MobilePay-donationer giver automatisk skattefradrag

Skattefradragsdonation i MobilePay (Foto: MobilePay)Skattefradragsdonation i MobilePay (Foto: MobilePay)Når Kræftens Bekæmpelse, Dansk Røde Kors m.m. ringer på ved deres årlige landsindsamlinger, så kan du nu automatisk få skattefradrag, hvis du betaler med MobilePay.

Skattefradragsdonation i MobilePay (Foto: MobilePay)

Skattefradragsdonation i MobilePay (Foto: MobilePay)

Når det den næste gang ringer på fra en af de mange velgørende organisationer, så kan du automatisk få skattefradrag. Hvis du vælger at betale med MobilePay. Det samme gælder ved de TV-shows, hvor man også kan donere penge.

 – Swipp lukker – alle bankerne skifter til MobilePay

Alt du skal gøre er, at sige ja tak til at de velgørende organisationer automatisk oplyser SKAT om donationen. Det gør du inde i MobilePay applikationen. Efterfølgende vil fradraget indgå i årsopgørelsen for indeværende skatteår.

Løsningen er kommet til verden i dialog med myndighederne og Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation, ISOBRO.

Skattefradragsdonation i MobilePay (Foto: MobilePay)

Skattefradragsdonation i MobilePay (Foto: MobilePay)

Oprettelse er hurtigt og nemt

Du skal som bruger oprette dig én gang for alle ved brug af NemID. Her giver du også samtykke til, at de velgørende organisationer benytter CPR-nummeret til skatteindberetningen. Ønsker du ikke skattefradraget, så kan du annullere dette samtykke.

– ”Mange danskere støtter velgørende foreninger og er på den måde med til at kanalisere millioner af kroner ud til bl.a. verdens fattigste, sygdomsramte, socialt udsatte og mange andre gode formål. Danskerne har allerede taget mobilbetaling til sig, og det er derfor et særdeles godt tiltag, at man nu også får mulighed for at få fradrag for gaver, når man donerer penge på denne måde,” siger Robert Hinnerskov, generalsekretær i ISOBRO.

 – MobilePay slog nye rekorder i julemåneden

Og donerede du penge til den seneste Knæk Cancer indsamling og Dansk Flygtningehjælp, så er det muligt med tilbagevirkende kraft at få skattefradraget for disse også.

– ”Det har længe været et stort ønske for danske indsamlingsorganisationer at etablere en løsning, hvor skattefradraget automatisk fungerer gennem MobilePay. Samtidig har vi set, hvordan brugen af MobilePay til velgørende indsamlinger bare vokser og vokser. Derfor er det en stor glæde nu at kunne give både brugere og organisationer en nem og ubureaukratisk løsning,” siger Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay, og fortæller, at det også er lykkedes med tilbagevirkende kraft at inkludere MobilePay-bidrag fra de seneste Knæk Cancer- og Dansk Flygtningehjælp-kampagner.

MobilePay benyttes af 3,2 millioner brugere, hvor mange af disse, som donerer penge er uvist.

Mere til historien

SKAT fastsætter en max. grænse for, hvor meget skattefradrag du kan få. I 2016 er grænsen 15.200 kr. Du kan se gældende regler her. MobilePay tager ikke stilling til, hvor meget du kan donere, det er SKATs ansvar.

MobilePay er klar med ny betalingsfunktion

Du kan nu sende penge til venner og familie i de nordiske lande, men det er ikke gratis.

(mere…)
iPhone-brugere SKAL kunne vælge Dankort i Apple Pay

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen minder banker og kortudbydere om de danske regler for betalinger.

(mere…)
Mobilbetaling hitter i Norden

Vi er særligt vilde med mobilbetalinger i Norden, hvor det nu er den næstmest benyttede betalingsmulighed.

(mere…)
MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
MobilePay er nede (opdateret: virker igen)

MobilePay / Vipps oplyser, at tjenesten netop nu er nede og de arbejder på at løse problemet.

(mere…)
Brugerne utilfredse med ny MobilePay-app

MobilePay har udsendt stor opdatering, som radikalt ændrede design og funktioner. Utilfredsheden vælter ind!

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram