MobilePay-donationer giver automatisk skattefradrag

1

Skattefradragsdonation i MobilePay (Foto: MobilePay)Skattefradragsdonation i MobilePay (Foto: MobilePay)Når Kræftens Bekæmpelse, Dansk Røde Kors m.m. ringer på ved deres årlige landsindsamlinger, så kan du nu automatisk få skattefradrag, hvis du betaler med MobilePay.

Skattefradragsdonation i MobilePay (Foto: MobilePay)
Skattefradragsdonation i MobilePay (Foto: MobilePay)

Når det den næste gang ringer på fra en af de mange velgørende organisationer, så kan du automatisk få skattefradrag. Hvis du vælger at betale med MobilePay. Det samme gælder ved de TV-shows, hvor man også kan donere penge.

 – Swipp lukker – alle bankerne skifter til MobilePay

Alt du skal gøre er, at sige ja tak til at de velgørende organisationer automatisk oplyser SKAT om donationen. Det gør du inde i MobilePay applikationen. Efterfølgende vil fradraget indgå i årsopgørelsen for indeværende skatteår.

Løsningen er kommet til verden i dialog med myndighederne og Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation, ISOBRO.

Skattefradragsdonation i MobilePay (Foto: MobilePay)
Skattefradragsdonation i MobilePay (Foto: MobilePay)

Oprettelse er hurtigt og nemt

Du skal som bruger oprette dig én gang for alle ved brug af NemID. Her giver du også samtykke til, at de velgørende organisationer benytter CPR-nummeret til skatteindberetningen. Ønsker du ikke skattefradraget, så kan du annullere dette samtykke.

– ”Mange danskere støtter velgørende foreninger og er på den måde med til at kanalisere millioner af kroner ud til bl.a. verdens fattigste, sygdomsramte, socialt udsatte og mange andre gode formål. Danskerne har allerede taget mobilbetaling til sig, og det er derfor et særdeles godt tiltag, at man nu også får mulighed for at få fradrag for gaver, når man donerer penge på denne måde,” siger Robert Hinnerskov, generalsekretær i ISOBRO.

 – MobilePay slog nye rekorder i julemåneden

Og donerede du penge til den seneste Knæk Cancer indsamling og Dansk Flygtningehjælp, så er det muligt med tilbagevirkende kraft at få skattefradraget for disse også.

– ”Det har længe været et stort ønske for danske indsamlingsorganisationer at etablere en løsning, hvor skattefradraget automatisk fungerer gennem MobilePay. Samtidig har vi set, hvordan brugen af MobilePay til velgørende indsamlinger bare vokser og vokser. Derfor er det en stor glæde nu at kunne give både brugere og organisationer en nem og ubureaukratisk løsning,” siger Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay, og fortæller, at det også er lykkedes med tilbagevirkende kraft at inkludere MobilePay-bidrag fra de seneste Knæk Cancer- og Dansk Flygtningehjælp-kampagner.

MobilePay benyttes af 3,2 millioner brugere, hvor mange af disse, som donerer penge er uvist.

Mere til historien

SKAT fastsætter en max. grænse for, hvor meget skattefradrag du kan få. I 2016 er grænsen 15.200 kr. Du kan se gældende regler her. MobilePay tager ikke stilling til, hvor meget du kan donere, det er SKATs ansvar.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer