OnePlus 5 beskyldes for at snyde i benchmarktest

OnePlus er tidligere blevet taget i at snyde sig hurtigere i benchmarktest, og nu beskyldes firmaet for også at snyde med OnePlus 5.

OnePlus 5

OnePlus 5 (Foto: OnePlus)

OnePlus har netop lanceret deres seneste flagskib OnePlus 5. OnePlus kalder selv deres telefoner for en flagship killer. De er da også kendt for at levere vilde specifikationer til en meget fordelagtig pris.

OnePlus er tidligere blevet afsløret i at få OnePlus 3 og OnePlus 3T at fremstå hurtigere i benchmarktest. Telefonerne leverede højere end normal ydelse, når der blev kørt en benchmarktest på dem. Dermed fremstod de hurtigere end ved normalt brug samt overlegne overfor konkurrenterne i tilsvarende tests.

- OnePlus 3T snyder sig hurtigere i benchmarktest

Efter afsløringen var OnePlus ude med en undskyldning, og løftet om, at de ville ændre praksis i fremtiden.

Inden lanceringen af OnePlus 5 blev der lækket benchmarktests, som viser, at OnePlus 5 toppede Geekbench 4's multicore-test. Dermed vippede den Samsung Galaxy S8+ af pinden. Nu ser det ud til, at de gode resultater måske igen skyldes manipulation af telefonens ydelse.

OnePlus 5 spottet i benchmarktests (Kilde: GSMArena.com)

OnePlus 5 spottet i benchmarktests (Kilde: GSMArena.com)

- OnePlus 5 topper benchmark-test

Ingen undskyldning fra OnePlus

Nørdsitet XDA-developers skriver, at OnePlus igen manipulerer med telefonens ydelse. De kalder det for åbenlyst og bevidst manipulation, som ikke kun er med til at vildlede forbrugerne, men også skader anmeldernes og journalisternes arbejde.

Når der køres en benchmarktest på OnePlus 5, maksimeres CPU kernernes ydelse. Dette gør, at OnePlus 5 scorer højt i multicore-test.

Hvis du er tech-interesseret, har XDA-developers en grundig og detaljeret gennemgang af benchmark-manipulationen.

OnePlus skriver i et svar til XDA-developers beskyldninger: "Folk bruger benchmark-apps for at fastslå ydeevnen af deres enhed, og vi vil have, at brugerne skal se den ægte ydeevne for OnePlus 5. Derfor har vi tilladt benchmark-apps at køre i en tilstand svarende til den daglige brug, herunder ressourceintensive apps og spil... Vi overclocker ikke enheden, snarere viser vi præstationspotentialet i OnePlus 5." 

Benchmark-test skal teste dagligdagsydelsen

XDA-developers skriver som modsvar, at benchmark-snyderiet sætter telefonen i en tilstand, som ikke svarer til normal brug, da det ikke er alle apps, som modtager et ydelsesboost.

Benchmarkmarktest er et forsøg på, at give et billede af telefonens ydelse under normale forhold, og det er ikke meningen, at de skal vise en given telefons præstationspotentiale. De skriver videre, at hvis man lader CPU'en køre med konstant maksimal ydelse, og tillader telefonen blive så varm, at den bliver ubrugelig, giver det ikke et realistisk billede af telefonen i daglig brug. At spille på en 50 grader varm telefon, vil være en meget dårlig brugeroplevelse.

- OnePlus 5 – mød den nye kinesiske powermobil

Kraftig ydelse

På MereMobil.dk har vi konstateret, at OnePlus 5 i udgaven med 8 GB RAM giver høje tal i henholdsvis Antutu Benchmark og 3D Mark.

Herunder kan du se tallene for OnePlus 5 mod HTC U11 og Sony Xperia XZ Premium, der begge benytter samme Snapdragon 835 processor som OnePlus.

Antutu3D Mark
OnePlus 5180.5903.049
HTC U11170.1152.680
Xperia XZ Premium169.9853.215

Mere til historien

Selv uden snyderi er OnePlus 5 en kraftig mobil med masser af RAM og en kraftig CPU. OnePlus 5 lander i 3-butikkerne sidst i juni.

Salget af OnePlus-telefoner er stoppet i Tyskland

Brud på patentrettigheder har ført til et øjeblikkeligt stop for salg af OnePlus og Oppo-telefoner i Tyskland.

(mere…)
OnePlus har ikke droppet ’alert slider’ for altid

Hvis alert slider er vigtig for dig, skal du ikke købe OnePlus 10T, men fremtiden byder på nye telefoner MED knappen, fortæller OnePlus.

(mere…)
OnePlus 10T – en billigere OnePlus 10 Pro

Den mangler lidt for at være en topmodel. Til gengæld er prisen interessant og du får den helt nye Snapdragon processor. Se hvilke forskelle der er på OnePlus 10T og OnePlus 10 Pro her.

(mere…)
OnePlus 10T: De sidste detaljer er afsløret

Vi har allerede set billeder af den kommende telefon og lidt detaljer. Nu får vi de sidste specifikationer.

(mere…)
OnePlus 10T vil mangle to vigtige egenskaber

Ingen fysisk ’alertslider’ og uden Hasselblad-branded kamera, fortæller OnePlus.

(mere…)
OnePlus 10T kommer i august

Sommeren er for alvor over os her i Danmark og OnePlus inviterer OnePlus til stor lanceringsevent om nogle uger. De vil præsentere OnePlus 10T 5G.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram