse og "kun" et 8 megapixels frontkamera.

Sony opgraderer anmelderrost headset

Sony WH-1000XM5 er den nyeste model i serien af hovedtelefoner med støjreduktion. Den nye model kommer med flere opgraderinger.

(mere…)
Sony Xperia 1 IV rækker ud til de kreative

Det er den kreative elite inden for video og lyd, der skal finde Sony Xperia 1 IV interessant. Den nye topmodel er netop offenligggjort.

(mere…)
Sony Xperia 10 IV er et bud i mellemklassen

Prisen er steget 500 kroner, men telefonen har ikke ændret sig nævneværdigt. Sonys nye bud i mellemklassen er Xperia 10 IV.

(mere…)
Sony har fortsat leveringsproblemer med PS5

Salget af PlayStation 5 er et stykke fra, hvordan forgængeren PlayStation 4 solgte. Sony giver leveringsproblemerne skylden.

(mere…)
Sony forbedrer anmelderrost headset

Sony WH-1000XM5 er på vej, forlyder det. Bedre reduktion af støj og en opdatering af lyden, det er noget af det, som WH-1000XM5, skulle byde på.

(mere…)
PlayStation 5 Pro rygtes på vej i 2023

PlayStation 5 har siden lanceringen været svær at skaffe. Nu rygtes det, at en pro-model er på vej - måske næste år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram