Drop MobilePay på loppemarkedet – tilbage til kontanter

2

Ny forskning viser, at det kan være en fordel at droppe MobilePay, som betalingsmiddel på loppemarkedet. Gammeldags kontakter giver bedre priser.

Betal med MobilePay
Betal med MobilePay

Et af de steder, hvor MobilePay for alvor har sneget sig ind er brugtsalgsmarkedet – loppemarkeder og lignende. Men nu viser ny forskning, at det kan være en fordel at slette MobilePay og bruge kontanter i stedet, hvis man går på loppemarked.

Vil du virkelig spare penge og prutte om prisen på dine loppefund, ja så er det altså en god idé, at lade mobiltelefonen blive i lommen og hive kontanterne frem. Ikke alene viser forskning, at du får en bedre pris – men du køber faktisk også mindre.

 – MobilePay klar med tilbagebetaling til heldige brugere

Det er Mia Olsen, der netop nu skriver ph.d. på Copenhagen Business School, der undersøger problemstillingen. Forskningen handler om det pengeløse samfund og mobilbetalinger. Det skriver DR.dk.

Mobilbetaling ændrer nemlig vores forhold til penge.

Mia Olsen har blandt andet set nærmere på, hvordan mødre eksempelvis køber brugt tøj til deres børn på loppemarkeder. Men MobilePay gør det altså sværere, at prutte om prisen. Betaler man med kontanter, så kan man sige man kun har eksempelvis 100 kroner, mens man på MobilePay blot kan indtaste et højere beløb på telefonen.

 – MobilePay-donationer giver automatisk skattefradrag

Har mobilbetaling ændret dit syn på penge? Og hvad ting koster? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

Det er også allerede dokumenteret ved forskning, at vi bruger flere penge, hvis vi betaler med kreditkort frem for kontanter.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer