Forskning: Mobilen i tasken giver mere fokuserede elever

Når undervisningen starter på Erhvervsakademi Aarhus, så skal telefonen væk. Det giver mere fokuserede elever, viser forskning.

Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen - både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)

Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen – både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)

Sidste år kørte Erhvervsakademi Aarhus et forsøg med mobilfri klasser. Og reaktionen var i første omgang, at eleverne mente de var voksne mennesker, som sagtens kunne styre det selv.

Men planen var sat og projektet BOOST i gang – mobilen hørte til i lommen. Projektet blev gennemført i perioden januar 2016 og til maj 2017.

 – Øget koncentreation hos elever på mobilfrie skoler

Og efter semestrets afslutning blev de studerendes motivation målt, som led i dette forskningsprojekt. Det var ikke kun Erhvervsakademi Aarhus der deltog, men erhvervsakademier fra hele landet.

Her viste det også, at de på en skala fra 1-10 havde en motivation på 7,6, mens de der ikke var mobilfri havde et gennemsnit på 6,7.

Projektleder Mette Risgaard Olsen fortæller også, at de mobilfri elever var mere fokuserede.

 – Ingen mobil i timerne giver højere karakter

– ”De havde en højere studietilfredshed, og de oplevede, at der var et rigtig godt sammenhold på deres hold. Underviserne oplevede også, at de her studerende var mere nærværende, de havde større koncentration, og de arbejdede simpelthen bedre end gennemsnittet,” siger hun ifølge DR.dk.

 – Forældre klager over skolernes mobilpolitik

Projektet er nu afsluttet og resultaterne ventes at udkomme som en værktøjsbog for undervisere.

De flotte resultater gør også, at Erhvervsakademi Aarhus vil have mobilfri timer på flere hold.

Mere til historien

I projektet deltog 7 ud af 9 erhvervsakademier i Danmark. Og projektet ledes af Erhvervsakademi Aarhus og Dorthe Ågård, ph.d. og lektor ved Institut for Læring og Filosofi ved Aalborg Universitet.

Sundhedsstyrelsen klar i mælet: Mobilen skal væk før sengetid

En ny kampagne fra Sundhedsstyrelsen er klar og budskabet lyder, at mobilen skal væk til sengetid, så nattesøvnen bliver god. 

(mere…)
Svenske skoler kan snart blive mobilfri

KORT NYT: Den svenske regering ønsker, at skoleelever skal aflevere deres telefoner på ’telefonhotel’ i løbet af skoledagen.

(mere…)
Nyt skoleår byder på mindre skærmtid på nogle skoler

Flere af landets skoler er klar til et skoleår med mindre skærmtid og mere papir i undervisningen.

(mere…)
Rapport: Smartphones skal ud af klasseværelserne 

Smartphones skal holdes helt ude af klasseværelserne. Det mener Unesco. Hvad mener du?

(mere…)
SF: Mobiltelefonerne skal ud af skolerne

Telefonerne skal ud af skolerne bortset fra tidspunkter, hvor de anvendes aktivt i undervisningen. Sådan lyder et forslag fra SF.

(mere…)
Eksperiment på gymnasium: Ingen mobil

Et gymnasium i Nyborg eksperimenterer i denne uge for at se om det gør dem mindre stressende ikke at have mobilen på sig i løbet af dagen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram