OnePlus 5 beskyldes for at snyde i benchmarktest

OnePlus er tidligere blevet taget i at snyde sig hurtigere i benchmarktest, og nu beskyldes firmaet for også at snyde med OnePlus 5.

OnePlus 5

OnePlus 5 (Foto: OnePlus)

OnePlus har netop lanceret deres seneste flagskib OnePlus 5. OnePlus kalder selv deres telefoner for en flagship killer. De er da også kendt for at levere vilde specifikationer til en meget fordelagtig pris.

OnePlus er tidligere blevet afsløret i at få OnePlus 3 og OnePlus 3T at fremstå hurtigere i benchmarktest. Telefonerne leverede højere end normal ydelse, når der blev kørt en benchmarktest på dem. Dermed fremstod de hurtigere end ved normalt brug samt overlegne overfor konkurrenterne i tilsvarende tests.

OnePlus 3T snyder sig hurtigere i benchmarktest

Efter afsløringen var OnePlus ude med en undskyldning, og løftet om, at de ville ændre praksis i fremtiden.

Inden lanceringen af OnePlus 5 blev der lækket benchmarktests, som viser, at OnePlus 5 toppede Geekbench 4’s multicore-test. Dermed vippede den Samsung Galaxy S8+ af pinden. Nu ser det ud til, at de gode resultater måske igen skyldes manipulation af telefonens ydelse.

OnePlus 5 spottet i benchmarktests (Kilde: GSMArena.com)

OnePlus 5 spottet i benchmarktests (Kilde: GSMArena.com)

OnePlus 5 topper benchmark-test

Ingen undskyldning fra OnePlus

Nørdsitet XDA-developers skriver, at OnePlus igen manipulerer med telefonens ydelse. De kalder det for åbenlyst og bevidst manipulation, som ikke kun er med til at vildlede forbrugerne, men også skader anmeldernes og journalisternes arbejde.

Når der køres en benchmarktest på OnePlus 5, maksimeres CPU kernernes ydelse. Dette gør, at OnePlus 5 scorer højt i multicore-test.

Hvis du er tech-interesseret, har XDA-developers en grundig og detaljeret gennemgang af benchmark-manipulationen.

OnePlus skriver i et svar til XDA-developers beskyldninger: “Folk bruger benchmark-apps for at fastslå ydeevnen af deres enhed, og vi vil have, at brugerne skal se den ægte ydeevne for OnePlus 5. Derfor har vi tilladt benchmark-apps at køre i en tilstand svarende til den daglige brug, herunder ressourceintensive apps og spil… Vi overclocker ikke enheden, snarere viser vi præstationspotentialet i OnePlus 5.” 

Benchmark-test skal teste dagligdagsydelsen

XDA-developers skriver som modsvar, at benchmark-snyderiet sætter telefonen i en tilstand, som ikke svarer til normal brug, da det ikke er alle apps, som modtager et ydelsesboost.

Benchmarkmarktest er et forsøg på, at give et billede af telefonens ydelse under normale forhold, og det er ikke meningen, at de skal vise en given telefons præstationspotentiale. De skriver videre, at hvis man lader CPU’en køre med konstant maksimal ydelse, og tillader telefonen blive så varm, at den bliver ubrugelig, giver det ikke et realistisk billede af telefonen i daglig brug. At spille på en 50 grader varm telefon, vil være en meget dårlig brugeroplevelse.

OnePlus 5 – mød den nye kinesiske powermobil

Kraftig ydelse

På MereMobil.dk har vi konstateret, at OnePlus 5 i udgaven med 8 GB RAM giver høje tal i henholdsvis Antutu Benchmark og 3D Mark.

Herunder kan du se tallene for OnePlus 5 mod HTC U11 og Sony Xperia XZ Premium, der begge benytter samme Snapdragon 835 processor som OnePlus.

Antutu3D Mark
OnePlus 5180.5903.049
HTC U11170.1152.680
Xperia XZ Premium169.9853.215

Mere til historien

Selv uden snyderi er OnePlus 5 en kraftig mobil med masser af RAM og en kraftig CPU. OnePlus 5 lander i 3-butikkerne sidst i juni.

Denne dato kan du købe OnePlus 12 – måske

Datoen for hvornår OnePlus 12 kan købes i Europa er måske afsløret.

(mere…)
Første officielle glimt af OnePlus 12

OnePlus har afsløret et billede og en video af den kommende OnePlus 12 . Se den næste topmodel her.

(mere…)
OnePlus 12 er snart på trapperne

Det tyder på, at OnePlus snart præsenterer OnePlus 12, deres nyeste flagskibs telefon.

(mere…)
Nu kommer den fede sorte udgave af OnePlus Open

Hold inde med bestillingen af OnePlus Open hvis det er den sorte farve, der tænder dig.

(mere…)
OnePlus bekræfter Snapdragon 8 Gen 3 i flagskibsmodel

OnePlus har bekræftet, at deres næste topmodel kommer med Snapdragon 8 Gen 3 processoren og 16 GB RAM.

(mere…)
Har jeg taget fejl af OnePlus Open?

Min test af OnePlus Open endte lavt i forhold til flere andre techmedier. Har jeg fejlvurderet OnePlus Open?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram