Android O er Android Oreo, siger læk fra Google

Android Oreo bliver navnet på den næste store Android-version. En smutter fra Google har måske bekræftet navnet.

Android Oreo

Android O Eclipse (Foto: Google)

Som altid er der spekulationer om navnet på den næste store Android-udgivelse. Denne gang er ingen undtagelse. Android O har hidtil været kodenavnet, men helt som ventet bliver ”O” nu erstattet med ”Oreo”.

Google har lagt en Android O eclipse teaser på Google+ med filnavnet ”GoogleOreo_Teaser_0817_noDroids (1).mp4”. Det er Android Police, der har pillet Googles opdatering fra hinanden. Siden er dette indlæg fjernet fra Google+.

Vi kan naturligvis ikke vide, om Oreo bare har været et internt navn, som Google har brugt til at forvirre alle nysgerrige med, men svaret kommer mandag den 21. August hvor Google, ud over navnet, vil afsløre hele Android O for offentligheden.

Den 21. august er samtidigt datoen for en total solformørkelse der rammer tværs over USA. Hvis du er nysgerrig efter solformørkelsen kan du følge den via et livefeed fra NASA. Hvis det er Googles nye søde tand du har interesse i så følg med på den officielle Android O eclipse side.

Google Android Lawn

Google Android Lawn, haven på Googleplex med Android figurer, bliver Android opdateret med en Android O figur (Foto: MereMobil.dk)

Android O kom i den første udviklerversion den 21. marts 2017. Denne blev tilgængelig på Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel og Pixel smartphone. Det er stadig for tidligt at sige noget om hvornår Android O vil blive tilgængelig bredt på Android-telefonerne, men går det som med de andre versioner, kan der sagtens gå rigtigt lang tid.

Den nuværende nyeste version, Android Nougat, er lige nu kun tilgængelig på 11,5 af Android telefonerne på markedet. Versionen blev tilgængelig den 22. august 2016.

Der kommer mange nyheder i den næste Android-version. En af de mest omtalte er den nye pakke af emojis der følger med systemet.

Mere til historien

Android O er allerede nu meldt ud til at komme på OnePlus 3 og OnePlus 3T. Nokia siger at Android O kommer på Nokia 3, 5, 6 og 8.

Læs også:
WEB-TV: Her er mine første indtryk af Nokia 8


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.