Batteriløse mobiltelefoner er på vej

Forskere forvandler radiosignaler til strøm til fremtidens smartphone. Ny teknologi flytter kæmpefiler på få sekunder - uden kabler!

Batteri

Batteri

Forskere ved University of Washington, USA, har udviklet en mobiltelefon, der kan fungere helt uden batteri. Mobiltelefonen henter sin energi fra radiosignaler, altså frekvensbølger.

Det vil sige de umærkelige frekvensbølger der suser rundt omkring os, og som kommer til og fra radio- og tv-kanaler og de eksisterende mobiltelefoner.

Det er Berlingske Business, som referer nyhedsbureauet Reuters for nyheden. Og det er ikke en hvilken som helst nyhed. Det betyder nemlig at mobiltelefonen, som vi kender den i dag, meget vel kan være på vej mod en udfasning.

 - Batterierne skal holde i længere tid

Den nye mobiltelefon vil nemlig aldrig løbe tør for strøm - og så vil den kunne overføre en hel film trådløst på få sekunder, skriver Berlingske Business.

Men - og der er selvfølgelig et men - det bliver ikke under det kommende juletræ de nye mobiltelefoner kommer til at ligge.

Den nye telefon kræver en del videreudvikling - blandt andet i udseende. Men forskerne har planer for, hvordan de kan arbejde med modeller med en skærm, der kræver meget lidt strøm, så man også vil kunne skrive og læse sms-beskeder og sågar bruge et kamera, skriver avisen.

- "I fremtiden vil enhver smartphone kunne skifte til batterifri tilstand, så man i det mindste kan ringe op, når batteriet er gået dødt," siger Vamsi Talla ifølge Berlingske Business til Reuters.

 - WEB-TV: Lukning af apps forkorter batteritiden, forklaret med frugt

Målet er at få den nye teknologi videreudviklet og bygget ind i alle mobilmaster og trådløse routere. Derved vil man aldrig opleve en helt død mobiltelefon, selv om batteriet er fladt.

Fil-flytning på et øjeblik

Samtidig har den amerikanske iværksættervirksomhed Keyssa fået en økonomisk indsprøjtning på 100 millioner dollars - eller 633 millioner kroner - til videreudvikling af en teknologi, hvor to telefoner eller computere kan holdes tæt på hinanden og overføre for eksempel en hel film på blot få sekunder(!) - vel at mærke uden nogen form for kabler.

 - Her oplades mobilbatteriet på to minutter

Mere til historien

De mange millioner til Keyssa kommer fra Tony Fadell, en af skaberne af Apples iPod, fra Samsung og fra verdens største elektronikfabrik Foxconn, der har baser i Kina og Taiwan. I forvejen er den amerikanske chipgigant Intel gået ind i Keyssa, og også den nye mobilproducent, Essential Phone har investeret penge. Essential Phone har faderen til verdens mest anvendte mobilstyresystem Android, Andy Rubin, som chef.

Mindre skærmtid øger den fysiske aktivitet

Skoleklasses fokus på skærmtid bekræfter ph.d.-afhandling om emnet.

(mere…)
Batteriet får danskerne til at købe ny mobil

Når danskerne køber en ny smartphone, er det oftest fordi, at man er træt af batterilevetiden på den gamle.

(mere…)
Forældres bekymring om barnets første mobil er muligvis overdrevet

Alder og mobil har ikke nødvendigvis sammenhæng med børns trivsel. Det handler om, hvad telefonen bliver brugt til, lyder det fra forsker.

(mere…)
240 watt = fra 0 til 100 procent på under 10 minutter

240 watts hurtigopladning. Batteriet oplades fra 0-100 procent på under 10 minutter.

(mere…)
5,3 milliarder mobiltelefoner bliver affald i 2022

Gamle mobiltelefoner indeholder værdifuldt materiale og bør i langt højere grad genbruges, lyder opfordringen fra organisationer der har til formål, at håndtere producentansvaret for udtjent elektronik.

(mere…)
Så store batterier har iPhone 14-serien

Det er nu spottet, hvor store batterier den nye iPhone 14-serie kommer med.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram