Samsung arbejder på Note 9 med indbygget alkometer

RYGTE: Næste års Samsung Galaxy Note 9 kan måske måle din promille efter julefrokosten.

“Pust. Puuuuuuuuuuuust. Og stop”.

Måske har du hørt ordene ovenfor komme ud af munden på en politimand. Men i fremtiden er det måske din telefon, der fortæller dig, hvornår du kan stoppe med at blæse i alkometeret. Det skriver det norske tech-site TEK.NO.

 – Samsung har offentliggjort Galaxy Note 8 – ved en fejl?

Rygtemaskinen kører med højeste hastighed, og der bliver spyttet mange rygter ud omkring Samsungs kommende Galaxy Note 8. Der ventes, at blive afsløret senere denne uge. Men nu er rygterne om efterfølgeren også begyndt at florere.

 – Samsung inviterer til Galaxy Note 8 Unpacked-event

Samsung-alkometer på Note 9 (Patent: Samsung / Patently Apple)

Et patent som Samsung har fået tildelt fra det Amerikanske Patentkontor viser tilsyneladende en stylus med indbygget mikrofon og alkometer. Samsung ansøgte om patentet i sommeren 2016. I juli i år har den Sydkoreanske elektronikproducent så fået tildelt patentet.

Af patentet fremgår det, at alkometer- og mikrofonenheden er drevet af et lille internet batteri. Det er derfor ikke noget krav, at sensor og mikrofon er forbundet direkte telefonen. I stedet vil data blive udvekslet igennem via en trådløs modtager/afsender.

I patentansøgningen beskriver Samsung, hvordan enheden er en “gas-sensor”. Det vil sige, at alkometeret i første omgang måler alkoholpromillen, mens det på sigt måske også kan måle andre ting via brugerens udånding. Lungesygdommen KOL måles eksempelvis igennem patients åndedræt.

 – TIP: Sådan gemmer du data fra S Health

Allerede i dag kan flere Samsung-telefoner bryste sig af flere sundhedssensorer. Samsung Galaxy S8 har eksempelvis en sensor til at måle brugerens hjerteslag per minut. Desuden giver telefonens accelerometer kombineret med et gyroskop muligheden for at tælle antallet af skridt.    

Mere til historien

Samsung er langt fra de eneste, der satser på sundhedssensorer. Apple lancerede i 2014 HealthKit, der giver producenter mulighed for at lave eksempelvis blodtryksmålere, der kan snakke sammen med brugerens iPhone eller iPad. Der findes allerede et alkometer, som kan kommunikere med iOS-apparater.

Så er Galaxy Watch FE en realitet

Samsung har netop lanceret deres nyeste smartwatch, som lyder navnet Galaxy Watch FE. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Samsung sætter prisen op

Det lader til, at den næste Samsung-topmodel bliver endnu dyrere end forgængeren.

(mere…)
Specifikationerne på Xiaomi 15 er lækket

RYGTE: Specifikationerne på den kommende Xiaomi 15 skulle være blevet lækket i Kina.

(mere…)
Kunderne vil have billigere wearables

Mens vi venter på avancerede sensorer i smartwatches vender kunderne ryggen til premium-modellerne.

(mere…)
Billeder af Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 lækket

De første officielle billeder af de kommende foldbare modeller fra Samsung er nu lækket.

(mere…)
iPhone 16-modellerne kommer i disse farver

Det rygtes, at de kommende iPhone-modeller kommer i hele syv forskellige farver.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram