OnePlus 5 beskyldes for at snyde i benchmarktest

0

OnePlus er tidligere blevet taget i at snyde sig hurtigere i benchmarktest, og nu beskyldes firmaet for også at snyde med OnePlus 5.

OnePlus 5
OnePlus 5 (Foto: OnePlus)

OnePlus har netop lanceret deres seneste flagskib OnePlus 5. OnePlus kalder selv deres telefoner for en flagship killer. De er da også kendt for at levere vilde specifikationer til en meget fordelagtig pris.

OnePlus er tidligere blevet afsløret i at få OnePlus 3 og OnePlus 3T at fremstå hurtigere i benchmarktest. Telefonerne leverede højere end normal ydelse, når der blev kørt en benchmarktest på dem. Dermed fremstod de hurtigere end ved normalt brug samt overlegne overfor konkurrenterne i tilsvarende tests.

OnePlus 3T snyder sig hurtigere i benchmarktest

Efter afsløringen var OnePlus ude med en undskyldning, og løftet om, at de ville ændre praksis i fremtiden.

Inden lanceringen af OnePlus 5 blev der lækket benchmarktests, som viser, at OnePlus 5 toppede Geekbench 4’s multicore-test. Dermed vippede den Samsung Galaxy S8+ af pinden. Nu ser det ud til, at de gode resultater måske igen skyldes manipulation af telefonens ydelse.

OnePlus 5 spottet i benchmarktests (Kilde: GSMArena.com)
OnePlus 5 spottet i benchmarktests (Kilde: GSMArena.com)

OnePlus 5 topper benchmark-test

Ingen undskyldning fra OnePlus

Nørdsitet XDA-developers skriver, at OnePlus igen manipulerer med telefonens ydelse. De kalder det for åbenlyst og bevidst manipulation, som ikke kun er med til at vildlede forbrugerne, men også skader anmeldernes og journalisternes arbejde.

Når der køres en benchmarktest på OnePlus 5, maksimeres CPU kernernes ydelse. Dette gør, at OnePlus 5 scorer højt i multicore-test.

Hvis du er tech-interesseret, har XDA-developers en grundig og detaljeret gennemgang af benchmark-manipulationen.

OnePlus skriver i et svar til XDA-developers beskyldninger: “Folk bruger benchmark-apps for at fastslå ydeevnen af deres enhed, og vi vil have, at brugerne skal se den ægte ydeevne for OnePlus 5. Derfor har vi tilladt benchmark-apps at køre i en tilstand svarende til den daglige brug, herunder ressourceintensive apps og spil… Vi overclocker ikke enheden, snarere viser vi præstationspotentialet i OnePlus 5.” 

Benchmark-test skal teste dagligdagsydelsen

XDA-developers skriver som modsvar, at benchmark-snyderiet sætter telefonen i en tilstand, som ikke svarer til normal brug, da det ikke er alle apps, som modtager et ydelsesboost.

Benchmarkmarktest er et forsøg på, at give et billede af telefonens ydelse under normale forhold, og det er ikke meningen, at de skal vise en given telefons præstationspotentiale. De skriver videre, at hvis man lader CPU’en køre med konstant maksimal ydelse, og tillader telefonen blive så varm, at den bliver ubrugelig, giver det ikke et realistisk billede af telefonen i daglig brug. At spille på en 50 grader varm telefon, vil være en meget dårlig brugeroplevelse.

OnePlus 5 – mød den nye kinesiske powermobil

Kraftig ydelse

På MereMobil.dk har vi konstateret, at OnePlus 5 i udgaven med 8 GB RAM giver høje tal i henholdsvis Antutu Benchmark og 3D Mark.

Herunder kan du se tallene for OnePlus 5 mod HTC U11 og Sony Xperia XZ Premium, der begge benytter samme Snapdragon 835 processor som OnePlus.

Antutu3D Mark
OnePlus 5180.5903.049
HTC U11170.1152.680
Xperia XZ Premium169.9853.215

Mere til historien

Selv uden snyderi er OnePlus 5 en kraftig mobil med masser af RAM og en kraftig CPU. OnePlus 5 lander i 3-butikkerne sidst i juni.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer