Samsung arbejder på Note 9 med indbygget alkometer

RYGTE: Næste års Samsung Galaxy Note 9 kan måske måle din promille efter julefrokosten.

“Pust. Puuuuuuuuuuuust. Og stop”.

Måske har du hørt ordene ovenfor komme ud af munden på en politimand. Men i fremtiden er det måske din telefon, der fortæller dig, hvornår du kan stoppe med at blæse i alkometeret. Det skriver det norske tech-site TEK.NO.

 - Samsung har offentliggjort Galaxy Note 8 – ved en fejl?

Rygtemaskinen kører med højeste hastighed, og der bliver spyttet mange rygter ud omkring Samsungs kommende Galaxy Note 8. Der ventes, at blive afsløret senere denne uge. Men nu er rygterne om efterfølgeren også begyndt at florere.

 - Samsung inviterer til Galaxy Note 8 Unpacked-event

Samsung-alkometer på Note 9 (Patent: Samsung / Patently Apple)

Et patent som Samsung har fået tildelt fra det Amerikanske Patentkontor viser tilsyneladende en stylus med indbygget mikrofon og alkometer. Samsung ansøgte om patentet i sommeren 2016. I juli i år har den Sydkoreanske elektronikproducent så fået tildelt patentet.

Af patentet fremgår det, at alkometer- og mikrofonenheden er drevet af et lille internet batteri. Det er derfor ikke noget krav, at sensor og mikrofon er forbundet direkte telefonen. I stedet vil data blive udvekslet igennem via en trådløs modtager/afsender.

I patentansøgningen beskriver Samsung, hvordan enheden er en “gas-sensor”. Det vil sige, at alkometeret i første omgang måler alkoholpromillen, mens det på sigt måske også kan måle andre ting via brugerens udånding. Lungesygdommen KOL måles eksempelvis igennem patients åndedræt.

 - TIP: Sådan gemmer du data fra S Health

Allerede i dag kan flere Samsung-telefoner bryste sig af flere sundhedssensorer. Samsung Galaxy S8 har eksempelvis en sensor til at måle brugerens hjerteslag per minut. Desuden giver telefonens accelerometer kombineret med et gyroskop muligheden for at tælle antallet af skridt.    

Mere til historien

Samsung er langt fra de eneste, der satser på sundhedssensorer. Apple lancerede i 2014 HealthKit, der giver producenter mulighed for at lave eksempelvis blodtryksmålere, der kan snakke sammen med brugerens iPhone eller iPad. Der findes allerede et alkometer, som kan kommunikere med iOS-apparater.

Rygterne svirrer om datoen for Apple WWDC 2023

RYGTE: Apple har endnu ikke sendt invitationerne ud, men rygterne svirrer om, hvornår Apple vil afholde deres årlige udviklerkonference.

(mere…)
Er Samsung på vej med en 3-sidet foldbar?

Samsung har sendt flere varianter af foldbare smartphones på markedet. Nu kommer der måske en 3-sidet variant.

(mere…)
Samsung Galaxy A-serien får to nye medlemmer - mød A34 og A54

Samsung har netop præsenteret to nye modeller. Vi ser her nærmere på Galaxy A54 og Galaxy A34, som er to nye populære prisvenlige telefoner.

(mere…)
Galaxy A34 og Galaxy A54 - priser og tilgængelighed

Samsung har afsløret to nye modeller Galaxy A-serien. Se priser, hukommelsesvarianter og salgsstart på Galaxy A34 og Galaxy A54 her.

(mere…)
Lanceringsdato for Google Pixel Fold og Pixel 7a afsløret

Salgsstart for de kommende Google Pixel Fold og Pixel 7a telefoner er måske afsløret. Google har endnu ikke bekræftet.

(mere…)
Mobilforhandler afslører alt om kommende Samsung-modeller

En mobilforhandler har afsløret alle detaljer om kommende mellemklasse-telefoner fra Samsung - Galaxy A54 og Galaxy A34. Se specifikationerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram