Samsung arbejder på Note 9 med indbygget alkometer

2

RYGTE: Næste års Samsung Galaxy Note 9 kan måske måle din promille efter julefrokosten.

“Pust. Puuuuuuuuuuuust. Og stop”.

Måske har du hørt ordene ovenfor komme ud af munden på en politimand. Men i fremtiden er det måske din telefon, der fortæller dig, hvornår du kan stoppe med at blæse i alkometeret. Det skriver det norske tech-site TEK.NO.

 – Samsung har offentliggjort Galaxy Note 8 – ved en fejl?

Rygtemaskinen kører med højeste hastighed, og der bliver spyttet mange rygter ud omkring Samsungs kommende Galaxy Note 8. Der ventes, at blive afsløret senere denne uge. Men nu er rygterne om efterfølgeren også begyndt at florere.

 – Samsung inviterer til Galaxy Note 8 Unpacked-event

Samsung-alkometer på Note 9 (Patent: Samsung / Patently Apple)

Et patent som Samsung har fået tildelt fra det Amerikanske Patentkontor viser tilsyneladende en stylus med indbygget mikrofon og alkometer. Samsung ansøgte om patentet i sommeren 2016. I juli i år har den Sydkoreanske elektronikproducent så fået tildelt patentet.

Af patentet fremgår det, at alkometer- og mikrofonenheden er drevet af et lille internet batteri. Det er derfor ikke noget krav, at sensor og mikrofon er forbundet direkte telefonen. I stedet vil data blive udvekslet igennem via en trådløs modtager/afsender.

I patentansøgningen beskriver Samsung, hvordan enheden er en “gas-sensor”. Det vil sige, at alkometeret i første omgang måler alkoholpromillen, mens det på sigt måske også kan måle andre ting via brugerens udånding. Lungesygdommen KOL måles eksempelvis igennem patients åndedræt.

 – TIP: Sådan gemmer du data fra S Health

Allerede i dag kan flere Samsung-telefoner bryste sig af flere sundhedssensorer. Samsung Galaxy S8 har eksempelvis en sensor til at måle brugerens hjerteslag per minut. Desuden giver telefonens accelerometer kombineret med et gyroskop muligheden for at tælle antallet af skridt.    

Mere til historien

Samsung er langt fra de eneste, der satser på sundhedssensorer. Apple lancerede i 2014 HealthKit, der giver producenter mulighed for at lave eksempelvis blodtryksmålere, der kan snakke sammen med brugerens iPhone eller iPad. Der findes allerede et alkometer, som kan kommunikere med iOS-apparater.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer