OnePlus 3T snyder sig hurtigere i benchmarktest

OnePlus 3T har bevidst forsøgt at fremstå hurtigere i benchmark-test. Andre telefoner har før forsøgt sig med snyd, og nu er OnePlus 3T blevet afsløret.

OP3T-Multi-Core-Throttling

Sammenligning mellen den normale instilling og den hemmelige indstilling på One plus 3T

OnePlus har formået at skabe rigtigt meget hype omkring deres telefoner. De kalder selv mobilerne for The Flagship Killer, og tidligere skulle man have en særlig invitation for overhovedet at kunne købe den. Interessen for OnePlus telefoner har forståeligt nok været stor,  fordi de tilbyder top-specifikationer til en overkommelig pris.

 - OnePlus 3T på vej i salg i farven Soft Gold

Nu viser det sig, at OnePlus åbenbart har forsøgt at snyde på vægten i benchmark-tests.

Sådan snyder OnePlus i test

OnePlus 3T er blevet opdaget af XDA-developers i bevidst at få telefonen til at køre hurtigere, når der køres benchmark-test på den.

En benchmark-test er en stress-test af telefonen, som viser, hvor hurtig den er. Benchmark-test bruges ofte af anmeldere som en måde at kunne sammenligne telefoner med hinanden på - for at få en indikation af hvor meget hardwaren kan levere i rå ydelse.

Det er naturligvis problematisk, hvis telefoner forsøger at virke hurtigere end de er reelt er, da hele sammenligningsgrundlaget bliver ubrugeligt.

Når OnePlus 3T opdager, at der køres en benchmark app på den, skifter telefonen til en mere aggressiv CPU-styring, så den kører hurtigere end normalt under testen.

 - OnePlus 3T – en OnePlus 3 med bedre hardware

Afsløret af minigolf

Da XDA begyndte at mistænke OnePlus 3T for at snyde sig til bedre resultater i benchmark-test, var deres tese, at One Plus 3T gør det ved, at have indbygget en liste over de mest almindelige test. Det betyder, at indstillingen slås til, når den genkender navnet på app'en.

XDA-nørderne fik udviklet en ny benchmark-test af Primate Lab, som står bag den anerkendte Geekbench test. Ved udvikle en variant af Geekbench 4 testen under navnet Bob’s Mini Golf Putt, var det muligt at teste telefonen uden snyd.

XDA har efterfølgende taget fat i OnePlus, og de har lovet, at de vil ændre praksis i fremtiden.

Mere til historien

Det er ikke første gang, at en telefonfabrikant har forsøgt at snyde sig til bedre resultater i test. Således er Samsung, Sony, HTC, LG og andre tidligere blevet taget i at forsøge at snyde testene. Dette ligger dog nogle år tilbage, og der er ikke noget, som tyder på, at det er almindelig praksis i dag.

OnePlus’ foldbare smartphone fremvist på video

Telefonen er endnu ikke officiel, men nu har YouTube-kanalen Unbox Therapy fremvist en tidlig version af OnePlus Open. Se den her.

(mere…)
OnePlus Open lanceringsdato er afsløret

Den kommende foldbare smartphone fra OnePlus er snart klar til en lancering. Datoen for lanceringseventen er lækket.

(mere…)
OnePlus Open kan forsinkes yderligere af patent-krig

Det var egentlig meningen, at OnePlus skulle lancere deres første foldbare smartphone i august. Nu er det uvist, hvor længe den er udskudt.

(mere…)
OnePlus klar med vilde specifikationer på ny model

På det kinesiske marked har OnePlus netop præsenteret en smartphone med vilde specifikationer.

(mere…)
Smartphone-skærm til regnvejr på vej

En ny teknologi er klar, som gør det muligt at bruge smartphonen i regnvejr. Første telefon med teknologien er snart i handlen.

(mere…)
OnePlus Open lækket – billeder viser nyt design

KORT NYT: Nye billeder af OnePlus Open viser et anderledes design end først antaget.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram